Lomtalanítás: ők hagyták cserben Csepelt

Csepel.info

Nyilvánosságra hozta Borbély Lénárd polgármester azt a levelet, amelyben hivatalosan is kérte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy rendes lomtalanítás legyen Csepelen. Megnevezte azokat a politikusokat is, akik nem támogatták a rendes lomtalanítás megtartását – értesült a Csepel.info.

A szokásos lomtalanítást a főváros csak néhány kerülettől tagadta meg, és mutatóban van köztük egyetlen balliberális vezetésű. Vagyis politikai döntés volt a lomtalanítás megvonása. Érdekesség, hogy olyan kerületekben a főpolgármester hajlandó volt megváltoztatni a döntését, ahol a pártok egységesen tudtak kiállni. Csepel nem tartozik ezek közé. Borbély Lénárd polgármester a Facebook bejegyzésében részletesen leírta, hogy kik és hogyan akadályozták meg a rendes lomtalanítás megtartását a szétszavazásukkal:

Borbély Lénárd polgármester levele: sajnos hiába támogatták ellenzékiek is, az MSZP-DK-Momentum és Kovács Dávid Attila meghiúsították az egységet

Nézzük a tényeket: Budapesten 1972 óta létezik a hivatalos lomtalanítás. Ezt a Főváros irányítása alatt szervezik meg, a Fővárosi Önkormányzat feladata. A rendszerváltás előtt működött. Demszky Gábor vezetése alatt folyamatosan biztosítva volt, Tarlós István vezetése alatt szintén minden évben biztosítva volt. Mi, csepeliek is kitehettük a lomjainkat és a Főváros cége elszállította. Karácsony Gergely az első főpolgármester Budapesten, aki Csepelt kihagyja a megszokott lomtalanításból – fogalmazott Csepel polgármestere a Facebook-oldalán.

“Amikor erről értesültünk, több platformon kértük és egyeztettünk, hogy nálunk is rendesen, a szokásos módon szállítsák el a lakosság lomjait. Mint ahogyan teszik azt a többi kerületben is.

Csepelen a Képviselő-testület is foglalkozott ezzel. Kezdeményeztem, hogy foglaljunk állást és közösen álljunk ki Csepelért, a csepeli emberek érdekeiért.

Ez meg is történt, és levélben kértem Karácsony Gergelytől, hogy idén is szervezzék meg a megszokott formában a lomok elszállítását.

Sajnos azonban a csepeli képviselők közül nem mindenki állt ki a kerületünk érdekei mellett.

Akik rajtam kívül megszavazták és támogatták a közös kiállást és azt, hogy Csepelen legyen megszokott, rendes lomtalanítás:

Ábel Attila Fidesz-KDNP
Balogh Ernő Fidesz-KDNP
Bercsik Károly Fidesz-KDNP
Czibulyáné Szonday Szilvia Fidesz-KDNP
Makray Barbara Fidesz-KDNP
Morovik Attila Fidesz-KDNP
Szuhai Erika Fidesz-KDNP
Zupkó János Fidesz-KDNP
Pákozdi József FÜGGETLEN
Tóth Sándor LMP

Akik pedig nem szavazták meg, ezért nem is tudtunk teljes egységet felmutatni:

Csaba Péter MSZP
Losonci Róbert MSZP
Takács Krisztián MSZP
Dukán András Ferenc MOMENTUM
Horváth Gyula DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ
Várkonyi András DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ
Kovács Dávid Attila FÜGGETLEN

Ezek a képviselők pedig, akik nem álltak ki Csepelért velünk együtt közösen, azzal álltak elő, hogy Karácsony Gergely és a Fővárosi Önkormányzat helyett Csepel Önkormányzata végezze el és állja a több száz milliós költségét annak a feladatnak, ami a Főváros feladata. Eközben talán elfelejtik, hogy sok esetben a Főváros helyett, de az itt élők érdekében, éves szinten 100 milliós nagyságrendben költünk az illegális hulladék elszállítására.

A koronavírus-járvány miatt tisztában vagyok azzal, hogy nehezebb lett ellátni a közfeladatokat is, de itt ismét politikai döntés született. Miért? Mert lehetett volna folytatni Budapest lomtalanítást ott, ahol a veszélyhelyzet miatt abba kellett hagyni.

