Karácsony Gergely Szijjártó segítségére szorult, amikor beszélgetnie kellett

Mandiner, Csepel.info

Nem csak a jogosítvány megszerzése volt sikertelen projekt Karácsony Gergely életében, és nem csak akkor gyűlik meg a baja az általános műveltséggel, amikor Csepel helyét keresi a térképen. Egy tavalyi felvétel bizonyítja, hogy önállóan néhány szót sem tud váltani akkor, amikor külföldivel kellene beszélnie.

Tavalyi videóval bizonyítja a drót.info nevű blog, hogy Karácsony Gergelynek problémái lehetnek az angol nyelvű tárgyalásokkal. A videón az látható, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter, a főpolgármester és a dél-koreai nagykövet megemlékezést tart a Hableány-tragédia egyéves évfordulóján. Az esemény végén

a koreai nagykövet angolul elhangzó mondatait Szijjártó Péter volt kénytelen lefordítani a főpolgármesternek.

Ennek kapcsán érdemes felidézni: Kubatov Gábor 2020 augusztásában a Mandinernek adott interjúban már felelevenítette a főpolgármester számára kínos jelenetet. A Fidesz pártigazgatója a beszélgetés során arra is kitért, hogy Karácsony Gergely

„úgy akar egy világváros vezetője lenni, hogy egy szót sem beszél angolul”.„A haladó értelmiség őt jelölte ki, azt mondták, ő lesz a megfelelő ember Budapest vezetésére. Nekik nem gond az sem, hogy a városvezetéshez sem ért”

– fogalmazott Kubatov a hamarosan a miniszterelnök–jelöltségért is bejelentkező párbeszédes politikussal kapcsolatban.

A Kubatov Gábor, valamint a drót.infó által felidézett jelenet az alábbi felvétel utolsó három percében látható.

Egy angolra tolmácsolt kijelentésből derült ki, hogy Karácsony Gergely a fizikai tulajdonságokat tartja a fontosabbnak, és megveti azokat, akik alacsonyabbak és kövérebbek nála. Utóbbi kijelentése akkora botrányt kavart – vélhetően saját családján belül is, hiszen a felesége is alacsonyabb és kövérebb nála -, hogy utólag visszavonta.

Forrás: Mandiner, Csepel.info

16 hozzászólás “Karácsony Gergely Szijjártó segítségére szorult, amikor beszélgetnie kellett” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Nem tudtak beszélgetni, pedig Vigyori magas, a nagykövet pedig alacsony!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Horváth János szerint:

    Nem értem, mi ezzel a gond. Annak idején a szovjet elvtársakkal is tolmács segítségével kommunikáltunk. Sarlós István ugyanúgy nem tudott oroszul, ahogy Tarlós István angolul. 🙂

  3. Hozzászóló szerint:

    2021-ben egy vezető politikustól elvárható lenne legalább egy idegen nyelv, társalgási szintű ismerete. Karácsony egy multikulti világvárost vezet, továbbá egy generációnyi előnye van az elődeivel szemben.

  4. kismiska szerint:

    “a 199 parlamenti képviselő közül

    98 egyáltalán nem rendelkezik nyelvvizsga-bizonyítvánnyal.
    7-nek csak alapfokú nyelvvizsgája van.
    9 képviselő csak írásbeli vagy csak szóbeli vizsgát tett le egy idegen nyelvből.

    A pártok lebontásában az adatok szerint 76 fideszes-11 KDNP-s(133), 8 jobbikos(23), 6 DK-s, 5 MSZP-s, 3 LMP-s(5), 1 párbeszédes, 1 független, illetve az egyetlen nemzetiségi képviselőnek egyáltalán nincs papírja a nyelvtudásáról. Továbbá Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc sem rendelkezett nyelvvizsga-bizonyítvánnyal, bár mindketten tárgyalási szinten beszélnek angolul.”

    133kormánypárti képviselőből 77-nek nincs.

  5. kerdes szerint:

    Áder angoljára ki emlékszik? Az is megér egy misét. Lehet dobálni a másikat, de mindkét oldalon célba talál. Egyébként tényleg elvárható lenne egy angol nyelvtudás. Tarlós tud angolul? Lehet, hogy mindenkinek egy soros ösztöndíj hiányzik. 🙂

    Lesznek még poénok. Elindult a kampány….

  6. kerdes szerint:

    Mellesleg, ki az aki diplomákat ad ki nyelvvizsga nélkül? Rohadtul megszenvedtem a nyelvvizsgáért. (Rengeteg pénzem, időm és munkám volt benne) Követelmény volt. Most meg nincs. Vagyis a rest elnyerte jutalmát.

  7. Horváth János szerint:

    kérdés!
    A 70-s években nem volt feltétel. A 40 év körüli tervezőmérnöki pályafutásom alatt 2x volt igazán szükségem nyelvtudásra, a paksi erőműnél az oroszra, az NDK-s atomerőműnél a németre. Nincs nyelvvizsgám, és sose kapaszkodtam érte, csak elvégeztem a feladatot. Mindeközben a papírral rendelkező kollégák a seggvakarásért felvették a nyelvpótlékot.

  8. kerdes szerint:

    Az ok, hogy a nyelvtudás is kell a papír mellé. De ha volt egy követelmény, az legyen már kötelező mindenkire.

  9. kerdes szerint:

    1995 körül hozták ezt a szabályt

  10. kormánypárti szerint:

    A seggvakarás még mindig jobb mint a seggnyalás, ami valóban igényel némi nyelvtudást. 😀

  11. Horváth János szerint:

    Ennyire otthon vagy benne?

  12. Zsivány szerint:

    https://torimaskepp.blog.hu/2020/06/29/6_erdekesseg_amit_biztosan_nem_tudtal_rakosi_matyasrol
    “Rákosi a legfőbb európai nyelveken kiválóan beszélt: angolul, németül, oroszul, franciául. Kiszabadulása után olyan nemzetközi sajtótájékoztatókat tartott, amelyeken az újságíróknak azon a nyelven válaszolt, amelyen kérdezték.

    Imádta fitogtatni a műveltségét, ami ragyogó memóriájának volt köszönhető, valamint annak, hogy beszélgetőpartnereinek megfelelően mindig jól felkészült volt. Rengeteg irodalmi műből tudott egészen hosszú részeket fejből idézni, jártas volt a népi írók és Ady költészetében is. De sokat tudott a hadtörténetről, hadtudományokról is.”

  13. Gary Ridgway szerint:

    Szilárd, vagy Lénárd mit beszél külföldiül? 😁

  14. Horváth János szerint:

    Nyelvtudásom:
    Já vengerszkij kommunist
    Ich bin ein ungarischer Kommunist.

  15. Nagyapó szerint:

    Summa summárum! Az ellenzéknek mindegy ki a miniszterelnök, nincs semmilyen feltétel csak az, hogy a Kedves Vezető ne ellenezze. Akár Incitatust is megválasztanák!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Ennyire be van szarva? Egyre több baromságot ír!

Itt lehet hozzászólni !