Égő házból mentett ki egy férfit két csepeli rendőr

Csepeli Hírmondó

Egy 48 éves, speciális gondoskodást igénylő férfi életét mentette meg két csepeli rendőr október 5-én reggel, amikor egy Szebeni utcai családi ház fürdőszobájában tűz keletkezett.

Németh Béla rendőr zászlós és Győri Ferenc rendőr főtörzsőrmester a bejelentést követően azonnal a helyszínre siettek, kihozták a házból a férfit és további ellátás céljából átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya a két rendőrt elismerésben és jutalomban részesítette.

A nem mindennapi eseményt a következőképpen idézte fel a két bátor csepeli rendőr:

„Éppen a körzeti megbízotti feladatunkat láttuk el, amikor délelőtt 8 óra 28 perckor a kocsiban rádión hallottuk a riasztást, hogy kigyulladt egy ház a Szebeni utcában. A szomszédok jelentették, hogy gomolygó füst árad ki az épületből. A tűzoltók és a mentők is úton voltak már, de mi értünk oda leghamarabb, mert közelebb voltunk a helyszínhez. Láttuk, hogy ömlik ki a füst a bejárati ajtón… A szomszédok mondták, hogy bent van egy ember, aki egyedül él és speciális gondoskodásra szorul. Feri (Győri Ferenc rendőr főtörzsőrmester – a szerk.) a kiskapuhoz rohant, de be volt zárva, ezért átmászott rajta. Én (Németh Béla rendőr zászlós – a szerk.) a nagykapun keresztül próbáltam bejutni, amely szintén zárva volt, de kétfelé nyíló szárnyát könnyen ki lehetett nyitni. Feri ért előbb a házba, én utána. Ilyenkor fél másodperc alatt eldönti az ember, hogy bemegyünk a füstölgő házba, mert ki kell hozni egy embert. A férfi láthatóan zavartan viselkedett, nehezen járt, csak segítséggel juthatott ki a helyiségből. Akkor már megérkeztek a tűzoltók és a mentők is. A férfit a mentők munkatársai vették gondozásba, a tűzoltók pedig eloltották a tüzet. Kiderült, hogy egy kosárban lévő papírkupac gyulladt ki.”

Németh Bélának nem ez volt az első esete, hogy égő házból mentett ki embert. Tíz évvel ezelőtt szintén Csepelen, a Corvin utcában kapott lángra egy mellékhelyiség, ahonnan egy kollégájával együtt hozott ki egy férfit. Az akkori helytállásáért Bátorság érdemjelet kapott a belügyminisztertől.

Itt lehet hozzászólni !