Dél-budapesti polgármesterek közös nyilatkozata

csepel.hu

Közös nyilatkozatot írtak alá a mai napon Dél-budapesti polgármesterek. Borbély Lénárd, Budapest XXI. kerület Csepel polgármestere, Bese Ferenc, Budapest XXIII. kerület polgármestere, valamint Szaniszló Sándor, Budapest XVIII. kerület polgármestere által aláírt nyilatkozat leszögezi: az érintett polgármesterek fontosnak tartják, hogy Budapest belső kerületei mellett a külső kerületekben is történjenek olyan kerékpáros-, rekreációs-, illetve zöldfelületi fejlesztések, amelyek az itt lakók életminőségét javítják, továbbá, hogy a Dél-budapesti kerületek között is minél több közvetlen, a belső városrészek érintése nélküli kapcsolat jöjjön létre.

Ebből a megfontolásból különösen is üdvözlik a polgármesterek Fürjes Balázs államtitkár 2021. március 18-án tett bejelentését, amelynek nyomán nyilvánvalóvá vált a Dél-pesti Zöldfolyosó és kerékpárút elnevezésű projekt kormányzati támogatása.
A beruházás megvalósulásának esélyét tovább növeli, hogy a kormány az Európai Unió következő költségvetési időszakában rendelkezésre álló pénzügyi eszközök tervezése során is számol azzal a több mint 200.000 Csepelen, Soroksáron, Pestszentlőrincen, illetve Pestszentimrén élő budapesti számára kiemelten fontos fejlesztéssel, és az Európai Bizottság jóváhagyása esetén támogatásra javasolja azt.
Budapest további fejlődése tekintetében különösen reménykeltő, hogy a kormány egy pártpolitikai törésvonalakon átívelő, részben független, részben pedig egymástól különböző pártállású polgármesterek által egyöntetűen támogatott kerékpáros-, illetve zöldfejlesztést karolt fel ezzel a döntésével – zárul a közlemény.A közleményt ide kattintva tekintheti meg.

Forrás: onkormányzat.mti.hu

2 hozzászólás “Dél-budapesti polgármesterek közös nyilatkozata” bejegyzésre

  1. apostolos szerint:

    Érdekes, hogy ezen a poszton nem tépi a száját senki. Ami közös ügy, előre visz, abban egyetértés van és ennek örülök személy szerint. Az állandó acsarkodás mérgező.

  2. Zsivány szerint:

    Ez egy darab papír, amit Szaniszló nem írt alá. Pecsét sincs rajta, tehát NEM tévedésből, hanem szándékosan nem a titulus után került elhelyezésre az a “h.” betűcske, mivel az aláírók magánszemély minőségükben nyilatkoztak. Magánszemélyi minőségben csak meghatalmazás útján írhatja alá a meghatalmazott a meghatalmazó helyett a saját nevét a saját nyomtatott neve fölé. Mivel azonban ennek az iratnak semmi jelentősége nincsen, így a hamisítás nem jár érdeksérelemmel.

Itt lehet hozzászólni !