Csepelen ismét “letojták” az utakat

Csepel.info

Kerületi önkormányzat: a lakosoktól elvárja a síkosságmentesítést, de a saját feladatkörében nem teljesít – végeredmény: járhatatlan önkormányzati utak (a kép korábban készült)

Több helyről kapott információk szerint Csepelen ismét nem tisztítottak meg egyetlen egy önkormányzati kezelésben lévő utat sem. A Fővárosi Önkormányzat ellenőrzése alá eső utak jelenleg járhatók.

Az éjszaka hullott csapadék ismét vártalanul érhette azokat, akik a kerület kezelésében lévő utak állapotáért felelősek, hiszen közülük még egyetlen egyet sem tisztítottak meg. Ennek köszönhetően hajnalban minden hó- és jéglepte keresztutcán csúszkáltak a járművek.

A nagy hidegre való tekintettel nem is várható, hogy a helyzet magától is gyorsan fog javulni. Akinek esetleg vannak információi balesetekről, vagy sérülésekről az írjon a fórumba.

Kapcsolódó:

Takarítson havat a főváros?

43 hozzászólás “Csepelen ismét “letojták” az utakat” bejegyzésre

  1. Iványi Gabi szerint:

    Bevált szokás! Kit érdekel az mszp-s körökben a hó! Most kampány van, kérem szépen…A hó nem szavaz ránk, az emeszpésekre!
    Nekünk most fontosabb dolgaink vannak…a hófelelősünket felmentettük! Szenteczky most nem a csapadék halmazállapotával van elfoglalva, különben is a hó elolvad…lemossa az utakról a mocskot…(gondolja Szenteczky) ..még jól is járunk vele! Hóhányó mszp. ? még a végén ezt sütnék ránk!

  2. Gigi szerint:

    Lehet ebből (is) politikai vitát gerjeszteni, szerintem viszont fontosabb a pontos tájékoztatás, hogy hol lehet ilyenkor reklamálni. Nos, bár a kettős szintű (fővárosi + kerületi) budapesti önkormányzat önmagában is zavaros, azt már megtanították nekünk, hogy vannak fővárosi és kerületi kezelésben lévő utak, a hozzájuk rendelt feladatokkal, felelősséggel.
    Magam is megdöbbentem legutóbb, hogy mindez azonban nem érvényes havazás idején: a havas utakat Csepelen mindenhol a főkefés (FKF) kirendeltségnek kell takarítania szerződés szerint!!! A Csevaknak csak pár tér és játszótér csúszásmentesítését kell megoldania, minden csepeli útszakaszé a fővárosi közterület-fenntartók hatásköre…
    Csepelen valahol a Széchenyi úton van a kirendeltségük. Annak az anonim újságírónak, aki a fenti cikket megszerkesztette, nyilván van kapacitása ott utánaérdeklődni, hogy mikor miért nem takarítanak rendesen a kerületben (ami igaz is). Fogást a politikai ellenfelen más témában is lehet találni, ahol még jogos is a felháborodás.

  3. csepeli szerint:

    Erről már volt szó, és már akkor is alaptalan volt a vádaskodás. Jó lenne, ha a csepel.info szerkesztői is végre tájékozódnának ahelyett, hogy újra és újra hülyeségeket hordanak össze! Az úttestről a hó eltakarítása nem a Csevak és nem a kerület dolga! Függetlenül attól, hogy a főváros vagy a kerület tulajdona az útszakasz, minden esetben az FKF tisztítja az utat! Idézet Tóth Mihály polgármestertől:

    “A Főváros területén a szilárd burkolatú utak tisztítása, jégmentesítése a Fővárosi Önkormányzat hatásköre. Megbízásából a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt végzi ezt a feladatot. A téli időszakra külön intézkedési tervet készítenek, melyben az adott rendkívüli helyzethez viszonyítva rangsorolják a tisztítandó utakat. Az idén ugyanúgy, mint az elmúlt években, kerületünkre 3db főútvonali valamint 2 mellékútvonali járat jut. Ez azt jelenti, hogy lényegében az összes szilárd burkolatú utat kotorja a főváros. Földutak esetében a kotrás nem oldható meg. Az FKF Zrt. – a fővárosi döntéseknek megfelelően – meghatározott fontossági sorrendben végzi a munkát. Úgy gondolom, érthetően a tömegközlekedési útvonalak kapnak elsőbbséget. A tél hátra lévő részében, ha szükséges, akkor ugyanezeknek a fővárosi előírásoknak megfelelően folytatják a hóeltakarítást az FKF Zrt dolgozói. Ezért előfordulhat, hogy egyes csepeli mellékutakra a havazás kezdetétől számítva csak több nap múlva kerül sor. Önkormányzatunk újra és újra felhívja az FKF Zrt figyelmét ara, hogy fokozottabban ügyeljen a mellékutakon a balesetveszély megszüntetésére, és végezze el az úgynevezett síkosság-mentesítést.”

