Már az új törvény miatt maradt el a gyerekpride

A baloldaliak többsége is a szülői engedélyek mellett foglalt állást

Magyar Nemzet, Mandiner, Csepel.info

Homoszexuális mesehősnek öltöztetett gyermekeket meneteltethetett volna a Pride felvonuláson a Labrisz Leszbikus Egyesület, ha nincs az új, gyermekeket védő magyar törvény.

Ez az egyesület adott ki gyermekeknek szóló, “érzékenyítő” mesekönyvet Meseország mindenkié címmel. Mint kiderült, a homoszexuális és leszbikus meséket is tartalmazó könyvet  Szabó Szabolcs, a Momentum és a Jobbik csepeli-soroksári képviselőjelöltje már bevitte volna az óvodákba – ha Borbély Lénárd, Csepel polgármestere meg nem akadályozza ebben.

A gyerekek felvonultatását csak az egy hónappal ezelőtt kihirdetett gyermekvédelmi törvény akadályozta meg, amelyben egyértelműen tiltja a tizennyolc év alattiak számára a homoszexuális tartalmak megjelenítését.

A Pride honlapján elérhető a leszbikus egyesület programja, amelyben közös turkálólátogatás és jelmezkészítő foglalkozás is szerepelt, ahol a szombati felvonulásra készítettek volna jelmezeket.

A könyvet kiadó szervezet nem állt meg a könyvnél, hanem romantikus oktatóvideó-sorozatot is forgat az azonos neműek ismerkedéséről a járványhelyzet idején. A második aranykor című websorozat egy részét a józsefvárosi önkormányzat által fenntartott intézményben, a Kesztyűgyár Közösségi Házban vették fel

Ezen a helyen korábban a környékbeli gyermekeknek korrepetálásokat, tanfolyamokat, valamint szabadidős programokat szerveztek – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet cikke.

A baloldaliak többsége is a szülői engedélyek mellett foglalt állást

A túlnyomó többség a kormány álláspontjával ért egyet, miszerint a szülő dönthessen arról, hogy a gyermekének mit tanítanak a homoszexualitásról a közintézményekben.

A magyarok háromnegyede, azaz 74 százaléka úgy látja, szülői engedélyhez kell kötni a homoszexualitásról való oktatást az iskolákban és az óvodákban – derül ki a Nézőpont Intézet reprezentatív kutatásából.

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint

a túlnyomó többség a kérdésben a kormány álláspontjával ért egyet,

és mindössze ötből egy ember véli úgy, hogy nem kell függenie a szülők engedélyétől a gyermekek iskolában történő érzékenyítésének, ahogy az a Nyugat-Európában zajló érzékenyítési program által egyre inkább terjed.

Komoly fejtörést okozhat a baloldalon a kormányzati népszavazás témája, mivel a kormánykritikus személyek többsége is a szülői engedélyek mellett foglalt állást (56 százalék), mindössze harmaduk áll az LMBTQ-szervezetek pártján

– írja honlapján az intézet.

A kormánypárti tábor elsöprő támogatása mellett (86 százalék) az ismeretlen preferenciájúak kétharmada is támogatja a kormányzati álláspontot,

miszerint a szülő dönthessen arról, hogy a gyermekének mit tanítanak a homoszexualitásról a közintézményekben.

Demográfiai csoportok szerint minimális eltérések tapasztalhatóak, a fiatalok kétharmada, az idősebbek négyötöde osztja a kormánypártok álláspontját, míg Budapesten 10-ből 7, vidéken 4-ből 3 ember vélekedik úgy, hogy a szülő dönthessen a kérdésben.

Magyar Nemzet, Mandiner, Csepel.info

18 hozzászólás “Már az új törvény miatt maradt el a gyerekpride” bejegyzésre

 1. Attila szerint:

  Úgy írtok róla mintha nem történt volna meg a felvonulás. Ez a párhuzamos valóság 😀 😀
  Hihetetlenek vagytok, GRATULÁLOK !!!

 2. Gundogan szerint:

  A kérdés viszont mindig adott: Egy jobboldali, Keresztény konzervatív országban miért is van engedélyezve, eme libsi, sorosista, stb. Esemény?🙂 Bezzeg a gyurcsány… 🙂 De hát igen, mit várunk olyanoktól, akiknek az egyik alapító tagja egy fartúró!🙂

 3. Hozzászóló szerint:

  Gundogan, ez egy nagyszerű, fájóan védhetetlen kérdés.

 4. Béla szerint:

  Demokrácia van Gundogan. Az, hogy ellenkező esetben összeverik a tüntetni vagy gyülekezni merészelő embereket meg azt jelenti, hogy amikor a “demokraták” kerülnek hatalomra, nincs demokrácia. Ennyi.

 5. Lili szerint:

  Demokrácia? Az bizony itt nincs, de GAZDASÁGI DIKTATURA(IS) AZ VAN. Ráadásul a átvette a lakossági szolgáltatásokat az Mvm, igy lörinc érdekeltségèbe került. Mocskos egy rablóbanda ez a fidesz.

 6. Lili szerint:

  Élőben követheti, ahogy egy robot több ezerszer tölti ki a nemzeti konzultációt.

  https://youtu.be/ev7hPKV2vJ8

 7. admin szerint:

  Feltörték a rendszert Lili. Ez sajnos bármivel és bárhol előfordulhat.

 8. Lili szerint:

  Ezt gondolom, de sajna már nem csodálkoznék, hogyha a fidesz keze lenne benne. Az a baj, hogy már nincs bizalom, és nagyon sok fideszes ismerősöm ezt mondja, hogy megingott a bizalom a párt felé, s igy nem biztos, hogy lojàlissak lesznek választáskor. Persze bárki feltörheti, azonban a pegazus ügy àrnyèkot vett rájuk.

 9. pl szerint:

  Jövőre IS…

 10. csakúgy szerint:

  Nincs az feltörve, kezdő programozó alkalmazása. Nincs semmi kontrol a kitöltésnél.

 11. csakúgy szerint:

  Az is lehet, hogy a majdnem műszaki főiskolát végzett Mr Gabee, is képes rá egy kis segítséggel.

 12. Tölgyfa szerint:

  Ne felejtsük el, hogy kinától sokat lehet tanulni, pláne, hogy ilyen jó diák-kormányunk van. Ott szoktak szavazatokat manipulálni. Ez önmagáért beszél.

 13. torma szerint:

  Mi van nem tetszik az igazság? Töröltétek a hozzászólásomat miszerint a feltört honlapotok azért lett feltörve, mert szar? Béna programozóitok nem tudnak egy biztonságos felületet létrehozni? Csak a nagy pénzek folynak el egy oltári fos munkára?
  Ne szégyelljétek baszki, vállaljátok a kritikát is!

 14. Nagyapó szerint:

  Senkinek nem tűnt fel a moslékkoalícióból, hogy a szivárvány nem 6, hanem 8 színből áll?😀 😀
  A szivárványból elloptak kettőt?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 15. Kisnyugdijas szerint:

  Drága és Tisztelt Nagyapó! Nagyon otthonosan mozog a szivárvány tárgykörében, csak igy tovább!😀

 16. pl szerint:

  Megint törölgetnek… Például ezt: (hétfő 17:12)
  “Hazudsz Admin! Tetteted a hülyét, bár az nem lehet nagy fáradság…
  Nem feltörték, hanem nem hitelesít, azonosít konzultálót! Évek óta mindig ez a baj, és ti mindig álcsodálkoztok, pont úgy, ahogy románok, ukránok, boldogok, boldogtalanok, élők és halottak szavazhatnak a rendszeretekkel, (levélszavazatok is ide számítanak) ha az nektek hasznos.
  Ti még csalni is csak így tudtok, óvodás módon…”

 17. kismiska szerint:

  “…ha Borbély Lénárd, Csepel polgármestere meg nem akadályozza ebben.”
  VS.
  “Jogsértő a „Meseország mindenkié” könyv mezőkövesdi betiltása.
  Döntött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormányhivatal: jogsértő a mezőkövesdi önkormányzat rendelete, amely a település óvodáiban betiltotta a Meseország mindenkié című, kisebbségek elfogadására tanító mesekönyv használatát.

  A köznevelési törvény és a gyermekvédelmi törvény rendelkezései alapján a fenntartó csak korlátozottan szólhat bele szakmai-módszertani kérdésekbe, konkrét utasítást nem adhat valamilyen nevelési eszköz használatára vagy megtiltására. A TASZ-nak hasonló beadványa van még folyamatban a csepeli polgármester, Borbély Lénárd Meseország-könyvet betiltó intézkedésével kapcsolatban.”

  Mi a helyzet,a Lénárd megkapta már a bíróságtól az ítéletet hogy ő is jogsértő volt és visszavonatták vele-csak itt lapítanak róla?

Itt lehet hozzászólni !