Minden idők legnagyobb városrésze épül Budapesten, Észak-Csepelnél

Mandiner

A Déli Városkapu fejlesztési programot, melynek része a Diákváros is, a kormány kezdeményezte és finanszírozza, Budapest javára. A Diákváros és a Déli Városkapu megvalósítása is folyik, a korábbi döntéseknek megfelelően készülnek a tervek, van, ami már épül. A Déli Városkapu és a Budapest Diákváros tehát megvalósul – szögezte le Fürjes Balázs csütörtökön.

„Van egy nagyívű tervünk, ez a Déli Városkapu fejlesztés,az a jó, hogy ebben a tervben úgy tűnik, mindenki egyetért. A kormány, a fővárosi városvezetés, az érintett déli kerületek: Ferencváros, Csepel, Újbuda, van egy nagy szakmai konszenzus”

– kezdte bejelentését Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára közösségi oldalán megosztott videójában csütörtökön.

Mint emlékeztetett: Karácsony Gergely főpolgármester a héten többször is hangsúlyozta, hogy támogatja a Déli Városkapu, illetve a Budapest Diákváros kormányzati fejlesztési tervet, ugyanakkor „talán néhány félreértés is az asztalra került, és azt gondoluk, hogy Vitézy Dávid vezérigazgató úrral tiszta vizet öntünk a pohárba” – tette hozzá.

A Déli Városkapu fejlesztési program alapja, tartalma, célja

A  fejlesztési program által érintett térség a Rákóczi hídtól délre, egészen a Galvani híd tervezett nyomvonaláig tartó térség, amelyek Észak-Csepelt, és Ferencváros déli területeit foglalja magába – tájékoztatott Fürjes Balázs.

A sajtótájékoztató tartalma a leirat megérkezéséig a fenti videón tekinthető meg.

Forrás: Mandiner

28 hozzászólás “Minden idők legnagyobb városrésze épül Budapesten, Észak-Csepelnél” bejegyzésre

  1. Gratulálok szerint:

    Kidobnak egy csomó pénzt a tervezésre! A 2022-es választásokig úgy sem kezdik el építeni, s utána meg főleg nem! Nem lesz rá módjuk!

  2. Horváth János szerint:

    Elkezdik erőltetni, mert ez az egyetlen, amivel a GDP-t emelni tudják. A kínai egyetem-
    ről nem is beszélve!

  3. worm szerint:

    Ha jól látom, a látványterven már nem szerepel az OBI. Megszűnik, vagy máshova költözik? Az 5-ös metró nyomvonala sem kivehető. Merre kanyarodna a csepeli HÉV? Lemenne az úttal együtt az alagútba?

  4. Tóth kati szerint:

    Horváth elvti tudod is mi az a GDP,vagy csak jól hangzik?Igaza van Gratuláloknak,ha visszajönnek a komcsik,semmi nem fog épülni,csak sivárság lesz,nyomor és pusztulat.Meg jó sok migráns.De,van egy jó hírem:a komcsik nem fognak visszajönni.

  5. Tóth kati szerint:

    Vannak olyan emberek,ezek a proli félék,akiknek az tetszik,ami most ott van.Mocsok,lepukkantság,drogtól bekattant zombik.Üresség,pusztaság.

  6. Tóth kati szerint:

    Gyurcsányék nem építettek semmit,soha nem volt pénz semmire,minden pénz mégis eltűnt.Ez nem lopás.A Fidesz kormány felsorolhatatlanul sok dolgot épített,épít most is,jut pénz nagyon sok mindenre.Ez lopás.Furcsa logikája van a komcsi szavazónak az már biztos.

  7. Horváth János szerint:

    TK!
    Alig várom, hogy elmagyarázd!

  8. Vendetta szerint:

    Kellemetlen hogy pont abba a kerületbe kerül (részben) a kínai egyetem ahol a legjobban harcolnak és fröcsögnek a komcsik ellen. Meg hogy itt mekkora károkat okoznak/okoztak a komcsik.
    És pont Ti fidess pártkatonák hoztok egy komcsi egyetemet ide, ahol komcsi alapelveket, Marxista elveket oktatnak.

