Dr. Póta György: fontos beoltani a gyerekeket

csepel.hu

Minden szülőnek határozottan tanácsolják, hogy oltassa be 12 éven felüli gyerekeit a koronavírus ellen, mert a járvány negyedik hulláma különösen az oltatlanokra veszélyes – mondja dr. Póta György csepeli házi gyermekorvos. Körükben az átoltottság nem éri el a 30 százalékot, ami nagyon kevés. Legalább a 60 százalékos átoltottság lenne kívánatos. Van elegendő oltóanyag, a gyerekeket Pfizer vakcinával oltják.

Indokolatlan félelem

Póta doktor szerint a szülőkben nagyobb az indokolatlan félelem az oltástól, mint magától a betegségtől, ezért alaptalanul óvakodnak beoltatni a gyerekeiket. Mivel arányaiban több a beoltatlan gyerek, mint felnőtt, körükben százalékosan nagyobb mértékben betegszenek meg a járvány negyedik hullámában. Szerencsére azonban náluk egyelőre ritka a súlyos lefolyású betegség. (Szomorúan friss hír, hogy egy egyéves gyerek a minap elhunyt koronavírusban, akinek nem volt súlyos alapbetegsége.) A gyerekek számára azért is veszélyes a járvány, mert a postcovid tünetek (fejfájás, gyengeség, hányás) hosszantartóan és nagyon megkínozza őket, tehát emiatt sem szabad egy kézlegyintéssel elintézni a betegséget. A közösségekbe járó gyerekekre kiemelten oda kell figyelni. Az Egyesült Államokban már engedélyezték, az Európai Unióban pedig vizsgálják az öt éven felüli gyerekek olthatóságát. A remények szerint karácsony előtt már Magyarországon is olthatják az öt éven felüli gyerekeket. Ők szintén Pfizert, a normál adag harmadát kaphatják. Elegendő oltóanyag áll rendelkezésre.

Telefonos egyeztetés után

Fontos tudnivaló, hogy továbbra is van személyes gyermekorvosi rendelés, de azt kérik a szülőktől, hogy előtte telefonon egyeztessenek az orvossal. Erre egyrészt azért van szükség, hogy a rendelőben ne várakozzanak feleslegesen a betegek, akik megfertőzhetik egymást, másrészt a panaszok 70-80 százaléka telefonon is orvosolható. Például egy hányásos-hasmenéses betegség vagy hasfájás telefonon keresztül is jól diagnosztizálható. Ha az orvos indokoltnak ítéli meg, személyesen látja el a beteget. A szülő maga is elvégezheti a gyerek tesztelését a patikákban kapható gyorsteszttel, ez azonban nem hivatalos. Az orvossal való konzultáció után az orvos rendelheti el a PCR-tesztelést, ez már hivatalos. A piac parkolójában lévő buszoknál is végeznek tesztelést – a tesztigényt az orvostól kell kérni. Dr. Póta György elmondta, hogy jelenleg még nem beszélhetünk a szokásos influenzajárványról, de a korábbi évek hasonló időszakához képest jóval több a felső légúti betegségben szenvedő gyerekek száma, akik azonban nem covid-fertőzöttek. Ők általában náthásak, köhögnek, de nincs magas lázuk, ami az influenzára jellemző.

Cs. A.

5 hozzászólás “Dr. Póta György: fontos beoltani a gyerekeket” bejegyzésre

  1. Werthan szerint:

    Vakcinaügynök, korábban gyermekorvos volt.

  2. Nagyapó szerint:

    Röf-röf!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. PáLoS TReND szerint:

    TERROR a KÖBÖN!!!
    (D)ROGÁN és KÉJNŐ GYILKOS BŰNTÁRSAI a KILÓRA MEGVETT NYUNYÓKÁT és KORTÁRS MENGELÉK TUCATJAIT VETTE ELŐ MEGINT a BEFŐTTES ÜVEGEK MÖGÜL, HOGY OLTAKOZÁSRA BUZDÍTSA az ÉPELMÉJŰ EGÉSZSÉGESEKET!!!

    „A Bayer igazgatósági tagja nyíltan beszél róla, hogy a covid elleni oltások génterápiák!!!”

    https://orvosokatisztanlatasert.hu/a-bayer-igazgatosagi-tagja-nyiltan-beszel-rola-hogy-a-covid-elleni-oltasok-genterapiak/?unapproved=8462&moderation-hash=460f04dcfe3082af4c511f67892ef5bf#comment-8462

    NA, PONTOSAN EZ AZ a HÍR, AMI NEM FOG a CSAPBÓL is/és a MÉDIA-CSATORNÁKBÓL ZUBOGNI SZAKADATLAN, MERT MÉG IDŐBEN KIJÓZANODHATNÁNAK az AGYMOSOTT TÁRSADALOM KEVÉSBÉ DEMENS és KISHITŰ ÉLNI AKARÓI!!!
    EMBER!!!
    …és EZEK UTÁN is HAGYOD, HOGY ORBÁN BELÉD OLTASSA a MAGZATOK és BABÁK KÍNHALÁLÁBÓL LETT COVID VAKCINÁT?!
    UGYANIS MAGZATOKBÓL KINYERT SZÖVETEKBŐL KÉSZÜL az ISTEN és EMBER ELŐTT is ŐSBŰNNEK SZÁMÍTÓ ún. COVID „VÉDŐOLTÁSA”!!!
    Olyan tanúvallomást tett Stanley Plotkin, a védőoltások és vakcinák atyaúristenének tartott kutató, hogy még a legerősebb idegzetűek is megdöbbentek az igazságon.
    A tanúvallomást 2018. január 11-én rögzítették.
    Magzatokból kinyert szövetekből készítettek védőoltásokat. Egyetlen tanulmány megírásához is felhasználtak 72 abortált magzatot és megszámlálhatatlan tanulmányt és kísérletet végeztek.
    A kifejlesztett kísérleti vakcinákat pedig árvákon, magatehetetlen és fogyatékkal élő embereken vagy gyerekeken tesztelték. (például az RA 27/3 vakcinát) Jobb olyanokkal kísérletezni, akik nem valószínű, hogy hozzá tudnak járulni a társadalomhoz. Mint a fogyatékos gyerekek.”
    Az a kérdés, hogy teljesen funkcionális felnőtteken, vagy gyerekeken végezzünk kísérleteket, akik valószínűleg hozzájárulnak a társadalomhoz, vagy olyan gyerekeken és felnőtteken, akiknek ember-alakjuk van, de nincs szociális potenciáljuk.” – Használta börtönben lévő anyák csecsemőit kísérleti vakcinák tanulmányozásához? – IGEN! – Használt gyarmati uralom alatt álló embereket kísérleti vakcinák tanulmányozásához? – IGEN! – Belga Kongóban tette ezt? – IGEN! – Abban a kísérletben majdnem 1 millió ember szerepelt? – IGEN!”

    Szerrel és tettel: PáLoS TReND

  4. Gyula szerint:

    Mivel? Nem jön több kínai…

  5. apostolos szerint:

    Először az időseket likvidáljuk, aztán a következő generációkat sebezzük meg a Sátán találmányával. Emlékezzenek majd a halálos ágyukon a szavaimra!

Itt lehet hozzászólni !