Terrortámadás egy bécsi zsinagógánál

A zsinagógánál történt támadás az osztrák főváros belső kerületében történt, a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Az elkövetők kalasnyikovval kezdtek lövöldözni az osztrák fővárosban egy zsinagóga közelében. A zsidó központot őrző rendőrt lelőtték a támadók, a rendőr összeesett, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Úgy tudni, hogy a terrortámadásban hét ember vesztette életét, az egyik merénylő felrobbantotta magát. 

Többen is fegyverlövésekről tettek bejelentést hétfő este a bécsi rendőrségnél, a lövöldözés az óvárosban történt Bécs legnagyobb zsinagógájánál. Osztrák lapinformációk szerint több ember megsérült, a rendőrség mindenkit arra kért, hogy kerüljék el a környéket, ma már lehetőleg ne menjenek ki az utcára, a környéket elkordonozták. Szemtanúk nagyjából ötven lövést hallottak, tisztán lehetett hallani, hogy automata fegyverből adták le a lövéseket, majd a szemtanú egy nagy robbanást hallott. Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az ORF közszolgálati televíziónak azt mondta, feltehetőleg terrortámadás történt.

 

A belügyminisztérium szerint egy ember meghalt. A Twittert ellepték az esetről készített videók, ezeken látni, ahogy emberek fejvesztve rohannak menedéket keresve. Úgy tudni, hogy egy rendőr is megsérült, az egyenruhás férfi a zsinagógát védte, mikor rálőttek. Az APA osztrák hírügynökségnek a belügyminisztérium közölte, vagy terrortámadás vagy ámokfutás történt. A rendőrség megerősítette azokat a híreket, miszerint hat különböző helyszínen történtek a támadások, a merényletsorozat a belvárosban lévő zsinagóga környékéről indult. A merénylők a Hotel Vienna Hilton szállodánál is lövöldöztek, állítólag túszokat ejtettek az Akakiko étteremben, ami a szálloda halljában van. Később a túszejtésről szóló hírt az étterem szóvivője cáfolta.

Az elkövetők többen lehettek, egyikük meghalt, egy másik viszont még menekül. A Kronen Zeitung azt írta, az egyik merénylő pedig felrobbantotta magát. A terroristák négy helyszínen csaptak le Bécs belvárosában, két étteremben, egy zsinagógában és egy zsidó közösségi centerben nyitottak tüzet. Harald Sörös, az osztrák belügyminisztérium szóvivője szerint a támadók legalább hat helyszínen sebesítettek meg járókelőket és egy rendőrt Bécs belvárosában. A Bécsi Izraelita Felekezeti Közösség (IKG) szerint a támadás idején nem voltak emberek az imaházban. A kora éjszakai órákban ülésezett a válságstáb Sebastian Kurz kancellár részvételével.

A Kronen Zeitung úgy értesült, hogy a támadás a Seitenstettengasse utcában történt, ám a közeli Schwedenplatzon is lövöldöztek, a terroristák továbbra is szökésben vannak. Az osztrák egészségügyi szolgálat szóvivője szerint az esti terrortámadással összefüggésben legalább három embert szállítottak már kórházba.

A beszámolók szerint a város összes rendőrét az utcára vezényelték, hogy elkapják az elkövetőt és társait. Meg nem erősített információk szerint a halottak száma már hétnél tart. Az elkövetők ak-47-essel, azaz kalasnyikovval lövöldöztek, a merényleteket nem sokkal este nyolc után hajtották végre.

A belügyminisztérium első nyilatkozata szerint is terrortámadásról van szó. Az osztrák zsidó közösség vezetője, Oskar Deutsch szerint egyelőre nem világos, hogy a támadók közvetlen a zsinagógát akarták-e támadni vagy a zsidó közösséget, mivel annak a központi irodája is az érintett épületben van, azonban a támadás idején az zárva volt.

Forrás: Pesti Srácok

5 hozzászólás “Terrortámadás egy bécsi zsinagógánál” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Hát ez borzasztó! Mikor látják már be a brüsszeliták, hogy Orbánnak van igaza és őt kell követni?! Akármennyit is fizet Soros, ezeknek a korrupt politikusoknak semmi lelkiismeretük nincs? Ebből is látható, hogy a magyar kormány nem korrupt, hiszen nyilván nálunk is próbálkozik a Soros. Hány embernek kell még meghalnia???

  2. Horváth János szerint:

    Van már valami biztos információ? Mert ha nincs, akkor felesleges a pártsajtót idézgetni!

  3. Nagyapó szerint:

    Igaz! A Népszava nevű, soros-féle pártsajtó közölte a hírt, nem kell olvasni!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Attila szerint:

    kormányos, miben volt igaza a gazdádnak? Még azokat se tudta itt tartani akik anno a keletinél gyülekeztek. Futva menekültek tovább. Hány embernek kell meghalni? Járulékos veszteség. Így gondolkodnak.

Itt lehet hozzászólni !