Rászoruló családoknak vittek ajándékot a csepeli birkózók

Csepel.info

A Csepeli Birkózó Club sem maradt ki a karácsonyi meglepetésekből: a birkózók rászoruló családoknak vittek tartós élelmiszert és édességeket.

Märtz József, a klub elnöke lapunknak elmondta: liszt, cukor, lencse és más tartós élelmiszerek, valamint a gyerekeknek édesség volt a húsz kilós ajándékcsomagokban.

A koronavírus-járvány miatt idén a szokottnál is többen adakoztak az év végén. Ám még az adakozás is nehézkesebb volt, mint máskor: elmaradtak például a nyilvános ételosztások, helyette zsugorfóliázott élelmiszert kaphattak azok, akik egyébként is kapcsolatban álltak valamelyik segélyszervezettel.

Csepel.info

2 hozzászólás “Rászoruló családoknak vittek ajándékot a csepeli birkózók” bejegyzésre

  1. robi szerint:

    Köszönet az adakozóknak és a birkózóknak.

    Szerencsére nincsenek egyedül.
    Egy megható mai napi történet:

  2. kormánypárti szerint:

    Az adományozás, adakozás jó dolog, de csak tüneti kezelés, nem orvosolja a szegénység társadalmi problémáját. Mivel az adományt is elő kell állítani, ugyanaz, mint a pénz. Aki ad, annak csökken a vásárlóereje. Egyes baloldali pártok programjának a része a feltétel nélküli alapjövedelem, ami kétlem, hogy megoldaná a gondokat, mert az is csak egyfajta segélyezés lenne, egy elosztási alapú mechanizmus. A segély leegyszerűsítve nem más, mint valaki másnak a pénze. Értéke a munkának, mint teremtő erőnek van, azzal lehet fejlődést, növekedést elérni. Szerintem a teljes foglalkoztatottság és a tisztességes bérek képesek csak tartósan felszámolni a szegénységet, ha úgy tetszik az önellátás (öngondoskodás) megvalósulása, amikor mindenki önmaga teremti elő a szükségleteit, gondoskodik a saját maga és a családja jólétéről.

Itt lehet hozzászólni !