Hatalmas zöldfelülettel születik újjá a Jedlik

Magyarepitok.hu

A Laterex végezheti el a csepeli gimnázium teljes körű korszerűsítését.

Korábban már írtunk arról, hogy teljes körű felújítást kap a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium. Az uniós közbeszerzési közlönyben frissen megjelent információk szerint a nettó közel 16,3 milliárd forint értékű tervezési feladatokat is magában foglaló korszerűsítést a LATEREX Építő Zrt. végezheti el.

A projekt részeként teljesen megújul a régi oktatási főépület, valamint a meglévő tornaterem bontásával új központi aulát terveznek tornatermi és szakoktatási szárnyakkal. Az iskola területén rendezik a kert és udvar állapotát, továbbá az infrastruktúrát is fejlesztik.

Rendezvény- és dísztermet is kialakítanak

A fejlesztés keretében többek közt modern tantermeket és öltözőszekrényeket alakítanak ki, valamint korszerűsítik a tantestületi épületrészeket. Az iskolában nagy hangsúlyt fordítanak az intézmény egykori tanára, Vermes Miklós szellemiségének megőrzésére, ennek jegyében könyvtárat, múzeumot és levéltárat létesítenek majd az épületben.

Az új épületrészen létrehoznak többet közt:

  • korszerű tantermeket és szaktantermeket,
  • kápolnát és imatermet,
  • többfunkciós osztható tornatermet lelátóval,
  • rendezvény- és dísztermet,
  • aulát.

A telek keleti felében a külső sport funkciók, valamint egy fedett-nyitott parkoló kap helyet. Az akadálymentes elérést a régi és új szárnyakban elhelyezett felvonó biztosítja. A földszinti öltözőblokkban akadálymentesen használható öltözőcsoportot terveznek.

A telken belül 49 parkolót és 111 kerékpár tárolót alakítanak ki.

Forrás: Magyarepitok.hu

5 hozzászólás “Hatalmas zöldfelülettel születik újjá a Jedlik” bejegyzésre

  1. Hozzászóló szerint:

    Az ország legszebb, legmodernebb középiskolai tanintézménye lesz ezzel a beruházással a Jedlik. Kérdés csak az, hogy melyik évben?

  2. Gyula szerint:

    2030? 😁

  3. Gratulálok szerint:

    Vermes Miklós szellemiségéhez nem illik a rongyrázás! A lehető legkevesebb összegből kellett volna felújítani a Jedliket! Nehogy azt higgye Németh, hogy ezért hálásak lesznek a csepeliek!

  4. csepelikerdezo szerint:

    Laterex, leánynevén Hérosz Építőipari Zrt?

  5. Gyula szerint:

    “kápolnát”
    Anélkül nem fidernyák a mongogolfidióta.

Itt lehet hozzászólni !