Döbbenet: így “köszöni meg” Baranyi Krisztina az életmentő oltást

Csepel.info

Nem mindenhol örülnek az oltóanyagnak, amivel ezekben a napokban is sok ezer ember életét menti meg a kormány és a most is munkában álló egészségügyi dolgozók. Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere például “kamionról leesett” lopott szajréként ír a vakcinákról, és képes még emiatt is a kormányt szidni.

A politikus legfontosabb járványügyi és húsvéti tevékenysége eddig a BLM-szobros provokáció volt. Arra bezzeg volt idő, pénz, médiafelület meg munkaerő.

Amíg az oltások szervezésében a kormánypárti vezetésű önkormányzatok dolgozói segítenek – Csepelen a polgármester és alpolgármesterek is – az ellenzéki vezetésű kerületekben még ezzel is a kormányt próbálják szidni. Baranyi Krisztina így vezeti be Facebook oldalán, hogy a vártnál is több életmentő vakcina érkezett (aminek máshol örülnek):

“Leesett a kamionról: nagyjából 2400 ferencvárosi kaphat oltást a hosszú hétvégén, illetve kedden és szerdán.”

fogalmaz, és a “leesett a kamionról” kifejezést máshol is használja. Ezt akkor mondják, ha lopott áru érkezik a feketepiacra. Baranyi azt sem tudja elfogadni, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámában a kórházi ápolásra szoruló betegekhez irányít egészségügyi dolgozókat a kormány:

Tegnaptól 18 orvost és szakdolgozót vezényeltek át a szakrendelőből kórházak COVID osztályaira (előreláthatólag 2 hónapra, 12 órás műszakokban).
 – panaszolja felháborodva a kórházi ápolásra szorulók ellátását.

Posztjából kiderül miért: a polgármesternek ingyenes tesztelésre kellenének az egészségügyi dolgozók. Arra, ami Szlovákia esetében az egészségügyi rendszer összeomlásához vezetett. Ott ugyanis kiderült, hogy az oltást és a védekezést a tesztelés nem képes ellensúlyozni – nem beszélve arról, hogy a gyorstesztek nem mutatják ki megbízhatóan a fertőzést.

Csepelről is beszóltak

Ferencváros “provokátormesterének” ezzel a bejegyzéssel is sikerült elérnie a célját:

“Az még nagyon kéne, hogy te bármilyen szinten is rész vegyél egy szervezett oltásban 😃 a szemétszállítást se tudod megoldani a parkolásról nem is beszélek , a blm szobros produkciódat meg előre megítélte a közönség, retardáltakat nem degradálnám de te minium alulról ütöd őket”

– fogalmaz egyik bírálója, amiből most különösen sok akad.

“egészségügyi munkatársak a húsvétot is munkával töltsék. …” Igaz, ünnepeljenek otthon, a betegeket ellátja a jóisten! Menjenek haza a rendőrök, mentősök és tűzoltók is, mert Húsvét van! Gyönyörű mementója ennek a szivárványok térdepelő szobrocskád!”
– írja egy másik felháborodott olvasó.

Ábel Attila, Csepel alpolgármestere – aki személyesen is részt vesz az oltásszervezésben – szintén megjegyzi:

A vakcinának minimum örülni kellene. Úgy bemutatni az életeket mentő oltást, mintha lopott áru lenne, a kormányt szidni miatta, rendkívül visszataszító. Mi például Csepelen segítünk az oltásszervezésben. Úgy is lehet. (…) Érdekes, Csepelen elsősorban örülnek az emberek az oltásnak. És másodsorban sem a kormányt szidják azért, mert megvédi az emberek életét. Az orvosoknak, egészségügyi dolgozóknak, az oltást szervező embereknek pedig köszönik, hogy húsvétkor is dolgoznak. Ez komoly áldozat a részükről, ezért is meg kellene tisztelni őket azzal, hogy nem mások szidalmára használják fel még az oltást is.

– fogalmaz.

Csepel.info

10 hozzászólás “Döbbenet: így “köszöni meg” Baranyi Krisztina az életmentő oltást” bejegyzésre

  1. Gratulálok szerint:

    Csepelinfó! Nincs mindenkinek amnéziája!
    Amit a poszt írója kifogásol, Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester csak utalt Orbán megfogalmazására, pontosan idézte azt! Leesett a kamionról (Baranyi), leesik egy teherautóról (Orbán), csak a nagyságrend más! 2400 (Baranyi), néhány százezer (Orbán)! Ha ez a Csepelinfó posztírója szerint lopásra utal, akkor kire vonatkozik inkább az elítélés? “Úgy bemutatni az életeket mentő oltást, mintha lopott áru lenne, a kormányt szidni miatta, rendkívül visszataszító.”

    2021. FEBRUÁR 12. Szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós szereplésén Orbán Viktor miniszterelnök a Telex szemléje szerint arról beszélt, hogy „Ha néhány százezer vakcina leesik egy teherautóról, ott kell lennie egy magyar portyázónak, aki azt elkapja” – fogalmazott.

  2. kormánypárti szerint:

    Az egyik szövegkörnyezetéből kiragadott mondat, ráadásul feltételes módban, a másik kijelentő módú és arra utal, hogy az oltást elfogadó emberek orgazdákká válnak.
    Tényközlés: “Harmadnapja nem eszek, se sokat, se keveset.”
    Szándék közlése: “Tiszta szívvel betörök, ha kell, embert is ölök.”

  3. Tonyó szerint:

    Baranyi arra utalt, hogy lopott árut hoztak az embereknek, és emiatt kell az orvosoknak többet dolgozniuk. Orbán csak viccesen fogalmazott, ő nem lopásra utalt, hanem arra, hogy a kicsit is meg kell becsülni.

  4. Horváth János szerint:

    Nézzetek utána, mit is jelent a szlengben a “leesik a teherautóról” kifejezés!

  5. Tóth kati szerint:

    Ez a nő egy ócska,alkoholista proli.Csak azt adja,mi lénye.
    A szivárvány színű,térdeplő amerikai szabadságszobor,BLM felütéssel,mit jelképez?Az amerikai,elnyomott fekete homoszexuálisokat?

  6. Tóth kati szerint:

    Húsvétkor ez volt ennek a söpredéknek a legfontosabb?
    Borzasztó giccset felállítanm a kerületében,mondjuk a komcsiknak ízlése sosem volt,nem is lesz.

  7. Horváth János szerint:

    TK!
    Miért hiszed, hogy mindenki a családodra hasonlít?

  8. csakúgymondom szerint:

    Tóth kati csak azt adja, ami a lénye.

  9. Attila szerint:

    Addig fröcsög ez a tóthakati, ezek a komcsik egyszer utánajárnak…

  10. Kis taxis szerint:

    Kussol mind!
    Ugye “nemecsek”!
    Magyar nyelv és irodalom tanárokok alfája és omegája :)))
    Ha Viktor mondja “A”, ha nem a kölyke “B”.

    Pont!

Itt lehet hozzászólni !