Dolgozunk azon, hogy Csepelen a jövő év elején megtörténjen a megszokott, rendes lakossági lomtalanítás. Azt pedig nem fogjuk hagyni, hogy kerületünket ellepje a szemét.” – fogalmazott a polgármester

Csepel.info

7 hozzászólás “Lomtalanítás: ők hagyták cserben Csepelt” bejegyzésre

  1. Aladin szerint:

    A tartózkodók tuti,hogy nem Csepelen laknak!!
    Az Ő kerületükben biztos,hogy volt…
    Rohadt köcsögök!!!

  2. Tóth Ervin szerint:

    Talán azok, akik nem szavazták meg szíveskedjenek eljönni a hütőszekrényemért és más lomokért a társasházunkhoz, mert az idős embereknek még az is megeröltető, hogy a ház elé kitegyék a lomokat, nem hogy a fél kerületen át szállítság pénzért, hogy onnan ingyenesen elszállítsák.

  3. kismiska szerint:

    Azért tisztázzuk hogy a lomtalanítás az önkormányzat tavalyi döntése miatt eleve megint decemberben lett volna-itt meg már tavasz óta megy a téma hogy mikor lesz már-miért nem lesz..
    A múlt heti itteni hír szerint már be van ígérve hogy 2021-ben február-márciusban amikor elkezdődik a lomtalanítási szezon az elsők között leszünk-tehát a csúszás kevesebb lesz mint amit tavaly a Lénárd intézett augusztusról decemberre a lomisokra hivatkozva…

    Korábban valaki már beidézte a az FKF indoklását hogy miért nem lesz lomtalanítás 61 körzetben,a KORMÁNY rendelte el a lomtalanítás szüneteltetését a járvány kezdeténél,azt kellene bepótolni de nem lehetséges a dolgozók munkaideje,túlórakerete,kötelező pihenőideje miatt.Ha a fenti levelet mindenki aláírta volna és a Karácsony meg is kapja akkor sem tehetett volna semmit törvényesen-ha mégis,valszeg valamelyik fideszes rögtön fel is jelentette volna amiért jogellenesen extra túlórára kötelezi a szemétszállító üzletág dolgozóit…
    Ugyanis a lomtalanítást ugyanazok a járművek és dolgozók végzik akik hajnalban/délelőtt a kommunális hulladékot viszik,amikor azzal végeznek jön a következő kör túlórában a lomokkal.

  4. Horváth János szerint:

    Végre egy normális összefoglalás!

  5. csepelikerdezo szerint:

    Tóth Ervin,
    Ha vett új hűtőt, hiszen a régi már nem kell, akkor azt elvitethette volna. Díjmentesen.
    Ugyanis ahol vásárolta, ott kötelesek a régi nagy háztartási gépet átvenni. Ez a hatályos előírás. Én mosógépet vettem, és jeleztem a vásárláskor, hogy – a szállítok készüljenek – a régi gépet vigyék el.
    És lőn, elvitték.

    Problem solved…

  6. Nagyapó szerint:

    Azért halkan megjegyzem, hogy a pandémia idején történt elbocsájtások idején, amiért a zellenzék úgy visított, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság, az új vezetők megemelt fizetése mellett, bőven alkalmazhattak volna új munkaerőt a lomtalanítás elvégzésére, mert gép van.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. concept szerint:

    Szokás szerint hiányzik néhány fontos ellenőrzihető adat,bizonyíték a fenti “vádiratból”,pl.melyik kerületek tudták visszanyalni magukat a Karácsonynál a lomtalanításba,mind ellenzéki vezetésűek voltak?
    Ezek a lobbizó kerületek a lehúzás előtt hol szerepeltek a listán?
    Ahol törölték a lomtalanítást azok mind az év utolsó 2-3hónapjában lettek volna(és időhiány miatt törölték az időpontokat mivel 2020 nem lett ~15hónapos)vagy szétszórva egész évben ahonnan állítólag a Karácsony “saját kezűleg” szemezgette ki őket pártállás alapon?

Itt lehet hozzászólni !