Egymást vádolják a baloldali politikusok a borsodi vereségük után

Magyar Hírlap

Az ellenzék olyan helyzetet teremtett, amelyben csak veszíthetett – írta a kormánypárti sikerrel zárult borsodi időközi választás kapcsán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán.

Hadházy Ákos szerint nagyon rossz volt a baloldali szivárványkoalíció stratégiája, hiszen a 2018-as választásokhoz képest nemhogy csökkent, hanem nőtt a Fidesz előnye.

„Az ellenzéknek egyszerűen nincs elég szavazója ahhoz, hogy legyőzze a Fideszt”

– fogalmazott.

A képviselő rámutatott, a jelölt személye is közrejátszott abban, hogy a baloldal számára nem túl fényes eredmény született Borsodban.

„A pártok azt hitték, ha összefogás van, minden van, a jelölt személye egyáltalán nem is lényeges, bárkit el lehet indítani. Ha Bíró nyert volna, nem csak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét”

– írta Hadházy Ákos, hozzátéve, hogy személyesen tájékozódott az ügyről és azt jóval súlyosabbnak tartja annál, mint ami a médiában megjelent.

Hadházy úgy gondolja, hogy ugyan Bíró László nem volt jó jelölt, de még nagyobb gond, hogy nem találtak a helyére mást.

„Az ellenzéki pártok nagyon komoly szervezeti problémákkal küzdenek, egyszerűen nincs elegendő jó jelöltjük mind a 106 választókerületbe” – írta a képviselő, aki szerint a borsodi vereség egy óriási pofon volt a baloldalnak.

Forrás: Magyar Hírlap

Egy hozzászólás “Egymást vádolják a baloldali politikusok a borsodi vereségük után” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    A náci-szoclib összerottyanás nagyon pofára esett. Hadházy nem csak azt mondta, ami a cikkben van, hanem azt is, hogy mindezt a szavazás előtt, levélben megírta a zellnzéki pártvezetőknek. Ennek ellenére azok kiálltak a vállalhatatlan jelölt mellett, sőt többen, pl. Vigyori, még elment korteskedni is!😀 😀
    A zellenzék nem hogy nem tud 106 jó jelöltet állítani, hanem még 6-8 jó vezetőt sem.😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !