P+R parkolók: a főváros nem tarja az ígéretét

csepel.hu

A csepeli HÉV kormányzati fejlesztése komoly mértékben tehermentesíti majd a dél-pesti és budapesti belvárosi úthálózatot. De csak ha lesznek hozzá új P+R parkolók is, ami már nem kormányzati feladatkör.

Ezt a főváros vállalta a várostörténelmi jelentőségű fejlesztésért cserében. Az ígéret azonban csak szavakban maradt meg, a fővárosi vezetés ugyanis az összes konkrét javaslatot lesöpri az asztalról – derül ki Tüttő Kata főpolgármester- helyettes leveléből.

Kerületünk P+R parkolóinak ügyében először Borbély Lénárd csepeli polgármester kereste meg Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét. Csepel polgármestere több konkrét megoldási javaslattal fordult a fővároshoz. Ezek közül a legkönnyebben és leggyorsabban megvalósítható egy, a Szent Imre tér magasságában, ám a Teller Ede út túloldalán, az egykori Csepel Művek területén kialakítható hatszáz férőhelyes P+R parkoló lenne. A gyárterület érintett része megvásárolható. Közel esik a HÉV megállójához, de mégsem tartozik Csepel belvárosához. Cserébe a kialakítható hatszáz parkolóhely három kilométernyi egybefüggő kocsisor megszűnését jelenti. Ennyi autó tűnne el a Weiss Manfréd útról és a Gubacsi hídról a reggeli és a délutáni forgalom idején, leginkább a csúcsforgalom alatt.

Borbély Lénárd polgármester javaslataira Karácsony Gergely helyett Tüttő Kata levélben válaszolt. A főpolgármester- helyettes elismerte, hogy Csepelen is kellene P+R parkolókat építeni, de szerinte egyetlen megoldási javaslat sem jó. Ezért ők semmit nem építenek és semmit sem támogatnak. Sőt állítása szerint Tarlós István főpolgármester lényegében már megoldotta Csepel parkolási problémáit: szerinte a csepeli HÉV végállomásánál a Tarlós idején felújított és kibővített P+R parkolókban csúcsidőben is mindig van hely.

„Bosszúhadjáratot folytatnak Karácsony Gergelyék a fideszes vezetésű fővárosi kerületekkel szemben” – mondta erre Csepel polgármestere. Borbély Lénárd a Hír Tv-nek adott interjúban emelte ki: a P+R parkolóhelyek kiépítése a főváros kötelessége lenne. Emiatt a politika miatt állították le Karácsonyék a csepeli Kis-Duna-partra tervezett kerékpárút építését, és zárták ki Csepelt a fővárosi utak felújításából. Köztudott, hogy 2020-ban még a hagyományos lomtalanítást is elvették a csepeliektől. (Az FKF tavaly azt az ígéretet tette, hogy Csepel 2021-ben az elsők között lesz, ahol lomtalanítást végeznek.) A Hír Tv megkereste Tüttő Kata főpolgármester- helyettest is, de a kérdéseikre nem akart válaszolni.

csepel.hu

8 hozzászólás “P+R parkolók: a főváros nem tarja az ígéretét” bejegyzésre

  1. lutria szerint:

    Még mindig nem látom ebben az újrafogalmazott előző cikkben hogy a Tarlós mikorra ígérte azt a parkolót ami ennyire fontos,tavalyra,idénre,mire elkészül a HÉV fejlesztés 2030-ig?

  2. robi szerint:

    Bosszúhadjáratról fújtatnak azok, akiknek természetes, hogy a helyi támogatásokkal politikai szempontok alapján diszkriminálják az önkormányzatokat.

    A P+R műbalhé heti felmelegítése különösen vicces annak fényében, mikor még hónapokig ingyenes lesz a parkolás a városban.

    A helyi firkászok természetesen a HÉV botrányról szeretnék elterelni a figyelmet, bár annak a csepelinek, aki naponta zötyög a pótlóbuszon, aligha az agglomerációból érkezők problémája lesz a legfontosabb.

  3. kormánypárti szerint:

    Javaslom a fizetős parkolás bevezetését (kivétel helyi lakosok, helyben dolgozók, a többieknek pár óra ingyenes parkolás legyen). Ennek az lesz az eredménye, hogy nem itt akarnak majd parkolni az agglomerációból érkező ingázók, hanem rászabadulnak a belső kerületekre. KariGerék egyék meg, amit kifőztek, egészségükre! 😀

  4. zsák krumpli szerint:

    Javaslom a városba befelé tartó autók vezetőinek kikérdezését! A dugóban való várakozás helyett hányan választanák a Szent Imre tér vagy a HÉV végállomás körüli P+R parkolást és a HÉV-vel történő továbbutazást, tudva hogy ezentúl nem a saját kocsijukban, hanem a HÉV-pótló buszban fognak ácsorogni a dugóban!

    Amíg ez meg nem történik, egy szót sem kellene pazarolni a P+R parkolásra, közpénzt meg főleg nem!

  5. kormánypárti szerint:

    Egy parkoló kialakítása is időbe telik. Felteszem úgy képzelték el, hogy útburkolattal, járdával, felfestésekkel, táblákkal, néhány fával illetve bokorral látják el a területet. Az volna a cél. hogy mire elindul a HÉV közlekedés, legyenek új parkolóhelyek, és a parkolótól minél egyszerűbben és veszélytelenebbül lehessen gyalog eljutni a HÉV megállóig. Azért került elő a P+R parkoló kérdése, mert egy-két hónapon belül el kéne kezdeni a munkát.

  6. Tóth kati szerint:

    Tüttőt se az eszéért tartják,jó páran végigmentek már rajta.

  7. robi szerint:

    Éhes disznó makkal álmodik.

  8. Horváth János szerint:

    TK!
    Miért gondolod, hogy a családtagjaidra hasonlít?

Itt lehet hozzászólni !