Négy csepeli mérnökhallgató kapott ösztöndíjat

csepel.hu

 Idén négy csepeli mérnökhallgató részesül ösztöndíjban, akik a polgármesteri hivatalban vehették át a támogatást október 14-én. A pályázat alapján Bencze Márton, Gergely László, Tóth Gergely és Wanger Tamás kapott anyagi hozzájárulást a tanulmányaikhoz a Csepeli Mérnökhallgatók Alapítványától.

 Morovik Attila alpolgármester elmondta, hogy a Csepeli Mérnökhallgató Alapítvány önkormányzati forrás segítségével finanszírozza a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő csepeli mérnökhallgatók ösztöndíját. A csepeli önkormányzat az elmúlt tíz évben két és félmillió forinttal támogatta a fiatal mérnökhallgatókat. Jó dolog, hogy ilyen alapítvány létezik, és reméli, hogy a leendő mérnökök jó szívvel gondolnak majd később az alapítványra és az önkormányzatra.

Ambrovics Dénes, a Csepeli Mérnökhallgató Alapítvány kuratóriumi elnöke felidézte, hogy az alapítványt 1996-ban egy csepeli mérnök, Struckmüller Ottó hozta létre saját vagyonából mérnökhallgatók támogatására. Eredetileg egymillió forintot ajánlott fel a díjazásra, amelyet később megtoldott még egymillió forinttal. A jó tanulmányi eredményt elérő, arra érdemes csepeli mérnökhallgató az ötéves tanulmányai alatt több mint félmillió forint összegű támogatást kaphat az alapítványtól.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !