Összeolvadnak a csepeli labdarúgó-egyesületek

csepel.hu

„Összefogással erősítjük a csepeli futball- utánpótlást” – jelentette be Borbély Lénárd polgármester augusztus 16-án, a Béke téri stadionban.

„Csepel önkormányzata hat évvel ezelőtt életre hívta a Csepel Utánpótlás Sportegyesületet. A célunk, hogy minél több csepeli gyermek focizhasson, a családjaik anyagi helyzetétől függetlenül. Köszönöm mindenkinek, aki részt vett ebben a munkában! Ma bejelentettük, hogy a Csepel FC Sportegyesület beolvad a Csepel Utánpótlás Sportegyesületbe. A Csepel FC Sportegyesület eddigi elnöke, Märtz János lesz az egyesületünk új szakmai igazgatója. Így több, mint 250 gyermek utánpótlás-nevelését látjuk el a jövőben. A továbbiakban a jelenleg BLSZI-ben szereplő felnőttcsapatot is átvesszük, így az önkormányzatunk égisze alatt olyan futball bázist hozunk létre, amely reményt ad a régmúlt sikereihez való újbóli felzárkózáshoz. Minden olyan csepeli futball egyesületet szívesen látunk, aki egyetért azzal, hogy kerületi szinten az összefogásé a jövő. Hajrá Csepel! Hajrá gyerekek!” – zárta sorait Csepel polgármestere.

A kerületben több utánpótlás-futballegyesület is működik, valamint Csepelnek van a BLSZI-ben szereplő felnőttcsapata is, akiknek jó esélyük van jövőre feljutni az NBIII-ba. Ezek közül két csepeli egyesület a közös folytatást választotta.

Az önkormányzat égisze alatt működő Csepel Utánpótlás Sportegyesület (CSUSE) az elmúlt években ellátta az összes óvodában a legkisebbek fociedzését, valamint több mint 100 igazolt játékossal is készülnek folyamatosan a mérkőzésekre, edzéseket tartanak. Märtz János klubbelnök, UEFA ELITE YOUTH A lincences edző, a Csepel FC Sportegyesület (Csepel FC SE) vezetője több évtizede foglalkozik és táplálja a csepeli labdarúgást. Az általa vezetett utánpótlás-egyesület és az önkormányzati egyesület hosszas egyeztetések után döntöttek úgy és írtak alá megállapodást, hogy a Csepel FC SE beolvad a CSUSE-ba. Így a jövőben egy nagy egyesületként több mint 250 gyereket fognak edzeni. Ennek a nagy egyesületnek a szakmai vezetője Märtz János lesz. A felnőtt, jelenleg BLSZI-ben szereplő férficsapat pedig része lesz ennek az új bázisnak.

Érthetetlen reakció, megnyugtató folytatás

A Csepel SC Alapítvány az összeolvadás és az egységes csepeli csapat létrehozásának a hírére már másnap bezárta kapuit a focista gyerekek és a felnőttek előtt. Az élet azonban nem állt meg, mert a CSUSE Hollandi úti bázisa, valamint az önkormányzati műfüves pályák rendelkezésre álltak. A szülők és a gyerekek hangja, valamint a polgármester kérése, a folyamatos egyeztetések végül eredményesnek bizonyultak, mert szeptember elején a focisták visszatérhettek a Béke térre.

„Szerencsére, a tárgyalások és a józan ész eredményre vezetett. Én is azt támogattam, hogy szülessen megállapodás a Béke téri stadion használatáról, mert erre a stadionra nagy szüksége van a két összeolvadó egyesületnek, hiszen a célunk és a felek akarata nem változott” – mondta el a polgármester, aki nyugalmat és sportszerű együttműködést kívánt a kerületi sportéletben mindenkinek.

Itt lehet hozzászólni !