Hogy tölti a karácsonyt? – Buzek László

Csepeli Hírmondó

A Csepeli Hírmondó karácsonyi összeállításában megkérdeztek néhány ismert csepeli személyiséget, hogy tölti az ünnepeket. Buzek László, a Csepel SC tízszeres magyar bajnok röplabdázója is mesélt erről.
“Furcsa módon terjed a járvány, nem értem, kit hogyan fertőz. Kerülöm a helyeket, ahol sokan gyűlnek össze, minden óvintézkedést betartok, vigyázok az egészségemre. Az influenza elleni védőoltást beadattam magamnak, s ha majd a koronavírus elleni vakcina is elérhető lesz, beoltatom vele magamat. Egyelőre azonban keveset lehet tudni a járványról, s én úgy számolok vele, hogy húsvétig kitart.

Mindenesetre minden nap eljárok dolgozni fél napokra. A csepeli uszoda hiányzik, mert hetente háromszor szoktam úszni, de ezt most nem tehetem. A barátokkal is ritkábban találkozom, de időnként megkérdezzük egymást, ki hogy van.

Nem tartom jónak, hogy a boltokban tömegek vannak karácsony előtt, különösen ebben a járványos időszakban. A szentestét a nővéremmel és az unokáival töltöm. Vannak rokonaink Németországban, de ritkán utazunk oda, most pedig nem is lehet. Amíg édesanyám élt, és bírta erővel a karácsonyi előkészületeket, nyolcan-kilencen is együtt ünnepeltünk. Annak nem vagyok híve, hogy ilyenkor teleegyük magunkat, néhány finom falat mellett meghitten beszélgetünk. A nővérem biztosan készít rántott halat. Azt remélem, hogy jó idő lesz, és mehetek kerékpározni, sétálni. Elsősorban pihenni fogok az ünnepek idején. “

Forrás: Csepeli Hírmondó

Itt lehet hozzászólni !