Súlyosan sérült az álló teherautónak hajtó autós

Csepel.info,  Stop

Fotó: MTI

Kedden este fél 11 óra körül egy személygépkocsi ütközött egy platós kisteherautóval a Táncsics Mihály – Ady Endre út kereszteződésénél – értesült olvasóitól a Csepel.info.

A Stop.hu beszámolója szerint súlyos sérüléseket szenvedett annak a személyautónak a vezetője, amely egy álló teherautóba rohant bele Csepelen. A sofőr figyelmetlensége miatt bekövetkezett baleset után több órára lezárták a városrész egyik fő útvonalát.

Egy Renault vezetője szerdára virradó éjszaka a XXI. kerületi Ady Endre úton haladt, amikor – a kihelyezett elakadásjelző háromszög ellenére – későn vette észre, hogy az út szélén egy műszaki hibás teherautó vesztegel. A síkos úton a sofőr nem tudott már megállni, és nekihajtott az építőanyaggal megrakott teherautónak. Az ütközést követően a Clio felborult, vezetője pedig, bár ki tudott mászni a ronccsá vált kocsijából, de súlyos sérüléseket szenvedett.

A csaknem mínusz 10 fokban a csepeli rendőrök mintegy két órán át, teljes útlezárás mellett biztosították a helyszínt, amíg a baleseti helyszínelők is elvégezték a munkájukat.

Forrás: Csepel.info, Stop.hu

27 hozzászólás “Súlyosan sérült az álló teherautónak hajtó autós” bejegyzésre

  1. látó szerint:

    Az a kisteherautó napok óta parkol a tilosban, a kereszteződés után pár méterrel, szabályosan közlekedni mellette szinte lehetetlen.
    T. közterületesek, ezt el kéne szállítani.

  2. látó2 szerint:

    A teherautó gazdájának kedves családja talicskával hordja és pakolja a háztartási hulladékát a szelektiv gyüjtő mellé a betonra, nap mint nap. Vajon kik ezek? Kormányunk által megbecsült és magas szinten támogatott emberek, akik probálnak szocializálodni, csak épp tesznek mindenre. Talán az igazi reform itt kezdődhetne. Persze megint megusznak mindent, mert mindenki félti a nyugalmát. A szemét tovább tornyosul, a balesetet okozó szabálytalanul elhelyezett kis tgk. máskor is ott lesz. Kis dolgok ezek ahhoz hogy történjen is valami, de remélem azért elgondolkodtató.

  3. Látó3 szerint:

    A cikk némileg ferdít… elakadás jelző háromszög a mesében sem volt, a kisteherautó napok óta oda áll, egy vélhetőleg boltban beszerzett közúti kresz tábla volt a hátulján, egész pontosan egy háromszög benne egy felkiáltójel. Természetesen a család most is megúszta, mint mindig, hiszen a kisebbségi jogaikat tiszteletben kell tartani. Nevetséges, de senki sem ellenőrizte, hogy az az autó valóban üzemképtelen volt-e, vagy tényleg csak parkolt, a tilosban. Senki sem merte megkérdőjelezni, amit az “úr” mondott, mindent a -10 fokban kiküldött gyerekeivel nyomatékosítva.
    Nevetséges. Ideje lenne kezdeni a helyzettel valamit, de nem mer senki sem, marad a szemét, a tilosban parkolás és minden más, ami hozzájuk tartozik. Hiszen ez az életstílusuk, nem lehet őket bűntetni. 🙁

  4. csepeli szerint:

    Teljesen mindegy, hogy szabálytalanul állt-e ott a teherautó – ha egy mozgó jármű álló járműbe ütközik, mindig a mozgó jármű vezetője a hibás. Nyilvánvalóan túl gyorsan hajtott. A teherautó tulajdonosát itt legfeljebb tilosban parkolásért lehet megbüntetni, a balesethez semmi köze.

  5. fotós szerint:

    Én a minap 5 percre ugrottam be kidolgozott fotóimért és az autót 5 percre a kistesco árurakodójában hagytam. (ez egy parkolóterület táblával kijelölt része.
    Visszaérkezve, már elcsattant az első fotó, és fizetnem kellett.
    A tábla várakozni tilos volt.
    Szerintem a várakozás még el sem kezdődött (5perc után kezdődik)

    Ez a furgon a kereszteződés után záróvonalas felfestés után a nyílt úttesten megállni tilos tábla mellett legalább 2 napja vesztegel.
    Miért nem büntették már meg? Miért nem szállították el az autót ennyi időn keresztül.

  6. Látó3 szerint:

    csepeli: teljesen igazad van, valóban a mozgásban levő autós a hibás. De a kisteherautó söförjét, hidd el még meg sem birságolták, pedig aztán tényleg szabálytalanul állt ott. Szó nélkül elhitték neki, hogy lerobbant, meg sem nézték beindulna-e, nem kapott csekket, amiért rossz helyen áll, nem vitték el, semmi… neki mindent lehet. Ha hallottad volna a csattanás hangját, láttad volna a fejre állt autót, vagyis roncsot, felmerülne benned is, hogy ki mennyire hibás az ügyben. 3 napja még beszéltük is a családban, hogy a balga miatt még baleset lesz, szinte lelkiismeretfurdalásom van, amiért nem jelentettem, s nem vitettem el a kocsit. 🙁

  7. csepeli szerint:

    fotós: az 5 perc csak akkor él, ha a járműnél maradsz. Ha ott hagyod, onnantól fogva várakozás.

  8. fotós szerint:

    Csepeli:
    Gyorsan meglátod a lényeget. 🙁

    Akkor a megállás létrejött már 2-3 nap után?

    Tételezzük fel tényleg hibás a kisteher.
    1. Ha otthon robbant le, nem indul el, ugye akkor nem a tilosban lenne. hanem az udvaron.
    2. Ha máshol robbant le, akkor hazavontatta és a tilosban hagyta.
    (A fotón jól látszik a kisteherautó, a tujal háza és Merdzsója.)

  9. fotós szerint:

    hibás a kisteher=műszaki hibás

    Szerintem semmi baja a kisteherautónak.

  10. csepeli szerint:

    fotós: te most tényleg azon vagy fennakadva, hogy téged megbüntettek, mást meg nem?
    Kisapám, kapaszkodj meg: ilyen az élet.

  11. fotós szerint:

    csepeli:
    Te tényleg velem foglalkozol a hír helyett?
    Ja tényleg, ilyen az élet.

  12. ződ szerint:

    Közlekedési hír! Villamospótló autóbuszok járnak XX. villamos helyett, egy a síneken szabálytalanul parkoló autó miatt! fótos! Teccik érteni a szituésönt?

  13. látó2 szerint:

    Ne egymást szekáljátok hanem a helyzet súlyoságán elmélkedjetek.
    Lehet hogy a személyautós figyelmetlen volt, de tudomásom szerint kanyarodott a Táncsicsról, és nem hiszem hogy este a kihalt utcán bárki is számolt volna egy kivillágítatlan parkoló autóval a kanyar után pár méterrel. Főúton járművet semmilyen körülmények közt sem tárolhatsz, még müszaki hibával sem, pláne nem a megfelelő biztonsági intézkedések hiányában (megfelelő villágítás, helyes távolságban elhelyezett figyelmeztető jelzés). Egyébként mivel népes családról van szó, lett volna alkalma eltolni, sőt mos a baleset után, szintén baleset veszélyes helyen van. Megbüntetni megint nem fogják mert minek, ugyis a segélyből fizeti amit mi dobunk össze adózókként. A kis tgk-t kikerülni csak a záróvonal átlépésével lehet, menetiránnyal szemben áll, de persze szarik rá mindenki még este a sötétben nem megy valaki megint neki. A hibás akkor se a tgk-s lesz, és majd áttolják kicsit odébb hogy ott is neki lehessen menni. Na ez a nem mindegy, ez a mi országunk, itt mindent lehet csak magyarnak lenni nem. Szerintem akkor is fenn áll a gondatlanságból elkövetett közuti veszélyeztetés megvalósulása. Üdv.

  14. Látó3 szerint:

    csepeli: mennyit fizetnek az ilyen melóért? otthonról is végezhetőnek túnik 🙂
    Látó2: a ksitehergk-t látva ma is szemtanúi leszük egy hasonló balesetnek? 🙂 🙁 Amúgy egyetértek veled.

  15. bozso szerint:

    ma délelőtt már át lökték a lottoházhoz

  16. látó2 szerint:

    látó3 igen sajnos, még egy megjegyzés hogy a rendöreit szintén értünk a mi pénzünkböl, is dicséret illeti, mert szó nélkül hagyták hogy a jelenlegi szabálytalan helyére a szemük láttara az ő segedelmükkel tegyék. Ja a 15 emeletesbe egyébként több rendör is lakik, de ki mer szólni. Tegnap fültanuja voltam, amit az egyik rokon szólt a rendőrnek: te figyejééé mááá, aztán majdnem dulakodás lett. Ja az sem mellékes hogy most is épp egy rokona a szolgalmi út bejáratánál parkol akadályozva a bejutást, ami szintén tilos, és persze rendőr ma is volt erre többször mindkét dologra fittyet hányva. Talán majd nyáron mikor már az utca is fűtőtt nem csak a villogós jármű. Végülis a munka csak egy opció a fizetés mellet.

  17. lolka szerint:

    “csepeli:

    2010. február 3. 11:07-kor
    A teherautó tulajdonosát itt legfeljebb tilosban parkolásért lehet megbüntetni, a balesethez semmi köze.”-Csak a tilosban parkolással baleset veszélyt idézett elő, tevőlegesen nem vétkes csak okozatilag…és te agyadjárása szerint lehetne ragozni a paragrafusokat reggeltől estig…ez olyan “maguk fajta” észjárás amit mostanság gyakorolni kell nagyon, mert szükség lessz rá hamarosan…

  18. papa szerint:

    A teherauto tulaja ott lakik és a ho miatt nem ált a ház elé meg ottál a rendszám nélküli ezüst mercije a képen látszik és pont nem érdekli a kresz meg a szabályok

  19. Vátesz szerint:

    A tulajnak nincs lapátja, hogy helyet csináljon az autójának?
    Valaki majd jól beleszáll a teherkocsijába, aztán elkezd csöpögni az üzemanyag . . .

