Csepelre is jó hatással lesz: forgalomra kész a legokosabb magyar híd

Blikk, Csepel.info

A cél az, hogy Budapest gyorsabban és kényelmesebben átjárható legyen vasúttal és a vasút legyen a legjobb közlekedési eszköz az elővárosokból és sokkal többet használt eszköz legyen Budapesten belül is.

Éppen ezért bővítik és korszerűsítik a vasutat délen, Kelenföld és Ferencváros között is, sőt három új megállót is létesítenek a jobb átszállási kapcsolatok érdekében.

Vasárnap este megindulhatott a forgalom az új déli vasúti összekötő hídon Budapesten, a Rákóczi híd mellett, miután a dinamikus terheléses teszt is eredményes volt.

Fürjes Balázs, a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára Facebook-oldalán osztotta meg a legújabb hírt, miszerint sikeres volt a terheléses teszt.

“Ma, vasárnap a dinamikus terheléses teszt volt az utolsó nagy próbatétel azelőtt, hogy este meginduljon a forgalom a Duna felett átívelő új sínpályán, az új déli összekötő hídon a Rákóczi híd mellett” – írta.

Kiemelte, hogy a déli vasúti összekötő híd Budapest legújabb hídja, hiszen a régi, elavult hídszerkezeteket is teljesen kicserélik.

“A régi szerkezet első darabjának cseréje fejeződött most be, ráadásul mindössze 1 év kellett egy teljesen új híd helyére illesztéséhez. Ez Magyarország “legokosabb” hídja, a szenzorok segítségével a nap 24 órájában, folyamatosan mérik a vonatok hídra gyakorolt hatását, a mérnökökhöz minden információ valós időben eljut” – vázolta fel Fürjes.

(Ez is érdekelheti: Itt vannak az új intézkedések, rengeteg budapesti életét érinti)

Mint bejegyzésében írta, vasárnap két, egyenként 120 tonnás M62-es mozdony (népszerű nevén Szergej) különböző sebességekkel haladt át az új hídon. 5, 20, 40, 60, 80 km/órás sebességgel mentek, a legvégén pedig a 80-ra gyorsult mozdonyok maximális fékerővel lefékeztek, hogy azután újra fölgyorsítsanak. Azért, hogy a fékezéskor, illetve gyorsításkor föllépő erők következményeit is mérni lehessen.

(Ez is érdekelheti: Több ezer parkolót építenek a budapesti elővárosi vasutak mentén)

A budapesti és elővárosi vasútfejlesztésekkel több mindent is garantálnak a lakosoknak:

  • minden Budapest környéki településről 15 percenként indul majd vonat Budapestre, azaz óránként 4 vonat indul a főváros felé,
  • minden vonattal legalább 3 különböző metróra át lehet majd szállni közvetlenül,
  • mindez végre egyetlen jeggyel vagy bérlettel is lehetséges lesz, megcsináljuk végre a BKK/BKV/VOLÁN/MÁV/HÉV tarifaközösséget.

Forrás: Blikk

Itt lehet hozzászólni !