Fordulat: megszavazta az ellenzék Németh Szilárd kérését

Csepel.info

Miután a Fidesz egyik képviselője koronavírusos lett, matematikailag nem maradt esély arra, hogy – Németh Szilárd kérésére – döntsön a csepeli birkózó csarnok telekmegosztásáról a kerület önkormányzatának képviselő testülete.

Meghökkentő módon, ellenzéki javaslatra, ellenzéki támogatással, az eredeti javaslattól kissé eltérően, ám éppen Németh Szilárd kérésének megfelelő tartalommal szavazták meg végül a határozati javaslatot – értesült a Csepel.info.

Információink szerint a vitánál még úgy tűnt, hogy elkaszálja a többség a telekmegosztást, amely a birkózócsarnok és az arra tervezett kollégium területét választotta külön az önkormányzat által megtartani kívánt telekrésztől. Ha nincs a történetben Németh Szilárd, vélhetően nem okozott volna gondot a sportcélú fejlesztések folytatását elősegíteni. Ám a politika ott volt, és az ellenzéki képviselők semmiképpen sem szándékoztak azt támogatni, ami az eredeti kérés volt.

De megoldották. A vita során Pákozdi József ellenzéki alpolgármester beterjesztett egy olyan telekmegosztási javaslatot is, amely az eredetitől kisebb területet jelölt ki, ám a beépítési hányad növelésével az eredeti terveknek megfelelően teszi lehetővé a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia tervezett kollégiumának megépítését.

Az új javaslatot nem minden fideszes képviselő támogatta, ám az ellenzéki szavazatokkal, 10 igen, 1 nem és 6 tartózkodással már átment. Nemmel az MSZP egyik képviselője szavazott, és hat fideszes képviselő tartózkodott. Igennel a Fidesz, az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum képviselői, valamint az előterjesztő Pákozdi József és Kovács Dávid Attila független képviselők szavaztak.

Csepel.info

14 hozzászólás “Fordulat: megszavazta az ellenzék Németh Szilárd kérését” bejegyzésre

  1. Valdemar szerint:

    Nevetséges! Hat fideszes nem szavazta meg, a tartózkodás is nemet jelent a javaslatra!

    7 igen, 9 nem, 1 tartózkodás. Ez viszont azt mutatja, hogy a testület NEM SZAVAZTA MEG A TERÜLET ELADÁSÁT Németh Szilárd alapítványának! AZAZ EGY FIDESZES TARTÓZKODOTT, egy meg hiányzott! De egyébként meg 9:9 aránynál se lett volna elfogadva a javaslat! REMEG NÉMETH SZILÁRD CSEPELI BIRODALMA! Már a párttársainak is elege van belőle! Meg is értem Borbély Lénárd polgármestert! Nehogy már a nyúl vigye a puskát! Nehogy már a Csepelen kétszer megbukott kézi vezérelje Ábelen keresztül, Csepel kétszer megválasztott polgármesterét! Hát kedves uraim, ez már a Borbély-korszak, a Németh-korszak véget ért! Csak ő még nem vette észre! Szíveskedjenek már tájékoztatni!

  2. admin szerint:

    Valdemar: 10 igen szavazat volt, köztük kettő fideszes, kettő MSZP-s, DK-s, egy momentumos, LMP-s, két független. 6 tartózkodás – ezek fideszesek, és egy nem – ez MSZP-s.

  3. Valdemar szerint:

    Admin ne beszélj mellé! Én nem a telekmegosztásról beszélek, hanem Németh telekvásárlási ajánlatának elfogadásáról! Azt a testület 7 igen, 9 nem, 1 tartózkodás szavazattal ELUTASÍTOTTA!

    A telekmegosztással Németh kitörölheti, mert a kisebbik telek megvételéhez is a képviselőtestület döntése kell! Arra meg nincs semmi garancia, a 9 ellenzéki szavazat meghozhatja az ellenzék étvágyát!

    Olvasom, az eredményt látva Ábel elsápadt és kirohant! Megtalálta vajon a nyugtatót? Mit szól majd Németh Szilárd CSEPELI LAKOS a vételi ajánlatának elutasításához?

  4. admin szerint:

    Németh Szilárd kéréséhez kellett a telekmegosztás. A kérése a telekmegosztással megvalósult.

