Fotók, videók: különleges tehervagon érkezett az Erdősor utcába

Csepel.info

Fotógalériánk itt látható

Matuzsálemi korú tehervagon érkezett pénteken délután a csepeli Erdősor utcába. A vagont beemelték a hamarosan nyíló Trianon múzeumba, ahol a kiállítás egyik látványossága lesz – értesült a Csepel.info.

A csepeli Trianon-kiállítás a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél jóval később lesz megnyitva, mivel most a védekezés a fontosabb. A kiállítási tárgyak azonban ettől függetlenül – ha lassan is -, egymás után érkeznek Csepelre. Az I. Világháború idején használt (1916-ban készült) és színben, kinézetben korabeli állapotúra restaurált vagon egyébként elképesztően leromlott állapotú volt, és a Train-Clinic Kft állította helyre.

Így nézett ki a vagon a helyreállítás előtt

Fotógalériánk itt látható

1920. június 4-én írták alá a versailles-i Nagy Trianon palotában azt a békediktátumot, mely területe kétharmadával megcsonkította a történelmi Magyarországot. A békeszerződés az I. Világháborút lezáró Párizs környéki békeszerződések részeként, a háborúban vesztes Magyarország (mint az Osztrák-Magyar Monarchia egyik utódállama) és a háborúban győztes antant szövetség hatalmai között létrejött békeszerződés volt, amely többek között az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása miatt meghatározta Magyarország és Ausztria, Románia, valamint az újonnan létrejött Csehszlovákia és a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság új határait.

Csepel.info

2 hozzászólás “Fotók, videók: különleges tehervagon érkezett az Erdősor utcába” bejegyzésre

  1. csak úgy szerint:

    Ezt nem értem.

    “Az I. Világháború idején használt (2016-ban készült) és színben, kinézetben korabeli állapotúra restaurált vagon egyébként elképesztően leromlott állapotú volt, és a Train-Clinic Kft állította helyre.”

  2. Bender Ágota szerint:

    Nem 2016-ban, hanem 1916-ban készült, a fenti leírás szerint.

Itt lehet hozzászólni !