    Komolyan olyan szánalmasak vagytok…Pacal a legjobb…idézek is gyorsan az oldaláról.

    “És vígasztald meg, ha vigasz
    a gyermeknek, hogy így igaz.
    Talán dünnyögj egy új mesét,
    fasiszta kommunizmusét –
    mivelhogy rend kell a világba,
    a rend pedig arravaló,
    hogy ne legyen a gyerek hiába
    s ne legyen szabad, ami jó”

  9. Tóth kati szerint:

    A Fudan egyetem a világ 34. legjobb egyeteme.A magyar SOTE kb a 100-ik.Kína kommunista ország,ez igaz.Kína a világ egyik,ha nem,a legfejlettebb állama.Nyilván nem a komcsi ideológiát fogják itt tanítani,gondolom más szakok lesznek dzen az egyetemen.Nem úgy kell elképzelni,mint a CEU-t,amelyik libsi ideológiát nyom egyfolytában.Mellesleg a CEU-t sehol nem jegyzik a világban.
    Azt látom,hogy a hazai ellenzék,akiik a pusztításon kívül soha semmit nem csináltak,mindent ellenez,ami az
    országnak épülését,fejlődését okozná.Ez a moslék ellenzék tényleg a legalja ellenzék egész Európában.Egy alkoholista főnök,egy parizeres bunkó,aki netto náci,egy b…zigyerek Fegyőr…,megfejelve azzal a tehén Dögvész Klárával.Most tényleg ezekre akarjákmegyesek rábízni hazánk vezetését?

  10. kerdes szerint:

    TK: És még mennyi mindenre jutna, ha nem a holdudvar kapná.

  11. apostolos szerint:

    Szar lehet úgy élni, hogy valakinek semmi sem jó. Én (pártállástól függetlenül, csepeliként) örülök annak, ha egy kicsit eltolódik a súlypont dél felé. Ha valaki bejön Pestre észak felől, érzi, hogy valami városban van. Ha Csepelre jön be dél felől, akkor azt hiszi, hogy favellába érkezett.

  12. pl szerint:

    Éppen most (tegnap este) vették el Fürjestől a Fundan, és a Diákváros ügyét, így nyilvánvaló, h fogalmatlan, mi lesz ott. Karácsony villantott egy friss helyszínrajzot, amin már látszik, a Fundan minimum fontos épületek helyét veszi el a Diákvárostól, de mivel minden hazugságuk kicsivel kezdődik a Fidesznél, valszeg ez is csak az igazság kis része, továbbiakhoz már Palkovics kell, a nagy MTA, és felsőoktatásrabló…
    Egészen közömbös, h Fürjes a szerencsétlen mit hazudik.

  13. kerdes szerint:

    apostolos: szar lehet úgy élni, hogy 2 tolvaj között azt választom sőt dicsőítem, amelyik visszaoszt valamit. Én (pártállástól függetlenül, most már csepeliként) olyat szeretnék, aki egyáltalán nem lop (valamint a becsület mellett megvan a magához való esze is). Lehet, hogy mesevilágban élek, de mivel magamból indulok ki, csak lehetséges valahogy.

  14. Vendetta szerint:

    Az a baj hogy itt mindenki a végletekben gondolkodik.
    Senki nem mondta, ne épüljön semmi észak csepelen.
    A diák város jó, lakások, irodák, üzletek jók. Lesz élet a kihalt rozsda telep helyén.
    Avval van a baj (pártállástól függetlenül), hogy komcsiztok orrba szájba szidjátok őket, erre egy masszív komcsi egyetemet hoztok ide.

    Volt szerencsém Taiwanon (és nem j-vel mert ott nem így írják) 3 hetet eltölteni az ottani Egyetemen. Na az tényleg egy más világ más oktatás más felfogás.
    Masszívan utálják a Mici mackó Hisz Csi Ping vezette kommunista kínát.
    És meg tudom érteni őket. Főleg azok után, ahogy a Ruszkik ráraboltak a Krímre,
    Kína pedig meglátta a lehetőséget és ugyan úgy tiporta el Hong Kong-ot. Hiába volt még vagy 30 év hátra a Brit szerződésből hátra. Az ujgur népírtást meg sem említem.
    És egy ilyen ország egyetemét akarják részben a Csepelre rakni.
    Újra nagy lesz Csepel, újra lesz Vörös Csepel.

    Ezek után már csak azt várom mikor rohanjuk le szomszédainkat és csatoljuk vissza régi területeinket.

  15. Kis taxis szerint:

    T. T. T. k!
    „Tisztelt” Teljesenhibbant Tóth kati!

    Ha tényleg ilyen jól informált vagy ahogy látszik…. (hűdenagyon…)
    Még értelmes is ( óóó még inkább!) , mivel egyetemek világ rangsorát így séróból nyomod!

    Válaszolj kérlek!

    Mire kell ide kínai egyetem?
    1. Az államadósság csökkentésérte, mert o1g elbaszta( próbál visszacsepegtetni?) .
    2. Mert túl sok kínai érkezett letelepedési kötvénnyel, gazdasági bevándorlóként (értsd: migráncs :)) és így itt is maradnak- „adóznak“( jah) , hogy legalább csökkentsék a rájuk kidobott összeget?( kamatot amiért letelepedett és mi, veled együtt fogunk kifizetni!)

    Mire kell ide kínai egyetem?
    1. Mert túl sokat kellene fordítani hazai egyetemekre most( lásd SOTE, mely szakirányait véve világszínvonalú) , melyek itthon működnek, hogy jobb eredményt érjenek el világszinten.
    2. Inkább csesszünk még el „készpénzből“ 2-3 semmire való Közkóklerszolgálati Pártegyetemre néhány tíz milliárdot. Mert van miből! (Csitt! Nincs miből, azért kell ez!)
    3. Inkább fizesse a jó hazazai adófizető, kamatostul azt, amit elbasztak o1g és faja haverjai ide simliznek, mikor ezek már rég sehol sem lesznek, hogy a kínak építették, tanulnak benne és – jó pénzért- “taníttatnak” benne a jó ingyenes magyar közoktatásban.

    Köszönöm szépen válaszod!

    Bakker!
    Ezt visszaolvasva, én is írhatnék Nemzetikonzultizét 🙂

  16. Horváth János szerint:

    Ha jól értem/tudom, ez egy magánegyetem, most a hátszél nem érdekes. Amennyiben
    ez ilyen jó intézmény, valószínűleg a tandíj sem aprópénz, ergo nem a magyar fiatalok
    lehetőségeihez van szabva. Esetleg néhány NER lovag csemetéje / ilyen Ráhelkák/ fog-
    nak oda befizetni. S akkor a kérdés, mi a jó a magyar embereknek /Fidesz után szaba-
    don/ abban, hogy az ő pénzükön, kínai egyetem épül, kínai anyagokból, kínai munkások
    közreműködésével, melynek a hasznát a kínaiak teszik zsebre?

  17. Horváth János szerint:

    Ettől függetlenül én nagyon örülnék annak, ha a kínai egyetemnek köszönhetően újraindulna hazánkban a marxista-leninista képzés. Jómagam nagyon élveztem az előadásokat anno az esti iskolában, segített a hithű kommunistává válásomban. Kitűnőre vizsgáztam, amire máig nagyon büszke vagyok. A vallás a nép ópiuma. Fontos lenne a mai ifjúságot a helyes világnézetre nevelni, amit a marxizmus képes megadni.

  18. kerdes szerint:

    Amikor trollok szórakoznak más nevében, akkor elgondolkozom, hogy mire kapta a kitüntetést ez az oldal? A “baráti társaság” húzza le a wc-én a plecsnit, ha ezt eltűrik (vagy ha rosszabb esetben ők maguk a trollok).

  19. Nagyapó szerint:

    “Álmomban két macska voltam és játszottam egymással.” 😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. Nagyapó szerint:

    Nehéz a moslékkoalíció élete. Fogalmuk sincs a kínai egyetemről, aminek neve Fudan Egyetem,
    de leszólják, támadják.
    Néhány tény a témához:
    – Szeretett Vezetőjük 2007-8-ban már felvetette közös kínai-magyar egyetem alapítását. Gyurcsány akkor is hazudott?
    – Egy kínai-EU egyetem létrehozását is felvetette Herman Van Rompuy, az Európai Tanács (ET) elnöke a Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai miniszterelnökkel folytatott pekingi találkozóján.
    – A budapesti „leányegyetem” kezdetben öt-hat ezer mesterszakos hallgatót fog toborozni és ötszáz oktatót foglalkoztat majd egyes orvosi, műszaki, és társadalomtudományi szakterületeken. A Fudan 2019-ben közös MBA programot indított a Budapesti Corvinus egyetemmel, és a tervek szerint más hazai intézményekkel (BME, ELTE, Semmelweis) is hasonló együttműködés várható, idővel pedig vállalati K+F központok létesítésére is sor kerülhet

    A QS szakterületi rangsorai a világ egyetemei között az élet- és orvostudomány területén: Fudan 98, Semmelweis 272, Szeged 400 fölött; műszaki tudományok: Fudan 43, BMGE 273; társadalomtudományok és menedzsment: Fudan 49, Corvinus 400 fölött.
    A Financial Times által 2021-ben összeállított „top 100”-as executive MBA rangsorán a Fudané a 32. hely, magyar program nincs a százas listán.
    Röviden: a globális egyetemi rangsorokon a Fudan és a magyar tudományegyetemek helyezése között több száz a különbség a kínai intézmény javára. (telex.hu)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. kerdes szerint:

    nagyapo: esetleg ezért kellene a már meglévő magyar egyetemeket fejleszteni?

  22. Nagyapó szerint:

    Vendetta! Honnan veszi, hogy a Fodan egyetem „masszív komcsi”? Komcsi a világ legnagyobb vízzáró gátja? Komcsi a világ leggyorsabb vonata? Komcsi Kína atomarzenálja, rakétái?
    A Kínai köztársaság Tajvanon és a szigeteken van. Igen j-vel és v-vel, mert ez a magyar helyesírási mód. Nem kell internacionalista, szolgai módon hajlongani!
    Hongkong (magyar és nem a pinjin átírás szerint) esetén mi az a 30 év? Szólhatott volna a briteknek! 😀
    Mi van? Már a tibeti megszállás elfeledve? Most ujgúr a sláger?
    Ukrajna mikor volt önálló állam és Krím mikor volt ukrán?
    Mintha Kórózst hallanám!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. kerdes szerint:

    nagyapo: olvassa el a ceterum censeo-ját és gondolkozzon el rajta.

  24. Nagyapó szerint:

    kerdes (18:17)! A kormány tervei szerint 2021 és 2026 között az unió helyreállítási alapjából, minden korábbinál nagyobb összeg, 1500 milliárd forint jut a felsőoktatás fejlesztésére a most kezdődött uniós költségvetési ciklusban. Durván 955 milliárdból az egyetemek infrastruktúráját és eszközeit fejlesztik, de emellett jut pénz tudományos és innovációs parkok létrehozására, és a szakképzési rendszer fejlesztésére is. Az a cél, hogy a magyar egyetemek nemzetközi szinten is versenyképesek legyenek, és a világranglistán bekerüljenek a legjobb száz közé!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  25. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Azt még mindig nem sikerült kinyögnie, hogy miért jó nekünk ez a konstrukció! Aztán az
    is zavaros, hogy miközben az egyetemek jelentős részét átjátszották alapítványokba, ala-
    posan kistafírozva, miért költ további ezer milliárdokat a kormány?

  26. kerdes szerint:

    nagyapo: valamiért folyik is az egyetemek átalakítása……
    Mindenesetre olvassa el a ceterum censeo-ját, hátha megérti a lényegét.

  27. Nagyapó szerint:

    kerdes! Érdemes időnként olvasni is, nem csak írni! “Az a cél, hogy a magyar egyetemek nemzetközi szinten is versenyképesek legyenek, és a világranglistán bekerüljenek a legjobb száz közé!”
    Érthető?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  28. kerdes szerint:

    nagyapo: mérnök vagyok, persze, hogy értem. Azt is, ahogy maga szeretné, hogy értsék.

Itt lehet hozzászólni !