Holtak szegélyezik a koronavírusos Dobrev Klára turnéját

Origo

Néhány helyen a fotó kedvéért ott maradt a maszk, a legtöbbször azonban erre egyáltalán nem ügyeltek – de azért behazudták

Két olyan emberrel is találkozhatott Gyurcsány Ferencné kampánykörútján, akik később koronavírusban meghaltak.

Gyurcsányné március 2-án járt Tatán és Tatabányán, majd március 5-én jelentette be, hogy koronavírus-fertőzött. Tatán néhány napja egy DK-s önkormányzati képviselő halt meg, aki beszélt Gyurcsánynéval. Tatabányán pedig egy önkormányzati dolgozó halt meg a betegségben, szintén azt követően, hogy Gyurcsányné a városházán találkozott a DK-s polgármesterrel.

 

Azt nem lehet tudni, hogy a járványügyi szabályokat ezeken a találkozókon betartották-e, de az biztos, hogy sok helyen Gyurcsányné nem viselt maszkot, ezt képek bizonyítják. Az üggyel kapcsolatban elküldtük a kérdéseket Gyurcsánynénak és a DK-nak is, de választ egyelőre nem kaptunk.

Gyurcsányné még február végén indult kampánykörútra. Előbb Szegedre ment, majd Tatán és Tatabányán is járt, 2021. március 2-án. Ezt a Facebookon a később koronavírusban meghalt Gyűrűs Károly képviselő is megírta. A képen sem Gyurcsányné, sem az őt meghívó Konczer Erik nem visel maszkot.

Gyurcsányné 2021. március 5-én jelentette be, hogy koronavírusos. „Mindenkit hívunk telefonon, akivel az elmúlt napokban találkoztam” – írta a Facebookjára.

Amint az a fenti képen is látható, és több további felvétellel is igazolni tudjuk: Gyurcsányné több esetben

RENDSZERESEN ELTEKINTETT A MASZKHASZNÁLATTÓL, ÉS A SZÜKSÉGES MÁSFÉL MÉTERES TÁVOLSÁGOT SEM TARTOTTA.

Ez még akkor is így volt, ha Gyurcsányné az ellenkezőjéről nyilatkozott az ATV-ben:

“Igen, ezt pont akartam kérdezni, hogy azért nem egy életbiztosítás országot járni ilyen harmadik hullám idején” – tette fel a kérdést a riporter, mire Gyurcsányné ezt válaszolta:

“Nem, és nagyon vigyázunk, tehát tényleg folyamatosan maszk van rajtunk, folyamatosan kezet fertőtlenítünk, igyekszünk távolságot tartani.”

EZ LÁTHATÓAN EGYÁLTALÁN NEM VOLT IGAZ.

A meghalt DK-s képviselő találkozott Gyurcsánynéval

Tehát Gyurcsányné megbetegedett, miután maszk nélkül és a távolságot nem tartva találkozott pártja több aktivistájával, illetve a baloldal több polgármesterével. Találkozott Gyűrűs Károllyal is, akitől a fenti első kép és Facebook-bejegyzés is származik. Gyűrűs a tatai önkormányzat DK-s képviselője volt. 2021. március 22-én meghalt koronavírus-fertőzésben.

Azt nem lehet tudni, hogy Gyűrűs kitől kapta el a vírust, az azonban biztos – ő maga ír róla -, hogy a tatai tónál találkozott Gyurcsánynéval, és beszéltek is egymással.

A  vírus lappangási ideje egyébként 2-14 nap (az esetek többségében 5-6 nap), és ahogy az NNK írta egy tájékoztatójában, a beteg a tünetek megjelenése előtti 48 órában már fertőzhet, de három napon belül is igazoltak már megbetegedéseket. Azt nem tudjuk, hogy Gyurcsánynénál mikor jelentek meg az első tünetek.

A tatabányai látogatás

Gyurcsányné a tatai látogatása napján Tatabányán is járt. Videót készített a helyi kórháznál, és járt a DK-s támogatással megválasztott polgármesternél.

EZEN A TALÁLKOZÓN EGYIKÜK SEM VISELT MASZKOT.

2021 március közepén, Gyurcsányné látogatása után nem egész két héttel a tatabányai önkormányzat egyik dolgozója koronavírussal kórházba került. Az 57 éves, nem közszereplő hölgy információink szerint nem sokkal később meghalt.

EBBEN AZ ESETBEN SEM LEHET TUDNI, HOGY KITŐL KAPHATTA EL A FERTŐZÉST.

Három tényt lehet rögzíteni, amelyek, és ez fontos, nem bizonyítják Gyurcsányné érintettségét, pusztán időbeli egybeesésből is adódhatnak, ugyanakkor figyelemre méltóak lehetnek:

 1. A hölgy a Polgármesteri Hivatal egyik vezető beosztású munkatársa volt, aki gyakran találkozott a polgármesterrel
 2. A polgármester maszk és a szükséges védőtávolság betartása nélkül fotózkodott  Gyurcsánynéval.
 3. A hölgy Gyurcsányné látogatása után került kórházba.

Mindemellett pedig az is tény, hogy Gyurcsányné párttársaival Tata után Tatabányán is maszk nélkül fényképezkedett.

Maszk nélkül turnézott Gyurcsányné

Mint arról korábban az Origón is beszámoltunk, Gyurcsány Ferenc felesége koronavírusos lett. Gyurcsányné azonban ezt megelőzően számos településen járt a koronavírus-járvány harmadik hulláma közepén, és közben több baloldali politikussal is védőmaszk nélkül egyeztetett.

Gyurcsányné országjárásának első állomása Szeged, azon belül is Botka László irodája volt.

EZT KÖVETŐEN SZOMBATHELYEN, NEMÉNY ANDRÁS POLGÁRMESTERNÉL IS MEGFORDULT, DE EGYEZTETETT FÉRJE CSALÁSSAL VÁDOLT ÜGYVÉDJÉVEL, CZEGLÉDY CSABÁVAL IS, MAJD DUNAÚJVÁROSBAN, A HELYI JOBBIKOS VEZETÉSNÉL IS LÁTOGATÁST TETT.

Gyurcsányné a Botka Lászlóval, Nemény Andrással és a dunaújvárosi jobbikos vezetéssel való tárgyalása közben sem viselt védőmaszkot.

Kérdeztük Gyurcsánynét a találkozókról

Elküldtük kérdéseinket Gyurcsány Ferencnének és a DK sajtóirodájának is. Arra voltunk kíváncsiak:

 • Maszkban volt-e és betartotta-e a távolságot, amikor a később koronavírusban meghalt Gyűrűs Károllyal találkozott?
 • Azt állította, hogy mindenkivel felvette a kapcsolatot miután megtudta, hogy koronavírusos. Gyűrűs Károllyal is felvette-e a kapcsolatot?
 • Találkozott-e az 57 éves tatabányai önkormányzati dolgozóval, aki szintén koronavírusban halt meg?
 • Érez-e felelősséget a koronavírus harmadik hullámában folytatott vidéki kampánya miatt, különös tekintettel arra, hogy a képek tanúsága szerint sokszor nem volt rajta maszk, és a kötelező távolság betartása nélkül találkozott az emberekkel?

Eddig nem érkezett válasz, amint Gyurcsányné válaszol, megírjuk.

Forrás: Origo

15 hozzászólás “Holtak szegélyezik a koronavírusos Dobrev Klára turnéját” bejegyzésre

 1. Horváth János szerint:

  Hülyék!

 2. kormánypárti szerint:

  Felelőtlen gyilkos, szégyellje magát és takarodjon a közéletből!

 3. Ti retkek szerint:

  Ennyit telik tőletek, ti buzeráns, korlátolt pártszócső? Szíjjártó végighaknizta a világot maszk nélkül.

  Mellesleg kurvára nem Gyurcsányné a hölgy neve.

 4. robi szerint:

  Akit nem érdekel a tömény, tudományosan nem bizonyított rágalom , nézze a Bige László interjút:

 5. Zsivány szerint:

  Esélyes, hogy az Apró-unokától kapták el a fertőzést, aki szuperterjesztő lehetett a későbbi középsúlyos megbetegedésével. Több tucat emberrel érintkezett,, a fertőzési lánc kontakt kutatással visszafejthető, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés esete forog fenn. A tomboló járványhelyzetben való kampányolás nem éppen halaszthatatlanul fontos tevékenység szerintem. Megértem, hogy a hatalom megszerzéséért bármire képesek a komcsik, nekik semmi nem drága.

 6. Horváth János szerint:

  Zsivány!
  Egyéb baromság?

 7. Béla szerint:

  Úgy tűnik Klára asszony így áll be a családi sorba.

 8. Attila szerint:

  Ez a cikk is lementve !!!

 9. Nagyapó szerint:

  Ti retkek! Igaza van kurvára Dobrev a hölgy neve és ez jelzője is maga szerint? 😀 😀

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 10. Nondroid szerint:

  Értem én, hogy ennek az oldalnak is az a célja, hogy ahol lehet rúgjon bele a baloldalba és közben szemet hunyjon a kormány és az önkormányzat nem megfelelő döntésein, de itt akkor is emberéletekről, caaládok tragédiájáról van szó. Undorító, hogy még ebbe is sikerül belekeverni Gyurcsányt, holott senkinek semmi bizonyítéka nincs arra, hogy ki kitől kapta el a vírust.

 11. kormánypárti szerint:

  A vírusátadás megakadályozásának egyetlen biztos módszere a személyes érintkezések kerülése illetve minimalizálása. Ez azt jelenti, hogy ha nem feltétlenül szükséges, kerüljük a találkozásokat egymással. Klára asszony miért is nem maradt a valagán? A gyurcsányi-házaspár igen jómódú, nem kell eljárjanak dolgozni, bevásárol helyettük a házvezetőnő, a sárga csekkeket befizeti a gondnok, az orvos házhoz jön, tömegközlekedést még életükben nem vettek igénybe. Azért mászkálnak mégis, mert építik a Pártot, áskálódnak a kormány ellen, gyűlöletet szítanak a társadalom tagjai között, az életüknek egy igen jelentős részét ez a szervezkedés teszi ki. Foggal-körömmel meg akarják szerezni a hatalmat, akkor is ha beledöglenek.

 12. Nagyapó szerint:

  Nondroid Maga is letagadja, hogy aláírta a kínai vírus elleni petíciót, ami Gyurcsány és a DK szerzeménye? Hány ember halálát okozta volna a ~500 000 oltás elmaradása?!!!
  Tévedésben van, mert ki a baloldali? Azok akik a sorosféle nemzetközi tőkét támogatják, vagy azok, akik csökkentik az emberek terheit? Könnyebbségül idézek: „..bizonyos értelemben megértettük a 2008-9-es válságkezelés kudarcát, ahol sikerült megmenteni a bankokat, a gazdaságot, de nem sikerült megmenteni az embereket”. (Dobrev Klára).
  Nálunk nincs jobb- v. baloldal, itt kormány van és ellenzék és a kormány képviseli a népet (ezért populisták)!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 13. Nondroid szerint:

  Nagyapó: Nem írtam alá semmilyen petíciót. Nem vagyok Gyurcsány hívő sem.
  Csak nem értem miért kell ilyen cikkeket kreálni. A korona nem ismer sem baloldalt, sem jobboldalt, sem Gyurcsányt, sem Orbánt. Csak öl, pusztít, családokat tesz tönkre.

 14. Gratulálok szerint:

  Kambodzsában egyetlen beteg sem volt, amíg Szijjártó oda nem ment! Rögtön lett 11 koronavírus fertőzött!

 15. concept szerint:

  Mi a helyzet a kórházban lévő koronavírusos fideszes politikusokkal,ők betartották az előírásokat és mégis megfertőződtek?Vagy ők sem?
  Arról van térkép hogy ők merre jártak?

Itt lehet hozzászólni !