Alkukkal helyettesítik az előválasztási versenyt

Magyar Nemzet

Sorra köttetnek a háttéralkuk az előválasztással kampányoló baloldalon, most éppen Márki-Zay Pétert biztosította a Jobbik arról, hogy nem indít rá jelöltet a választókerületében. Jakab Péterék – vagyis “a vállalhatatlan, náci Jobbik” – a hétvégén Kunhalmi Ágnes mögé is beálltak, aki cserébe a Jobbik dunaújvárosi jelöltje mellett tört lándzsát.

Még el sem kezdődött, de már most üres ígéretnek bizonyult a baloldali előválasztás, azaz hogy az ellenzéki szavazók maguk dönthetnek arról, kit tartanak esélyesnek és méltónak arra, hogy egyéniben induljanak 2022-ben.

Ehelyett ugyanis sorra köttetnek a háttéralkuk a baloldalon, így tegnap Jakab Péter a közösségi oldalán jelentette be, hogy Csongrád megye 4-es számú választókörzetében a Jobbik Márki-Zay Pétert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) jelöltjét támogatja az előválasztáson. Mint a pártelnök fogalmazott, „azt az embert, aki az összefogás fegyverével először győzte le a Fideszt, Hódmezővásárhely polgármestereként pedig iszonyatos kormányzati ellenszélben is állja a sarat”. Márki-Zay elvtársias hangnemben köszönte meg a támogatást, mint közösségi oldalán fogalmazott: „Egyik megmérettetésben versenytársak, máshol szövetségesek – ez az ellenzéki együttműködés csodája. Miniszterelnök-jelöltekként egymással is konkurálva küzdünk az Önök szavazataiért, de ha Jakab Péter egyéni jelölt lesz, ott én és az MMM is örömmel támogatjuk” – írta Márki-Zay Péter.

Ismert: Jakab Péter szombaton jelentette be, hogy Budapest 15. választókerületében Kunhalmi Ágnest támogatják az előválasztáson. Hangoztatta: csak ott indítanak jobbikos jelöltet, ahol úgy gondolják, hogy ők a legalkalmasabbak a Fidesz legyőzésére. – Budapest 15-ös számú választókörzetében van nálunk alkalmasabb. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke 2018-ban már legyőzte a Fideszt, azóta is méltó módon képviseli a körzetben élőket, dacára a kormányzati ellenszélnek – magyarázta Jakab Péter. Másnap Kunhalmi is arról posztolt a Facebook-oldalán, hogy az egykori radikális párt dunaújvárosi országgyűlési képviselőjét, Kálló Gergelyt támogatja. Az MSZP társelnöke szerint Kálló megismételheti 2020-as sikerét, amikor az időközi választáson tudott nyerni Fejér megye 4-es számú választókerületében. Ezt megelőzően a Jobbik két LMP-s jelölt mögött sorakozott fel a fővárosban: Csárdi Antalt az 1. választókerületben, Demeter Mártát pedig a 6. választókerületben segítik. Cserébe az LMP Szilágyi György jobbikos jelöltet támogatja Budapest 14-es számú választókerületében. Sajtóhírek szerint Fekete-Győr Andrásék pedig Gyurcsány Ferencékkel igyekeznek háttéralkukat kötni.

Mindeközben az MSZP–Párbeszéd-szövetség bejelentette, hogy Hiller Istvánt indítja a budapesti 16-os számú választókerületben az előválasztáson, mivel Hiller eddig négy alkalommal győzte le riválisait a körzetben. A Magyar Nemzet egy DK-s forrásból úgy értesült, hogy nem Hiller István lesz az egyetlen jelölt az előválasztáson a 16-os választókerületben: a kihívója Nemes László (DK) pesterzsébeti alpolgármester lehet – aki hivatalosan még nem jelentette be jelöltségét.

Hollik István már a hétvégén úgy fogalmazott, hogy az egész „előválasztásosdi” egy nagy színjáték, valójában a baloldalnak esze ágában sincs a választóira bízni a döntést. – A színjáték főrendezője maga Gyurcsány Ferenc, aki már rég kiosztotta a szerepeket – mondta a kormánypárt kommunikációs igazgatója.

Forrás: Magyar Nemzet

6 hozzászólás “Alkukkal helyettesítik az előválasztási versenyt” bejegyzésre

 1. Gratulálok szerint:

  Eddig azért fostatok, hogy az ellenzék előválasztáson kiválasztja a nyerésre legalkalmasabb jelöltet! Most meg azért, hogy nem tudjátok a szükségállapot meghosszabbításával megakadályozni az előválasztást, mert az ellenzék megegyezik a jelöltek kijelölésében előválasztás nélkül!

 2. robi szerint:

  Hollik idomított cirkuszi porondmesternek semmi sem jó?

 3. Nagyapó szerint:

  Folyik a moslékkoalíció parasztvakítása az előválasztással. A lakosság legalább 3%-a fog részt venni, ennek alapján nyer egy gyurcsány báb. Ezt hívják demokráciának a “bal”oldalon!😀

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 4. Horváth János szerint:

  Nagyapó!
  Mi a fasz maga, cigányasszony, hogy itt jósolgat? Majd, ha a Fidesznél ennyi demokráciát felmutat, akkor lehet dumálni!

 5. pl szerint:

  egy fasz…

 6. Horváth János szerint:

  Bocsánatot kérek, mostanra sikerült kijózanodnom. Amikor felöntök a garatra, közönségessé válnak a megnyilvánulásaim. Kérlek, nézzétek ezt el egy öreg alkesznek!

Itt lehet hozzászólni !