Jogerős a Csepeli Hírmondó ellen indított per ítélete

A bíróság a Hírmondónak adott igazat

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

Erdősi Éva sajtóhelyreigazítási pert indított a Csepeli Hírmondó július 29-ei számában megjelent “Bangóné és Szenteczky lemondását követelik” című cikk, illetve az erre írásra vonatkozó helyreigazítási kérelem újságban való közzétételének elmaradása miatt.

Erdősi Éva, aki a csepeli ellenzéki pártok polgármester-jelöltje volt 2019-ben, azt állította, hogy az általa tett kijelentésekkel jelentéstartalmával szemben nem azt akarta állítani, amit újságíró értett, hanem valami mást. A Csepeli Hírmondó következő száma ezt a kifogását összegezve közölte, ekkor ismét idézve Erdősi Éva véleményét. Az ellenzéki politikus szerint azonban véleményét minden esetben teljes egészében közölnie kell a Hírmondónak, és azt is állította, hogy az ő esetében a forrás megjelölésére szerkesztőség által általánosan használt QR-kód alkalmazása sem megfelelő.

A Fővárosi Törvényszék mint első fokú bíróság az október 7-ei tárgyaláson Erdősi Éva keresetét minden pontban elutasította és megállapította, hogy cikkben jogsértő tartalom nem szerepelt. Erdősi Éva az ítélet kapcsán úgy értékelt, hogy “A tanulásnak ára van. Megfizettem.”

A Csepel.info úgy tudja, hogy a bírósági ítélet december 8-án jogerőre emelkedett, perköltséget pedig Erdősi Éva megfizette az önkormányzat lapja számára.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !