Kiválasztották az új csepeli közpark tervezőjét

Vitézy Dávid

🌳A Budapest Fejlesztési Központ megbízásából az s73 tájépítésziroda csapata tervezheti az új közparkot Csepelen – jelentette be Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója. 

Tapasztalt tervezőcsapat, dolgoztunk együtt több budapesti projekten is, referenciák a http://s73.hu oldalon olvashatók. Kimagasló szakmai munkájuk elismeréseként 2013-ban a stúdió két vezetője elnyerte „Az év tájépítésze” díja – emelte ki Vitézy Dávid. Az alábbiakban az ő bejegyzését olvashatják.

Elindult a közösségi tervezés első lépéseként az igényfelmérésünk is az új közparkra – várjuk minden érintett budapesti véleményét július 31-ig! A beérkezett visszajelzéseket megosztjuk a tervezőkkel, amint megkötöttük a szerződést.

🌳 A pandémia tovább erősítette zöldterületeink fontosságát a városi életvitelünkben, miközben arra is rávilágított, hogy nem jó, ha csak pár népszerű nagyparkon osztozik több millió városlakó, miközben értékes zöldterületek maradnak kihasználatlanul. A Budapest Fejlesztési Központ ezért Észak-Csepelen új közpark kialakításának tervezését kezdte meg, a Főváros és a Kormány közös döntéshozó testülete, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa döntése alapján, kormányzati finanszírozásban.

🚧 A Csepel-sziget északi részén található terület ma elhanyagolt, leromlott, rendezetlen állapotú ipari és barnamezős területekkel. Ideje teljesen megújítani! Az új Csepeli közpark az utóbbi évtizedek legnagyobb zöldfejlesztése: 36,2 hektár területen valósul meg – ez háromszor akkora, mint a Városmajor. Évtizedes terv, hogy itt egy új nagy városi park jöjjön létre – most végre a tervezése is megkezdődhet.

📝 Önök hogyan használnák a parkot? Mondják el véleményüket, hogy a végleges terveket közösen alakíthassuk ki! A nagypark mindannyiunké, fontos, hogy minél több parklátogató igényének megfeleljen. Véleményével most mindenki segítheti a tervezést. A Budapest Fejlesztési Központ július 31-ig kitölthető online kérdőívében várja a budapestiek véleményét.

Forrás: Facebook

2 hozzászólás “Kiválasztották az új csepeli közpark tervezőjét” bejegyzésre

  1. kontrolcé + kontrolvé szerint:

    Fb nélküli link a kérdésekhez: https://www.surveymonkey.com/r/csepelikozpark.
    Nem sok, 19 db. A 12-es számúhoz javaslom a következőt is beírni:
    “Kevés beton, kevés térkő.
    Nem kell új fában gondolkodni ott, ahol egészséges példányok is vannak. Legyen cél a meglévő faállomány megmentése és karbantartása, mintsem az árnyékot csak évtizedek múltán adó csemeték beültetése!”

  2. Kisnyugdijas szerint:

    Vajon ezúttal kinek a ner haverját választották ki????

Itt lehet hozzászólni !