Műemléki védettséget kaphat a Wichmann kocsma és a Márványmenyasszony

Mandiner, Csepel.info

„Az eljárás befejezéséig, amit a Miniszterelnökség gyorsított ütemben fog lefolytatni, az ingatlanokon tilos bármilyen bontási vagy építési munkálatot végezni.”

Mégsem bontják el a Wichmann-kocsma és a Márványmenyasszony étterem épületeit, miután a Miniszterelnökséget vezető miniszter mindkét épület esetében elrendelte a műemléki védettségi eljárás megindítását. Ezzel felülbírálták a fővárosi vezetés bontási engedélyét.

Erről a Miniszterelnökség az alábbi közleményt bocsátotta ki:

„A kulturális örökség védelméért felelős Miniszterelnökséget vezető miniszter azonnali hatállyal elrendelte az I. kerület Márvány utca 6-8. szám alatti (Márványmenyasszony étterem épületei) valamint a VII. kerület Kazinczy u. 55. szám alatti (Wichmann-kocsma) ingatlanok esetében a műemléki védettségi eljárás megindítását. Az eljárás befejezéséig, amit a Miniszterelnökség gyorsított ütemben fog lefolytatni, az ingatlanokon tilos bármilyen bontási vagy építési munkálatot végezni.”

Forrás: Mandiner

6 hozzászólás “Műemléki védettséget kaphat a Wichmann kocsma és a Márványmenyasszony” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Ez röhej!

  2. kismiska szerint:

    “Ezzel felülbírálták a fővárosi vezetés bontási engedélyét.”
    “fővárosi vezetés”=Budapest Főváros KORMÁNYhivatala.
    Mielőtt még valaki Karácsonyozni kezdene…

    Tehát Gulyás Gergely megmenti a bontásra ítélt épületek (legalább az)utcai homlokzatát a Sára Botond által vezetett hivatal túlkapásától.

  3. Nagyapó szerint:

    Milyen szerencsések a csepeliek. Önkormányzatunk meg tudta akadályozni a Csepel SC területének felszámolását, míg Erzsébetváros vezetése erre képtelen volt!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. robi szerint:

    Nagyapó!
    Komoly gondok vannak, ha nap mint nap nagyobb zagyvaságokat firkál.

    A polgármester úr tájékoztatása szerint ő is a Facebookban olvasott arról, hogy a létesítmény alapítványi tulajdonba került. Akkor a tulajdonba vételhez mi köze volt az Önkormányzatnak? Ki a munkaadója a létesítményvezetőjének?
    Az alapítvány, vagy az Önkormányzat?

    Ha rosszul látom a kialakult helyzetet, akkor várom az önkori vezetőinek részletes tájékoztatását, hogy mik a tervük a létesítménnyel?

    Vagy állítsák le az öreg humoristát.

  5. Sase szerint:

    Milyen érdekes, mi bontani nem engedünk, ők meg építeni?
    Ők lebontanák a múltat, és nem engedik felépíteni a jövőt!

  6. Nagyapó szerint:

    robi! Hasonló stílusban válaszolok! A proli a múltra nem emlékezik (a múltat végképp eltörölni!)! Csepel önkormányzata akkor, amikor az SC területét a szocik magáncégnek átjátszották, az új tulajdonos le akarta bontani és lakótelepet építeni helyére. Ekkor az önkori határozatot hozott, hogy a területen építés nem történhet, csak sportlétesítmény!
    Teccik érteni? 😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !