Orbán Viktor: Szja-mentességet kaphatnak a 25 év alatti fiatalok

Origo, Mandiner

„Fontos, hogy a nyugdíjasok mellett a fiatalokat is támogassák, hogy önálló lábra tudjanak állni. Ha ez sikerül, akkor az egész válságkezelési rendszer kerek lesz” – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint legkésőbb 2022 január elsejétől életbe léphet a mentesség.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt. A kormányfő a beszélgetés elején elmondta, eddig 105 728 embert oltottak be hazánkban. A miniszterelnök hozzátette:

az oltókapacitásunk jóval nagyobb, mint amennyi vakcinánk van”.

Járványhelyzet, védőoltás

Az oltásokról szólva a kormányfő elmondta, nem azért nem halad gyorsabban az oltás, mert a magyar egészségügy nem képes gyorsabb haladásra, hanem, mert nincs elég vakcina. A kínai vakcináról szólva hozzátette, hogy körültekintő és gyors döntést vár el a hatóságoktól.

Az Operatív Törzs péntek reggeli ülésén elhangzott napi adatokkal kapcsolatban a kormányfő elmondta, 111 ember halt meg, 1513 új fertőzöttet azonosítottak, és kétszer többen gyógyulnak meg, mint amennyien elkapják a vírust, ez azt jelenti, hogy kifele megyünk a második hullámból – emelte ki. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy egyre több európai országban romlik a helyzet, így például Németországban is.

A koronavírus-vakcináról szólva a kormányfő elmondta,

az oltásokkal kapcsolatban folyamatosan nő a bizalom

Orbán Viktor hozzátette azt is, hogy nemsokára végeznek az egészségügyi dolgozók és a szociális otthon lakóinak oltásával, így hamarosan a 60 év feletti, krónikus betegek is megkaphatják a vakcinát.

Meddig tarthat a járványhelyzet?

A magyar egészségügy helyzetéről szólva a kormányfő elmondta, hogy sokkal jobb állapotban van, mint több nyugat-európai országban, köszönhetően a nagyon felkészült, nagy munkát végző egészségügyi dolgozóknak. „A mi egészségügyi rendszerünk ütésálló képessége nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét” – emelte ki a miniszterelnök.

A járványhelyzet vége kapcsán Orbán Viktor elmondta, hogy „mindannyian szabadulnánk ettől a nyomorúságtól, vissza akarjuk kapni az életünket, de

ha a brüsszeli beszerzésekkel haladunk, akkor nyár vége, ősz, amikor fel lehet oldani a korlátozásokat. Ha engedélyezik a kínai vakcinát, akkor jóval nyár előtt visszakaphatjuk az életünket”

– emelte ki.

„A baloldali pártok számára semmi sem szent”

„Az az érzésem, hogy a baloldali pártok számára semmi sem szent” – reagált a miniszterelnök a baloldali politikusok akcióit felvető műsorvezetői kérdésre. A kormányfő szerint

2020-ban túl messzire ment a baloldal.

Mint fogalmazott: „nem jó logika azt bizonygatni, hogy ami rossz az országnak, az jó a baloldalnak, főleg válság idején” – utalva a baloldali álhírekre és a baloldali kamuvideóra.

A hazai gazdasági helyzetről szólva Orbán Viktor elmondta, „az emberek dolgozni akarnak, ez áll a magyar gazdaság teljesítménye mögött. Ha ez nem lenne, akkor nem lennének jó gazdasági eredmények”. Mint mondta: „egyre jobbak és versenyképesek a magyar vállalkozók is” – tette hozzá, továbbá kiemelte,

kell egy olyan környezet, ahol megéri dolgozni”.

Mint mondta, 2010 előtt adóemelés volt a baloldali kormány idején, de szerinte nem ez, hanem „az adócsökkentés az, ami segíti a gazdasági fejlődést”. Ezért választott Magyarország más logikát a gazdasági válság kezelésében, mint Nyugat-Európa. Ahhoz, hogy, ahogy korábban mondták, „a kanyarban lehessen előzni”, a beruházásokat kell ösztönözni.

Adókedvezmény a fiataloknak!

Legkésőbb

2022 január elsejétől a 25 év alatti fiataloknak teljes jövedelemadó mentességet adnának

a tervek szerint – jelentette be Orbán Viktor. De ezen még dolgoznak – tette hozzá. Szerinte fontos, hogy a nyugdíjasok mellett a fiatalokat is támogassák, hogy „önálló lábra tudjanak állni. Ha ez sikerül, akkor az egész válságkezelési rendszer kerek lesz” – mondta Orbán Viktor.

2010-ben azt vállalta a kormányfő, hogy egymillió új munkahelyet hoz létre, és már most 850 ezerrel többen dolgoznak. A kormányfő koronavírus kapcsán vállalta, hogy több munkahelyet hoznak létre, amennyit a vírus tönkre tett. Elmondta, ez nem a saját véleménye, hanem több száz szakértő véleménye. „Az ország ismerete kulcskérdés a válság kezelésében, ezért volt sikeres a 2010-es, és ezért lesz az a mostani is” – mondta Orbán Viktor.

„A baloldali politika, amely adót emel, az megfojtja a bizalmat, akkor inkább védekezésre rendezkednek be a magyar családok. Ha adócsökkentés van, akkor az bizalmat kelt az emberekben” – mondta a beszélgetés végén a kormányfő.

Forrás: Origo, Mandiner

3 hozzászólás “Orbán Viktor: Szja-mentességet kaphatnak a 25 év alatti fiatalok” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    MÁR MEGINT PARASZTVAKÍTÁSBA FOGOTT a FELCSÚTI DEVIZA-KUPEC!!!
    Dr. Reiner Fuellmich, a Deutsche Bank és a Volkswagen elleni korrupciós perekről ismert vezető német ügyvéd, aki jelenleg egy német vizsgálóbizottság tagja bejelentette, hogy a világon kialakult helyzetért felelős személyeket bíróság elé kell állítani a történelem valószínűleg legnagyobb bűncselekménye miatt.
    Emberiség ellen elkövetett bűncselekmény”
    – Egy híres német ügyvéd bejelentette, hogy csoportos pereket indítanak a világon kialakult válság okozói ellen
    Dr. Fuellmich egy közel egyórás videó felvételt tett közzé, amelyben megvitatja a vizsgálóbizottság megállapításait, amelyet négy ügyvéd alapított 2020. július 10-én. (1)
    A bizottság ügyvédekből, orvosokból és tudósokból áll, akik együtt arra a következtetésre jutottak, hogy a történelem legnagyobb bűncselekménye lehet folyamatban az emberiség ellen.
    A bizottság nekilátott annak meghatározására, hogy mennyire veszélyes a jelenlegi vírus, mi a jelentősége a pozitív tesztnek, és milyen járulékos károkat okoztak a meghozott intézkedések a világ egészségére és gazdaságára nézve?
    “Világszerte emberek milliói áldozatai a félelemkampánynak. Pánik uralkodik. Napról napra elsöprő a média dezinformációjának folyamatos hatása a ‘gyilkos vírussal’ kapcsolatban.
    A félelem és a pánik, valamint a közvetlen hazugságok megakadályozzák az embereket abban, hogy megértsék ezen messzemenő gazdasági és szociális politikák logikáját.”
    Egy nemzetközi ügyvédi hálózatnak szándékában áll csoportos pereket indítani. Dr. Reiner Fuellmich, aki egy kiemelkedő jogász, az alábbi videóban mutatja be ennek a projektnek részleteit.
    “Kilenc hónap kutatás és elemzés után megerősíthetjük, hogy az adatokat és a fogalmakat manipulálták a félelemkampány fenntartása céljából. Az RT-PCR teszten alapuló becslések értelmetlenek: Az RT-PCR teszt nem azonosítja / nem detektálja a vírust. Amit észlel, azok többféle vírus töredékei.”

    “Kiemelt tudósok, valamint a hivatalos közegészségügyi szervek megerősítik, hogy ez nem egy veszélyes vírus.”
    “Mostanra bőséges dokumentáció áll rendelkezésre, hogy ezt a csalási botrányt ürügyként alkalmazták a gazdasági, társadalmi és politikai szerkezetátalakítás világszerte zajló folyamatának elindításához, amely tömeges szegénységet és munkanélküliséget eredményezett világszerte, ami tönkreteszi az emberek életét.” (2)

    (1) https://corona-ausschuss.de/
    (2) – https://www.nogeoingegneria.com/news

  2. zsák krumpli szerint:

    Az kimaradt a tudósításból, hogy a Jobbik még 2017-ben javasolta a 29 év alatti fiatalok SZJA-mentességét, amit a kormánypárt egyszerűen lesöpört a parlament napirendjéről!

    Most meg Orbán előadja a saját ötleteként azzal a változtatással, hogy 25 év alattiakra vonatkozik! Nézett ez az ember már tükörbe?

  3. kormánypárti szerint:

    Még nincs kidolgozva, jövőre vezetik be. Ez egy olyan elem, ami hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok ne külföldön, hanem itthon kezdjenek el boldogulni. Van aki felveszi a diákhitelt, aztán elhúz az országból és lehetetlen rajta behajtani, ami ráfizetést jelent.

Itt lehet hozzászólni !