Még mindig az élmezőnyben a Csepeli BC

csepel.hu

A tokiói olimpia elmúltával újraindult a hazai sportélet, a birkózók országos bajnoksággal nyitották meg az őszi versenyek sorát.

Mindhárom szakág versenyeit egy időpontban és helyszínen rendezték meg a Kis-Duna-parton lévő KIMBA épületében, ahol a Csepeli BC versenyzői nem voltak túl udvariasak: nyolc érmet hoztak el annak ellenére, hogy a mai napig sem edzhetnek a KIMBA nekik is készült épületében. A csapatversenyekben mind a kötött-, mind a szabadfogásúaknál második helyen végeztek a pontversenyben. A kötöttfogásúak között Krasznai Máté meggyőző birkózással hetedik országos bajnoki címét szerezte a 67 kilogrammosok között. Másik két címvédőnk súlycsoportot váltott erre a hétvégére, Fritsch Róbert egy kategóriát felugorva a 77 kg-ban, Szilvássy Erik pedig két év után 87 kilóra visszafogyva szerzett bronzérmet, mindkettőjük birkózása bizakodásra ad okot. Dajka Zsolt a 97 kilogrammban versenyzett, ahol egy vereséggel a 3. helyen végzett.

A fiatal Arató Ármin 5. helyezett lett az erős mezőnyben. A szabadfogásúaknál Seregélyi Gábor magabiztosan szerzett bajnoki címet a 97 kg-os súlycsoportban. Lukács Norbert a 74 kilóban, testvére, Botond a 79 kilóban jutott a döntőbe. Norbert sajnos sérülés miatt nem tudott kiállni, Botond p edig s zoros m érkőzésen vereséget szenvedett, így mindketten ezüstérmet nyertek. Angyal Krisztián a 92 kilogrammban csak szülői engedéllyel indulhatott, hiszen még nincs 18 éves, ennek ellenére kitűnően birkózva második helyezést szerzett. A már edzőként dolgozó Nyíri Milán tavaly bajnokságot nyert a legkisebbek között, idén megsérült az elődöntőben, és így megállt a 4. helyen.

A hölgyek között idén csak egy csepeli versenyző indult, Tóth Zsanett végül a negyedik helyen zárt. Következő hétvégén nemzetközi kötöttfogású versenyt rendeztek Szerbiában, ahol a súlycsoportjában aktuális világranglista-vezető Fritsch Róbert is versenyzett, és bronzérmet nyert. Az októberi világbajnokság előtt várhatóan ez volt az utolsó megmérettetés, a tapasztalatok levonása után gőzerővel folytatódik a felkészülése a világbajnokságig.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !