Hogy tölti a karácsonyt? – Barka Emese

Csepeli Hírmondó

A Csepeli Hírmondó karácsonyi összeállításában megkérdeztek néhány ismert csepeli személyiséget, hogy tölti az ünnepeket. Sorozatuk első részében Barka Emese Európa-bajnok birkózó, Csepel díszpolgára mesélt.

“A párommal még nem szerveztük meg pontosan, hogyan töltjük a karácsonyt, és várjuk a kormány döntését is a járványügyi intézkedésekről. Ráadásul folyamatosan edzőtáborban vagyok, készülök a december 12-20-a között, Szerbiában megrendezendő világkupa versenyre.

Jó állapotban érzem magam, és nagyon hiányzik a verseny, mert az elmúlt időszakban kevés megmérettetésre volt lehetőség. Ez amolyan felkészítő verseny lesz a jövő év márciusi olimpiai kvalifikációs tornára, amelyet Budapesten tartanak. Konkrét célom nincsen a helyezést illetően, de fel tudjuk mérni, hol tartok a munkában. Mivel külföldön lesz a verseny, a járvány miatt bizonyos kockázattal kell számolni. A tornán azonban csak olyan versenyzők vehetnek részt, akik negatív tesztet produkáltak. Minket itthon folyamatosan tesztelnek, én teljesen egészséges vagyok.

A karácsonyra készülés jegyében adventkor koszorút készítettünk, és természetesen lesz szépen feldíszített fenyőfánk. Nagyban függ a szüleinktől, nagyszüleinktől, hol töltjük a karácsony napjait. A párommal igyekszünk beosztani, hogy mind a két családdal együtt tölthessünk néhány órát. Az ünnepeken a hagyományos ételek kerülnek az asztalra: húsleves, halászlé, töltött káposzta, bejgli. A mákos bejglit különösen szeretem. Általában a gyerekeket szoktuk megajándékozni, a felnőtteket pedig inkább jelképes figyelmességgel lepjük meg. Az a legfontosabb, hogy együtt legyünk, mert év közben folyton rohanunk.”

Forrás: Csepeli Hírmondó

Egy hozzászólás “Hogy tölti a karácsonyt? – Barka Emese” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    KI?

Itt lehet hozzászólni !