Oltásért könyörögnek a halálos ágyukon az oltatlanok

Life.hu

Az elmúlt hat hónapban a koronavírus halálos áldozatainak 99 százaléka a beoltatlan emberek közül került ki az Egyesült Államokban. Egy orvos felkavaró beszámolója szerint sokan a halálos ágyukon könyörögnek a vakcináért, de akkor már túl késő.

Akik nem akartak vakcinát – Egy Covid-osztályos orvos megrázó beszámolója: 

“A halálos ágyukon könyörögni kezdenek, hogy oltsuk be őket, de már késő.”

Alapbetegség nélküli, egészséges fiatalok kerülnek tömegesen a Covid-osztályra igencsak súlyos tünetekkel  Amerikában. Korábban egyikük sem kérte az oltást, de amikor már olyan súlyos szövődményeik alakulnak ki, hogy a lélegeztetéshez intubálni kell őket, könyörögni kezdenek az oltásért.

Az orvosok nem tudnak mit tenni, hiszen ilyenkor már túl késő.

Brytney Cobia, az Alabama állambeli Birmingham egyik orvosa Facebookon osztotta meg szörnyű élményeit. Az orvos, amikor kimegy az elhunytak rokonaihoz, megölelgeti őket. Ilyenkor csak annyit mond nekik, hogy azzal szolgálnák az elhunytak emlékét a legjobban, ha beoltatnák magukat, miközben másokat is erre biztatnak.

Alabamában tavasz óta a járványban elhunytak 96 százaléka nem kapta meg még az első oltását sem. Az amerikai járványvédelmi központ igazgatója, Dr. Rochelle Walensky szerint az elmúlt hat hónapban koronavírusban elhunytak „legalább 99 százaléka” nem volt beoltva.

A delta variáns miatt az új fertőzöttek száma az utóbbi hetekben ismét megsokszorozódott. Ezt a hullámot az amerikai kormány „a beoltatlanok járványának” nevezi – írja a Blikk.

Az Egyesült Államokban akár már augusztustól hozzájuthatnak a védőoltáshoz a 12 éven aluli gyermekek, de az ősztől már egészen biztosan. Erről Joe Biden elnök számolt be szerdán. A két oltást a Pfizer-BioNtech és a Moderna jelenti; mindkét vakcina gyártója márciusban kezdte el a korosztályra vonatkozó teszteket.

A Life.hu másik cikke arról számol be, hogy a beoltottak is elkaphatják a koronavírus újabb variánsait, ám mindegyikük könnyedén átesik rajta.

Forrás: Life.hu

8 hozzászólás “Oltásért könyörögnek a halálos ágyukon az oltatlanok” bejegyzésre

  1. Attila szerint:

    Most nagyon megijedtem, elmegyek iszom pár sört mint oltatlan. Aztán irány pride, ha már ilyen jó programokat biztosít keresztény kormányunk. Pár napja volt alkalmam nézni Ferihegyen a 30 másodpercenként felszálló gépeket. Jön-megy boldog-boldogtalan. Kérdem én nem lesz ebből gond?

  2. Feketelistas szerint:

    Itthon minden 68. ember oltas után hunyt el.

  3. Hozzászóló szerint:

    Mi gond lenne, Attila? Ha oltatlan, akkor nyilván a vírustól sem fél, pláne ha a buziparádéra vágyik. Félnie persze ott sem kell, hacsak nem hajol le valamiért. Kár a Ferihegyre rettegni járni.

  4. Csapnivaló szerint:

    Ekkora propagandát, ilyen marhaságot.

  5. bhu szerint:

    a 4. hullámot Darwin-hullámnak is lehetne nevezni (tisztelet annak a kivételnek, aki nem kaphatta meg az oltást)

  6. Attila szerint:

    Milyen jó lenne hazánkban megkérdezni az orvosokat, nővéreket nálunk miért könyörögnek az emberek. Be sem mehetsz, nem kérdezhetsz, nem válaszol mert fél hogy kirúgják… Engem érdekelne mi a helyzet az idősotthonokban? Mekkora csend van! Volt üresedés biztos bőven csak nagy a kuss.

  7. Lenke szerint:

    Ez az egész egy jól ledzervezett üzleti vállalkozás, hiszen számos üzlet tönkrement, majd olcsón felvàsárolják.
    A Nagyvásárcsarnokban 3db kinai üzlet árulja a zöldsèget töredèk áron, a magyar termelők pedig konganak az ürességtől. De hogy tudják ennyire olcsonadni. Egyszóval a kinaiak lassan elfoglalják az egész országot. A kina barát kormány teljesen eladja, átadja az országot.

  8. Columbo szerint:

    Hozzászólok kaptak oltást? Nekem nincs TB taj számom regisztráltam 39 évesen most még májusba azóta se jeleztek vissza.

Itt lehet hozzászólni !