Csepeli alpolgármester: a tesztelés csak a betegség igazolására alkalmas

Csepel.info

Borbély Lénárd csepeli polgármester után Ábel Attila alpolgármester is bejelentette, hogy szombaton igazoltan koronavírus-fertőzött lett.

A betegségről leírt tapasztalatai között megjegyezte: a tesztelés csak a betegség igazolására alkalmas, szűrésre alkalmatlan. Mint írta, neki negatív tesztje volt akkor, amikor már biztosan benne volt a vírus, és megfertőzte a családját. Ráadásul egyáltalán nem voltak olyan tünetei, mint amelyeket a koronavírussal kapcsolatban kiemelnek. Így kimaradt a magas láz és az íz- és szagvesztés is. Utóbbiak csak a betegség hatodik napján jelentkeztek, láza egyáltalán nem volt. Az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatják.

“Kedves barátaim, ismerőseim!

Szombat este kaptam meg a pozitív teszteredményemet. Egy hete vannak tüneteim. A koronavírus azonban nálam nem a tipikus tünetekkel érkezett. Az első napon csak némi megfázásos előérzetem volt borsódzó háttal, szemfájdalommal, ami évente párszor – főként ősszel-tavasszal – amúgy is előfordul. Magas láz, szagvesztés, ízlésvesztés mutatóba sem. És akkor is volt negatív tesztem, amikor már jó eséllyel én terjesztettem a kórt otthon, a családomon belül. Erre több hasonló példát láttam.

Az első tapasztalat tehát az, hogy el kell felejteni a mantrát, hogy tesztelni, tesztelni, tesztelni. A tesztelésnek inkább akkor van értelme, amikor igazolják a már kialakult betegséget. Nekem is akkor lett pozitív a tesztem, amikor napok óta tüneteim voltak. Előtte negatív tesztem volt, és úgy fertőztem. Vagyis a teszt a fertőzöttek felderítésére kevésbé alkalmas, mivel túl sok benne a hiba, és hamis biztonságérzetet adhat. Főleg a gyorsteszt, amivel mi is megszívtuk. Mindennél jobb védekezés, ha teszt helyett mindenki otthon marad, ha bármilyen tünet jelentkezik. Ha csak ennyit tennének az emberek, már azzal lelassulna a járvány. Én is ezt tettem, amikor gyanússá vált a helyzet. Nem volt lázam, szag- és ízvesztésem, nem voltak erős tüneteim, de maradtam otthon a fenekemen.

Második tapasztalat. Én már hónapok óta szedtem a vitaminokat, mindazt amit ma is mondanak. Multivitamin, C és D vitaminok, cink, magnézium, szelén. Talán ennek köszönhető, hogy a feleségemmel eddig súlyos tünetek nélkül megúsztuk. De még nincs vége. Az, hogy nem indul tipikusan a koronavírus-fertőzés, lehet jó jel, de nem feltétlenül. A betegség ugyanis majdnem minden nap más arcát mutatta. A koronavírus fokozatosan is erősödhet, és a negyedik-hatodik nap kritikus. Előfordul, hogy a reggel szörnyű, a délután szinte tüntetmentessé válik, aztán éjszaka bedurvul. Rendkívül alattomos betegség, és nem lehet tudni, kinél jön ki jobban, kinél kevésbé. Nálam a negyedik nap volt a legnehezebb, akkor tényleg pocsékul voltam. Az utána következő három napban már egészen tűrhetően lettem – de megmaradt a folyamatos fejzúgás, torokfájás, köhögés. A szagvesztés a hatodik napon történt, és az elmúlt napokban nem változott semmit a betegégérzet, mintha csak nem dőlt volna el, hogy mi lesz.

Harmadik tapasztalat: elterjesztették egy rakás gyógyszerről, hogy nem jók. A paracetamol jó, az ibuprofen és az aszpirin rossz. Nos, ezt valószínűleg szintén a gyógyszerlobbi kapta fel. (Nagy taps a paracetamol-lobbinak, iszonyat sok pénzt zsebeltek be vele.) Mivel senki nem meri maga megcáfolni a legendát, nyilván én is paracetamolt szedtem, szedek, amikor szükségét éreztem. De azért ezt egy életre megjegyzem.

Így állunk most. Köhögök, napok óta nincs súlyosabb tünetem, zúg a fejem, patthelyzet. Mindenkinek azt üzenem, hogy vegyék komolyan az előírásokat, és szedjék a vitaminokat, ezt ugyanis bárki megteheti. Segíteni fog. Mint ahogy a maszk is: ha csak annyit segít, hogy nem kap nagy dózist az ember a fertőzésből, amikor elkapja, az már félsiker. A szervezetnek úgy több ideje marad védekezni. Nem mindegy hogyan vészeljük át. Nekem A-s a vércsoportom, vagyis veszélyeztetettebb vagyok az átlagnál. De nem is szabad betojni, csak tenni, amit kell.

Úgyhogy hajrá 😉

Forrás: Facebook

3 hozzászólás “Csepeli alpolgármester: a tesztelés csak a betegség igazolására alkalmas” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    Kedves Attila!
    1. mihamarabbi gyógyulást kívánok!

    2. “Vagyis a teszt a fertőzöttek felderítésére kevésbé alkalmas, mivel túl sok benne a hiba, és hamis biztonságérzetet adhat. Főleg a gyorsteszt, amivel mi is megszívtuk.”
    Most komolyan kérdezem:
    – nem jutottatok PCR teszthez, játszottatok ezekkel a vackokkal egy orosz-rulettet?

    3. – mert, hogy az átlagember nem fér hozzá alanyi jogon, addig még értem…

  2. apostolos szerint:

    Szeptemberben 1.200.000 diák ment iskolába. A tisztifőorvosi nyilatkozatok szerint a fiataloknál még sokszor tünete sincs a betegségnek. A matek szerint a fertőzési ráta és a tényleges megbetegedések alapján a elméletileg hazavitt fertőzések folyamatosan növekednek. Ehhez nem kell külföldre menni és hiába is tartják be a szülők a szabályokat. A tesztelés pedig csak ilyen esetben segíthetne, de a költsége és várható eredmény miatt nem bizos, hogy megéri.
    Azt viszont fel sem foghatom, hogy az embereknek még mindig nincs annyi eszük, hogy a maszkot ne szakállvédőként használják. Tízből három-négy ember a maszkot nem megfelelően hordja. A távolságtartásról meg már ne is beszéljünk (BKV, piacok, plázák, stb.).

  3. megtért lélek szerint:

    A koronavírus maga a Gonosz, a Sátán. Egyetlen biztos ellenszere létezik: a tízparancsolat megtartása. Aki őszintén megbánja a vétkeit és nem követ el újabb bűnöket, azt elkerüli mindenféle fertőzés. Ugyanis az Ördög csak a bűnös lelkek testébe képes beköltözni. Olvassátok a Bibliát, járjatok istentiszteletre és imádkozzatok sokat. A Hit ereje jelenti az igazi gyógyírt mindenki számára!

Itt lehet hozzászólni !