    (Válasz Németh Szilárd levelére, 2008. január 21.)
    http://csepelen.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=81:toth-mihaly&catid=46:vezercikk&Itemid=50

  4. Iványi Gabi szerint:

    Ez mind nagyon szép! Derék dolog!….De az talán a kerületnek kellene szorgalmazni, hogy a szerződésben foglaltaknak az FKF Zrt. tegyen eleget…Jelzem: most 2010. január 21. van!)
    (ahelyett, hogy a 2008. évi levél kerül elő)…Hol van már a tavalyi hó!!!!!!! arra lehet hivatkozni…De az idei hó most esik! Még Csepelen is!

  5. Huba szerint:

    Gigi!
    Tehát azért nem takarítják az utat, mert az újságíró ír és nem az illetékesnél reklamál írás helyett. Hovatovább, akár lapátot is ragadhatna.
    Ezt most csak úgy spontán magadtól villantottad, vagy volt hozzá segitség is?

  6. Huba szerint:

    csepeli!
    Tóth, mint kerületvezető a tavaj előtti mosakodásától a hó még nem fogja elhagyni az utakat.

  7. Nagyapó szerint:

    gigi, csepeli! Itt lehet intézkedni, hómunkások felvétele, kirendelése, stb.
    FKF Zrt XXI. kerületi szolgáltatási csoport:
    1212. Budapest XXI., Széchenyi I. u. 21.
    Rajta!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. zed szerint:

    A Gigi által kifejtetteket már mi is elmondtuk a kapcsolódó postban, amely arról szólt, hogy a fideszes képviselők mérték fel és értékelték a kerületi hóhelyzetet. Azonban a csepeli Fidesz IQ-light-os képviselőinek ismét sikerült kiállítaniuk a szegénységi bizonyítványukat, amelyhez ezúton gratulálok! Hogyan tervezi a Fidesz a kerület kormányzását, ha még a lényeges városüzemeltetési ismereteknek sincsen a birtokában?! Az MSZP-től kér majd tanácsot?
    Vagy “mindössze” szándékos csúsztatás, az olvasók félrevezetésének esete forog fenn?

  9. Vátesz szerint:

    “Tóth, mint kerületvezető”, sehr gut, Mihaly Toth als Bezirkführer!

  10. csepeli szerint:

    Ennél sokkal bosszantóbb, hogy a lakótelepeken lévő lakó-pihenő övezeteket, amelyeken nincs külön járda és úttest, hanem közösen használják a járművek és a gyalogosok a felületet, soha, senki nem tisztítja meg, mivel nem járda, ezért a háztulajdonos nem takarítja, nem is úttest, ezért az FKF sem takarítja, úgyhogy marad a jégen bukdácsolás mindenkinek!

  11. Vátesz szerint:

    “Hogyan tervezi a Fidesz a kerület kormányzását, ha még a lényeges városüzemeltetési ismereteknek sincsen a birtokában?! Az MSZP-től kér majd tanácsot?”
    Miért ne, gondolom jó pénzért ők is szivesen adnak “szóban tanácsot”!
    Apropó, kedves Polgármester úr, milyen tanácsokat adott Glatz Ferenc és Medgyessy Péter, mint a Stratégiai Tanácsadó Testület tagjai, és mennyiért? Én és a többi csepeli polgár is kíváncsi, mire tetszenek költeni a közpénzt.
    Hány csatát vívott Csepel, hogy Önnek stratégiai tanácsokra volt szüksége, s az említett urak történész és közgazda képesítéssel bizonyára a Hadvezérek Nemzetközi Szövetsége legfényesebb csillagai.
    Csak azt ne tessék mondani, hogy szóban adtak tanácsot, hogy mit, azt már el tetszett felejteni. Talán valami olyat, Miska átutaltattad már a tiszteletdíjunkat? Tetszik tudni ugye, Medgyessy már adott tanácsot Kocsis Istvánnak, a paksi atomerőmű vezetőjének, s amikor ki akarták kérni az iratokat, Kocsis úr azt mondta, hogy a tanácsokat szóban kapta. Bravó!

  12. Gigi szerint:

    csepeli,
    úgy tudom, a parkolókat is az FKF-nek kell, a lakótelepeken is…

  13. Gigi szerint:

    zed,
    ha tudatlanok, akkor is mindegy, mert az emberek beveszik a szándékolatlan csúsztatásokat is, és mire kiderülne (jövő télre), hogy ők sem tudnak ripsz-ropsz csatornázni, ergo aszfaltozni, ergo könnyebben takaríttatni, addigra már mindegy lesz…

  14. Gigi szerint:

    Nagyapó,
    köszi a pontos címet, de kérlek, ne engem buzdíts intézkedésre; nem én háborgok türelmetlenül, amiért az FKF rangsort állít fel az utak megtisztításában, és vannak, amikre csak később kerül sor…

  15. Gigi szerint:

    Huba,
    erre mit mondjak? Ha valaki félre akar érteni valamit, az félre is fogja… 🙁 Nem a reklamálás a cikkszerző feladata (már nem nevezem újságírónak, ha az alapvető szabályokkal sincs tisztában), hanem az érdeklődés, a téma körüljárása, majd a pontos tájékoztatás… Utóbbiakban elbukott az egyébként anonim szerző, jogszabályokkal, szerződésekkel van megcáfolva, tehát hiteltelenné lett és hangulatkeltővé lett az egész irománya. (A magam részéről egyébként nem kívánom a vesztét, ezért is ajánlom, hogy JOGOS felháborodást taglaljatok itt…)

  16. tibor szerint:

    Nem tudom, miért aggódtok a kerület leendő szakemberállománya miatt?
    Az önkormányzat és intézményei jelenleg is jelentős létszámú vattaembereket alkalmaznak (van, aki csókosoknak nevezi a létszám ezen részét).
    Helyükre, a munkaertőpiacról akár szakemberek is felvehetők.

  17. "*" szerint:

    Gigi,
    Szerintem tisztában van a cikkszerző az alapvető szabályokkal, de esze ágában sincs betartani azokat. Aki egy kicsit is nem elfogult pontosan látja, hogy ez az oldal nem azért jött létre, hogy tájékoztasson, hanem egyfajta kampányeszköz a Fidesz számára. Lásd ahogy megkoreografálják az egészet. Esett a hó éjjel, mivel még ide nem jutottak el a takarító emberek, írjunk gyorsan egy cikket, majd az egyik emberünk rögtön az első hozzászólásában kezdjen el szenteczkyzni. És máris alkalmas az írás arra, hogy a politikia ellenfelünket megint úgy állítsuk be, mintha erről is ő tehetne. A legtöbb ember úgysem fog utánaolvasni kinek kellene takarítani. Elhiszi, hogy a Csevaknak és Szenteczkynek és innentől máris őt szidják majd, ha csúsznak az utak. Majd elégedetten hátradőlnek, hogy na hát ma is tettünk valamit a szavazatokért.
    Persze semmi baj nincs az ilyen oldalakkal, a világon mindenhol így megy ez. Csak tudatosítani kell az emberekben, hogy ez nem a hiteles tájékoztatás, hanem kampány.

  18. Gigi szerint:

    Ezen vagyok. 🙂

  19. Hugi szerint:

    Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy a kerületi vezetésnek meg a Csevaknak nincs semmi dolga meg felelõssége? Mert mióta Csepelen élek csak azt hallom, hogy miben miért nem felelõs senki. Most épp a kerületi tulajdonú utakért nem felelõs senki… ez szégyen!

  20. "*" szerint:

    Hugi,
    Képzeld, az utak hómentesítése tényleg nem a Csevak dolga. Ahogy Gigi is írta, játszóterekért, parkokért felel ilyen esetben.
    És nem igaz, hogy nem felelős ezekért az utakért senki, ahogy írod. A Fővárosi Önkormányzat és az FKF felelős érte, ahogy itt már többen is leírták, csak el kellene olvasni. És az sem újdonság, hogy rangsor van az utak takarításában, bitzos hallottál már róla, először a kóházakhoz vezető utak, hidak, főútvonalak, stb… Menj és nézz szét más kerületekben is, ott sem kezdik el ezek előtt a takarítást. Szóval bármennyire szeretnétek ebből is helyi és csevakos ügyet csinálni, ez nem az. Fővárosi kérdés.

  21. nem jani szerint:

    Reggel Halásztelek irányából gyakorlatilag nem lehetett bejutni.

  22. Manitu szerint:

    Most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lehet enyi ember dolga. Azt tudjuk, hogy az önkormányzati utakért nem felel az önkormányzat, a szemétért és a csatornázásért sem, az aszfaltozásért sem, a kátyúzásért sem. Nem felelősek a mérgező hulladék lerakásáért és tárolásáért, a part menti telkek kiprivatizálásáért, a Kis-Duna part rendbetételéért, a Csepel SC-ért és a telekért, az uszodáért, az északi területért, az iskolák állapotáért, az óvodák állapotáért, a bölcsődékért, a fejlesztések elmaradásáért.

    Valaki írja már meg egyszer, hogy vannak-e Csepelen egyáltalán bármiért felelősök, mert így a banánköztársaságok működnek!

  23. nem jani szerint:

    Szerintem ezt nem kell leszűkíteni Csepelre. Volt itt valaha valaki valamiért felelős(kisembereken kívül)????? Tök mindegy ki volt kormányon……

  24. Huba szerint:

    B@sszázok meg, évezredek óta télen nagy valószínüséggel hó esik. A maszop még mindig ott tart, hogy a felelősöket magukról lerázzák.
    Azt viszont már elhalgatják, hogy a feladati kötelezettséggel megbízott FKF-et, a megrendelő ellenörzi. Ezek közűl melyik Fideszes vezetésű: kerület, főváros, kormány?
    Tudom, akkor is az a csúnya Zorbán a felelős. Megnyílvánulásotok alapján átlagban az eredményetek 32 és nem a fogaitok számára gondoltam.

  25. zed szerint:

    Az sem igaz, hogy a csepeli önkormányzat várja el az utak síkosságmentesítést a lakosoktól, mivel Főv. Kgy. rendelet írja elő.

  26. Vátesz szerint:

    Csepel “gazdája” a polgármester, ő felel azért amit tesz, s azért is amit tenni elmulaszt! Van egy hatásköri lista, ami mind az ő felelőssége, abból csak azért nem felel, amely jogkört írásban másra átruház, viszont abban is ellenőrzési feladata van. Van egy apparátus, ami ebben segíti, de a végső felelősség az övé! büntetőjogilag és politikailag is! Meg a jegyzőé!
    Miért nincs soha felelősségrevonás? Mert ez egy következmények nélküli ország! (Fricz Tamás) Itt csak kilencvenen túliakat akarnak bíróság elé cipelni, míg a Biszku-félék jólétben tengetik öregségüket.

  27. nem jani szerint:

    Karácsonykor Dunántúlon voltunk egy kis faluban(1-2 ezres lakosság).

    Éjjel elkezdett esni a hó és reggelre el volt takarítva! A polgármesteri hivatal megegyezett egy két gazdával, akik azonnal traktorral letolják az utakat ha esik! És milyen érdekes, nem érte felkészületlenül őket az éjjel leesett hó!

    Nem akarásnak nyögés a vége….

  28. nem jani szerint:

    Hoppá mit találtam:

    http://dunaharasztima.hu/?p=9543#more-9543

    Még a végén 2 óra helyett 1 alatt is belehet érni Csepelre ha esik a hó.

  29. Iványi Gabi szerint:

    zed: akkor miért nem csináltok pl..kampányfogásnak hólapátolást..Bejönne…Elképzelem, ahogy ott lihegtek egymás nyakán…Azért már hadd ne adjak én nektek ötletet! Milyen jól felfrissülnének az elv-társak…alig kell hozzá valami..csak az ami hamarosan elképzelhető lesz logonak: lapát! üsse kő…legyen piros lapát!

  30. "*" szerint:

    A Fidesz is szimpatikusabb lenne, ha a nyílt levelei helyett egyszer inkább lapátot ragadna és azzal mutatnák meg mennyire tökös csávók

  31. miska72 szerint:

    “*” elmentek otthonról? Vagy elmentek otthonról?
    Margit? Noormális?
    A fideszes politikusok legyenek a hókotrók?
    A Szentistvánutat, vagy a Szentmiklósi utat kotorják le hólapáttal?

  32. DFK szerint:

    Tudjuk, a kerület vezetése soha, semmiért nem felelős.
    Na de a mocsok Fideszesek, lehet, hogy ők hordták talicskával a havat az utakra az éjszaka leple alatt. Sőt állítólag valaki a saját szemével látta a Zorbánsátánt havat szórni. Azért, hogy aztán mocskolhassák a szeplőtelen Északszláv Mihaelt és társait.

  33. Gigi szerint:

    Elképesztő… Havazásról beszélünk, nem? Hogy jön ide az MSZP és a Fidesz?! Tudom, ez az oldal sajátja: mindent kiforgatni… Szerintem viszont ez a gyomorforgató.

    Senki nem mondta, hogy a kerületvezetés semmiért sem felel. Csak történetesen most sem a hóesésért, sem a mellékutak hátrébb sorolásáért, és a munka ellenőrzéséért sem. Mondjátok, ha két kezetek (x hókotrótok) van, akkor reálisan számon kérhető, ha valaki nem kaszál le (lapátol el) egy nap alatt 200 ha mezőt (x km utat)?!

  34. Gigi szerint:

    nem jani,

    szerintem ha a fővárosban lennének traktorok, itt is lennének vállalkozó kedvűek (jó pénzért), de akár még jó lelkűek is (ingyé’), akik besegítenének az FKF-nek. De Budapesten élünk, kérem szépen…

  35. nem jani szerint:

    Hogy ott épp traktorral teszik ezt az totál nem számít! Toló lapátot teherautóra is lehet szerelni, abból meg rohangál pár Budapesten. Sőt elég sok a kihasználatlan a mostani válság miatt.

  36. Gigi szerint:

    Tök jó ötlet! Tényleg! Nekem tetszik, csak én nem értek hozzá, hogy ezt hogyan lehetne szervezetten… 🙁 Javasold a megfelelő fórumokon! Vagy terjeszd a fuvaros ismerőseid körében, hogy lobbizzanak ki maguknak egy ilyen lehetőséget! De önkormányzatot szapulni emiatt…? (Szerintem van sok egyéb, amivel lehetne.)

  37. Gordon szerint:

    Hamarosan azzal a dumával állnak majd elő, hogy a hó is a Fidesz miatt esik.

    Bezzeg a rendőrséget messze elkerülő Podolák úr “kiáll” a csepeli értékek mellett. Meg a saját és holdudvara zsebe mellett.

  38. LB szerint:

    Mit is ír a hogyishívják?

    “Lapzártánk után ismét eleredt a hó; a télnek nincs
    vége. A helyi vagyonkezelõ városüzemeltetési
    igazgatójától, Szili Adriántól megtudtuk: a Csevak
    Zrt.-nek egyáltalán nem kell takarítani a kerület
    útburkolatait, ez teljes egészében – az egyébként
    kerületi fenntartású utak esetében is – aFõvárosi
    Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) feladata.”

    http://www.csepel.hu/static/e-dok/file\/CSEPEL_UJSAG/2010-01-22-03.pdf

  39. hehehehe szerint:

    EZÉRT IS KELL ELSZAKADNI BUDAPESTTŐL!!!

    lenne saját közterületes cég, lenne saját távhőszolgáltató, és itt maradna, és csepel javára fordítódna a pénzünk, nem a váci útra meg a belvárosra…

    ha megint lesz népszavazás erről (márpedig el fogom indítani a független csepelért mozgalmat :p) ne legyete hülyék, és ne lehessen átkúrni embereket azzal, hogy na majd sárga busz fog járni.

    olyan színűlesz a busz, amilyet csak akarunk :p de ugyanúgy maradhat a BKV is, mint szolgáltató. nem mi lennénk az egyetlen nem budapesti település, amelyik szerződésben áll a BKV-val.

  40. lolka szerint:

    Gigi:

    2010. január 22. 08:49-kor -Okos demszki kitette a traktorral behajtani tilos táblákat…A Zrinyi-útcai lakótelepen a mainapig is élet veszélyes közlekedni gyalog! Járda álltalában nincs az útteset olyan jeges, mert két napig enyhe idő volt, olvadtt és most megfagyott és csúszik a jeges út…mikor is esett a hó? Mennyi óvoda-bölcsöde, iskola, játszótér van a lakótelepen és ez csak egy lakótelep…a jég politika mentes az csak csúszik…

  41. nem jani szerint:

    Az illetékeseknek ajánlom figyelmébe a következő oldalt:

    http://www.koponyeg.hu Nehogy váratlanul érje őket a következő 10 nap időjárása!

Itt lehet hozzászólni !