  20. Újvilág szerint:

    csepeli: te jó messze laksz ugye? Cseréjünk csak egy napra,utána beszéljünk az élet rejtelmeiről.

  21. látó3 szerint:

    csepeli: merre vagy? jól eltűntél. vagy neked csak a friss híreket “kell” kommentálnod és kötekedned a hozzászólókkal?

  22. látó3 szerint:

    Szerintem mindenki, aki itt lakik a baleset közelében, ismeri a kistehergk tulaját és családját. Nap mint nap okoznak a környezetüknek kisebb-nagyobb bosszúságot, kinek a szeméttel, kinek a parkolásukkal, kinek az életvitelükkel kapcsolatosan. Mindannyian tudjuk, hogy nem változik semmi, hiába lett kérelem beadva az önkormányzat felé, hogy csináljanak már velük valamit, semmi… a jó időig semmi, addig nem lehet kilakoltatni. Bizzunk benne, hogy tavasszal új szelek fújnak, melegebbek a mostaninál 🙂 és végre kiköltöztetik őket onnan. Bár nem gondolom, hogy utána nyugalom lenne a környéken. Sokan vannak ahhoz 🙁
    Azért reménykedjünk, a remény hal meg utoljára…

  23. papa szerint:

    Nem költöztetik ki mert szükség lakás sokan vannak és sötétek

  24. névtelen szerint:

    csak egy apró hozzászólás…mindenki szépen ragozza…de egy valamit mindenki elfelejt…azt,hogy a szgk. vezetőjével mi van???!!!???
    200-ból 1 sofőr ússza meg az ilyen balesetet…ő megúszta zúzódással és egy kis mellkasi fájdalommal.Tény,hogy hibázott a sofőr,de a tehergk. tulajához képest eltörpül az ő hibája…1: szalagkorlát mellett még műszaki hibás kocsit sem szabad hagyni , 2: az elakadás jelző háromszögnek vagy táblának pedig nem a platón van a helye, hanem minimum 5méterre a gépkocsitól…ok és okozat…….

  25. Lexon szerint:

    névtelen: nagyjából igazad van, visont a magyar jogrend és ítélkezési gyakorlat szerint álló autó nem lehet hibás. “Csak az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel szabad közlekedni”.
    És aza legfelháborítóbb az ügyben, hogy egyszerűen áttolták a másik oldalra a kistehert, ahol még balesetveszélyesebb helyen van, és mindezt a csepeli rendőrség tudtával és segédletével. Hát mit tudnak ezek a kisebbségi emberek, amitől a rendőrök is félnek? Ha ugyanezt én csináltam volna, akkor azonnal elvitetik az autómat, és komoly szabálysértési ÉS közigazgatási bírságra számíthatok. Jogállam, persze… 🙁
    Nagyon kíváncsi leszek, hogy az új felállásban a politikai “elit” bwváltja-e majd az ígéreteket, és rendbe teszi-e ezeket a dolgokat. De van egy rossz előérzetem… 🙁

  26. látó3 szerint:

    sajnos még ma, 3 nappal a baleset után is ugyanolyan balesetveszélyes helyen áll a balesetben elég tevőlegesen részt vevő kistehergk. Kikerülni csak a záróvonal átlépésével lehet, nyilvánvalóan szabálytalanul. Aki nem erre lakik, annak, kb 10 métert még vontatva máris parkolóban állna az állítólag üzemképtelen kocsi. De nem oda vontatták, ahol ugyanolyan balesetveszélyes helyen áll. Kit érdekel, majd jönnek megint helyszinelni, legalább nem lesz olyan unalmas az éjszakai műszak, lesz ingyen meleg tea és stb…

  27. ady endre utca szerint:

    Most nem ott áll a kocsival. átállt a másik oldalra, a lotto házhoz:S komolyan mondom, hogy nem értem az ilyen buta, és felelőtlen embereket! És akkor az a legszebb, hogy miután megtörtént a baleset, kijött a teherauto tulajának a “pereputtya” és nevetgéltek egy jót, aztán visszamentek a lakásba, mert nem birják a hideget! És akkor arról már ne is beszéljünk, hogy meg se lett büntetve az az állat! Mert kiment a gyerekeivel és hazudgáltak mindent össze-vissza???!!! Ezek az igaz aljas mocskos emberek!!! És váltig állitja, hogy nem ő volt a hibás! De én nagyon megnyugodtam, hogy nem lett semmi baja a szgk. vezetőjének.

Itt lehet hozzászólni !