Figyelem: változik a 152-es és a 71-es buszok útvonala!

Csepeli Hírondó

A tervek szerint október elsejétől tesztjelleggel összekötik a 152-es és a 71-es buszjáratok útvonalát, és kétirányú körjáratot alakítanak ki. A tesztüzem alatt tapasztalatokat gyűjtenek a szakemberek, az önkormányzat pedig a lakosok véleményét kéri ki.

A módosítást a csepeli önkormányzat tavalyi beruházása tette lehetővé: ekkora kerület önerőből és kormányzati támogatásból megépítette a Királyerdő utat. A szakemberek szerint a járatok összekapcsolásával Csepelen belül harántirányú kapcsolat jöhet létre, így például a Kis-Duna-part térsége közvetlenül elérhetővé válik, többek között a Szent László utcai lakótelep térségéből is.

A szakemberek javaslata az, hogy kétirányú körjáratot vezessenek be, amelynek tesztüzeme 2020. október elején indulna el. A tesztüzem ideje alatt az önkormányzat és a BKK Zrt. tapasztalatokat gyűjtene a kihasználtság és a lakossági visszajelzések alapján. A járat véglegesítését megelőzően az önkormányzat kikéri a csepeliek véleményét arról, mennyire elégedettek az új körjárattal, mennyire látják hasznosnak annak állandósítását.

Forrás: Csepeli Hírmondó

Egy hozzászólás “Figyelem: változik a 152-es és a 71-es buszok útvonala!” bejegyzésre

  1. lakos szerint:

    Hűha, bár nem biztos hogy rossz lesz, de azért ebből még lehetnek keveredések.

Itt lehet hozzászólni !