  5. […] A Csepel Info értesülése szerint a képviselő-testület tegnapi ülésén úgy tűnt, hogy a túlsúlyba került ellenzék elkaszálja a telekmegosztást, amely különválasztotta volna a birkózócsarnok és az arra tervezett kollégium területét az önkormányzat által megtartani kívánt telekrésztől. Németh Szilárd államtitkár, a Magyar Birkózószövetség elnöke (Csepel korábbi polgármestere) régóta szálka a helyi ellenzék szemében, ezért az ellenzéki képviselők semmiképpen sem akarták támogatni az eredeti előterjesztést. A telekmegosztás szükségességét azonban ab ovo nem vitatták, így születhetett meg Pákozdi József ellenzéki alpolgármester konstruktív telekmegosztási javaslata, amely ugyan az eredetitől kisebb területet jelölt ki, ám a beépítési hányad növelésével – Németh Szilárd kérése szerint – az eredeti terveknek megfelelően lehetővé tette a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia tervezett kollégiumának megépítését. […]

  6. Betke szerint:

    A beépitési hányadot csak úgy lehet növelni? Erre nincs valami szabály? Az én telkem 20%-os beépitettséget enged, ha megfeszülök sem tudok elérni pl. 25%-ot! Hogy van ez?

  7. Pákozdi József szerint:

    “kisebb területet jelölt ki, ám a beépítési hányad növelésével” ez hol olvasható? A határozati javaslatban nincs benne. Megint hazudik a csepel.info.

  8. Valdemar szerint:

    Ahogy fentebb írtam: REMEG NÉMETH SZILÁRD CSEPELI BIRODALMA! Már a párttársainak is elege van belőle! Meg is értem Borbély Lénárd polgármestert! Nehogy már a nyúl vigye a puskát! Nehogy már a Csepelen kétszer megbukott kézi vezérelje Ábelen keresztül, Csepel kétszer megválasztott polgármesterét! Hát kedves uraim, ez már a Borbély-korszak, a Németh-korszak véget ért! Csak ő még nem vette észre! Szíveskedjenek már tájékoztatni!

  9. Valdemar szerint:

    Ahogy elnézem, csak Morovik szavazott Borbéllyal egyezően! A többi ezek szerint Németh Szilárd embere! Ideje hogy Borbély tisztogatásba kezdjen! Kezdetnek csapja el az alpolgármesteri posztról Ábel Attilát! Fogadjunk, hogy a Képviselő Testület többsége megszavazza! 😉

  10. Valdemar szerint:

    Fordulat: Borbély Lénárd polgármester baráti jobbot nyújtott a Munkásotthonnak! Igazam volt 24 órával ezelőtt, EZ MÁR A BORBÉLY-KORSZAK, A NÉMETH-KORSZAK VÉGET ÉRT!

    Köszönöm Polgármester úr! Ön mától minden csepeli polgármestere! Azoké is, akik a Munkásotthonba járnak művelődni, szórakozni, tanulni! A legjobbakat kívánom Önnek, s családjának is, a kislány/ok/nak, aki/k a Munkásotthonban táncolt/ak! A magyar kultúra egy és oszthatatlan!

  11. Bhu szerint:

    Szetbarmolja az egesz dunapartot!!
    Ennel a szoci lakasok is jobbak lettek volna, az legalabb nem general 200 autot hetvegente.
    Remelem, nem sok van hatra a mocskos rabloknak, de az orokseguk sajnos a mienk lesz.
    En kenyszermunkaban bontatnam veluk a stadionjaikat.

  12. robi szerint:

    A környék lakói hangosan tiltakoztak a lakásépítések megakadályozására.
    Hol voltak a birkózócsarnok építésének bejelentésekor?

  13. Valdemar szerint:

    Bhu, a bontás nem nagy probléma, az utászalakulatoknak is kell a gyakorlás!

    Én nem bontatnám le a birkózócsarnokot, csak kibontatnám a két végét! Így a küzdőtérből príma 50 m-es uszodát lehetne létrehozni! A lelátókról látni lehetne az egész medencét, izgalmas úszó és vízilabda versenyeket lehetne rendezni! Csepel lakossága amúgy is régóta vágyik jó fedett uszodára!

    Amúgy meg a Hollandi út lakosságának igaza van! Nem autópálya mellett vettek ingatlant, s nem is hagyják hogy azzá váljon!

  14. Valdemar szerint:

    Miért van az épület víz felőli oldalán a “Csepeli Birkózó Club” felirat, amikor csepeli birkózók nem használhatják a Birkózócentrumot? Kínjukban engedélyt kértek a felújításra váró Jedlik Gimnázium tornatermének használatára, megfelelő edzőhely híján!

Itt lehet hozzászólni !