Az év magyartanára

csepel.hu

Janik Mária tanárnő, a Jedlik Ányos Gimnázium magyar nyelv és irodalom, történelem szakos pedagógusa elnyerte – diákjai jelölésére – az Év tanára díjat magyar tantárgyból.

A 2019/2020-as tanévben az akkori 6. a osztály diákjai jelölték osztályfőnöküket a Hebe Kft. által megrendezett Év tanára pályázatra magyar tantárgyból. A szeptemberre tervezett díjkiosztó a járványügyi helyzet miatt elmaradt, így a tanárok üzenetben kaptak értesítést díjazásukról. „Teljesen váratlanul ért, amikor a cég küldött egy üzenetet, hogy a diákjaim jelöltek a díjra. Egy országosan kiírt levelezőverseny keretében pályáztak diákjaim a megtisztelő cím elnyerésére, s mint felkészítő pedagógust jelöltek meg. Közösen fogalmazták meg a beadványt, amelyben értékelték osztályfőnöki munkámat. Leírták, hogy milyen sok jó élményük volt a velem töltött két év alatt. Harmonikus kapcsolat alakult ki közöttünk, ami a jelölés alapját adta. Nagyon sokat foglalkozom velük, törődöm a lelki világukkal, az adott problémájukban szívesen segítek. Pályám során ők a legelső osztályom. Természetesen folyamatosan versenyeztetem intézményünk más diákjait is, szép eredményeket értünk már el. A tavaly meghirdetett levelezőversenyre saját osztályomnak A Pál utcai fiúkról szóló feladatsorokat kellett feldolgozniuk. Elsősorban szövegértéshez kapcsolódó feladatokat oldottak meg. Sikerrel, mint ahogy a pályázati cím elnyerése is mutatja” – mondta el a pedagógus.

Az ifjúság görög istennőjéről elnevezett vállalkozás 2003 óta működik. Először a nyelvtanulásban segítették a fiatalokat egy magazin segítségével. Öt évvel ezelőtt indították útjára az Év tanára díjat, és évente megrendezik az Év tanára díjkiosztót. E megtisztelő címet és a vele járó ajándékcsomagot, emlékplakettet és oklevelet a diákok ajánlásai alapján ítélik oda különböző tantárgyakból egy-egy tanárnak.

A.Zs.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !