Karácsony Gergely és az ellenzék újra az oltást nehezítenék

Mandiner

Regisztráció nélküli oltást szorgalmaz az ellenzék, közöttük Karácsony Gergely. Ezzel sokkal nehezebb lenne az oltásszervezők munkája, hiszen több millió olyan embert kellene feleslegesen felhívniuk, kiértesíteniük, akik nem akarnak oltást.

A magyarországi ellenzék előbb a keleti vakcinák ellen hergelt, de most új ötleteik vannak. A főpolgármester szerint „az elmúlt napokban több minden kiderült, ami az eddigi oltási protokoll átgondolását igényelné a kormány részéről.” Ezeket azonban nem részletezte. Elemző  cáfolta Karácsony Gergely felvetését, és Ábel Attila csepeli alpolgármester is felhívta a figyelmét pár “apróságra”.

A kormány készüljön fel a regisztráció nélküli oltási programra

– kezdte bejegyzését közösségi oldalán a főpolgármester szombaton, amelyből kiderült:

Karácsony Gergely támogatja az ellenzéki pártok kezdeményezését, hogy „legyen regisztráció nélküli oltás”!

A főpolgármester szerint ugyanis „az elmúlt napokban több minden kiderült, ami az eddigi oltási protokoll átgondolását igényelné a kormány részéről.” Ezeket azonban nem részletezte bejegyzésében a városvezető, érvként pusztán azt emelve ki, hogy „továbbra is drámaiak a halálozási adatok”.

Szerinte azokat a nyugati példákat kellene követnie a kormánynak, ahol fele annyi embert oltanak, mint itthon:

Sok nemzetközi példa van előttünk, hogyan lehet jobban szervezni a tömeges oltásokat

úgy, hogy azzal nem terheljük túl az egészségügyi szakellátást”

– írta bejegyzésében Karácsony Gergely, melyhez

„így néz ki Németországban egy tömeges oltóközpont”

felirattal még egy fotót is csatolt.

Karácsony fotója a “mintáról”

„Miért kell mindent másolni csak azért, mert nyugati?”

A főpolgármester bejegyzése alatt azonban Deák Dániel politikai elemző komment formájában emlékeztetett

Magyarországon sokkal gyorsabban zajlik az oltás, mint Németországban. Miért kéne másolni azt, ami lassabb?”

– vetette fel az elemző, emlékeztetve Karácsony Gergelyt arra, hogy 

„ha kihelyeznénk például stadionokba az oltópontokat, akkor is az egészségügyi dolgozókkal kellene elvégeztetni az oltást”,

vagyis ez nem csökkentené az egészségügyre nehezedő terheket.

Mint fogalmazott, a különbség a jelenlegihez képest csupán annyi lenne, hogy „nem a megszokott helyükön kéne dolgozniuk, hanem egy új helyen. Ez nem jelentene érdemi tehermentesítést számukra, sőt plusz terhet jelentene” – szögezte le az elemző.

Az oltások jól szervezettek, egy-egy (egyébként minden országban előforduló) negatív példától eltekintve teljesen rendben zajlik az oltások beadása, ráadásul az EU-n belül az egyik leggyorsabb” – hangsúlyozta, kiemelve, hogy:
a halálozási adatok sem az oltási programmal függnek össze, éppen annak gyorsasága fogja megakadályozni, hogy további emberek haljanak meg”.

A elemző emlékeztetett arra is: 

„nem így lenne, ha a baloldali politikusok javaslatai alapján nem rendelt volna az ország keleti vakcinákat, akkor több százezer emberrel kevesebb lenne védett, így halálos veszélynek lennének kitéve”.

Majd hozzátette:

„Németországgal példálózni azért is érdekes, mert a németek sem elégedettek a lassú, német oltási programmal, ami meg is látszik a kormány és a CDU/CSU támogatottságán, ami (egyéb okok miatt is) gyakorlatilag zuhanórepülésben van.”

Mint ismert, Csepel vezetése, Borbély Lénárd polgármester és az alpolgármesterek is személyesen vesznek részt az oltásszervezésben. Ábel Attila alpolgármester sem hagyta szó nélkül a legújabb ellenzéki ötletelést:

Látszik, hogy a főpolgármester úr elméleti ember. Ha ugyanis foglalkozna az oltások szervezésével is, nem írt volna ekkora butaságot. Az ellenzéki oltásellenes kampány és az EU miatt eleve nehezebb a regisztráltaknak a keleti vakcinákat beajánlani. Ha ezek mellett még több millió regisztrálatlant, sőt oltásellenest kell felhívni, kiértesíteni, értelmetlenül megsokszorozódik a szervezőmunka. Például a háziorvosoknak. Tényleg az egészségügyi rendszert kellene még tovább terhelni egy piti politikai szúrkapiszka miatt?

Karácsony Gergely eredeti, teljes bejegyzését ide kattintva olvashatja.

Csepel.info, Mandiner

5 hozzászólás “Karácsony Gergely és az ellenzék újra az oltást nehezítenék” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Vigyorinak még rengeteg jó ötlete van!😀 😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. FRITZ JAEKEL szerint:

    KARACSONY GERGELY EIN HERVORRAGENDER KORREKTER POLITIKER!!! VIEL GLÜCK FÜR IHN !!!HOFFENTLICH BALD PRÄSIDENT VON UNGARN!!!!!

  3. kormánypárti szerint:

    Az oltásellenesek nem normálisak. Szándékosan nem viselnek maszkot és nem tartják a védőtávolságot. Ha szóvá teszed, hogy szíveskedjenek a szabályokat betartani, azonnal támadnak. Mondhatni szánt szándékkal provokálnak másokat, keresik a konfliktust. Aluliskolázott, nyomorult figyelemhiányos senkik, akik semmit nem értek el az életük során, de most azt hiszik, lehetőségük van megmutatni, hogy ők mennyire fontos és okos emberek: ők a VALAKIK. Na most ilyen értéktelen sík hülye proliból sok van ám! Ha felhívják az oltás miatt, amit ellenez, vajon hogyan fog reagálni? Ezek csak akkor fognak oltakozni, ha fizetnek nekik érte, mert abból tudnak szittyót meg bagót venni maguknak – ez jelenti az életcéljukat.

  4. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Azért csak kiderül, hogy a tudálékos maszk alatt ki is vagy te!

Itt lehet hozzászólni !