Információk a lomtalanításról

csepel.hu

Tisztelt csepeli lakosok!

A Fővárosi Önkormányzat a tavaszi vírushelyzetre hivatkozva több kerületben jelezte, hogy nem fog idén rendes lomtalanítást végezni. Ezek közé esett Csepel is.

A negatív döntés ellen más önkormányzatok sikerrel tiltakoztak. A csepeli önkormányzat testülete is kérte Karácsony Gergely főpolgármester úrtól a rendes lomtalanítás megtartását. Ám az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Momentum csepeli szervezetei és egy független képviselő nem támogatták a kérést. Csepel így nem tudott egységet felmutatni, és továbbra is megvonták a rendes lomtalanítás lehetőségét.

A Fővárosi Önkormányzat a hagyományos lomtalanítás helyett gyűjtőpontos rendszerben teszi lehetővé, hogy aki el tudja szállítani a lomokat, az egy meghatározott helyszínre letehesse. A tervek szerint az időpont és a helyszín 2020. szeptember 22-30 között, a 1211 Budapest, Szállító u. 2. szám lesz. Az FKF azt ígérte, hogy 2021-es lomtalanítást cserében az év elején fogják teljesíteni.

A házak elé kitett lomokat ennek értelmében az FKF nem nem fogja elszállítani. Ahol lomot tesznek le, ott mások is le fogják azt tenni, amiből súlyos problémák alakulhatnak ki. Aki tehát a lomokat a közterületre helyezi ki, az utca tisztaságát veszélyezteti, illegális szemetelőnek minősül és bűncselekményt követ el.

Kérjük, amennyiben illegális szemétlerakást tapasztanak, keressék fel a közterület-felügyelet munkatársait a 061/278-0150 telefonszámon, vagy a kozteruletfelugyelet@csepel.hu e-mail címen.

Vigyázzunk Csepelre!

Egy hozzászólás “Információk a lomtalanításról” bejegyzésre

  1. Tóth Ervin szerint:

    Szerintem továbbra sem lenne szabad hagyni és a Polgármester Úrnak határozottabban kellene lépnie ez ügyben.

Itt lehet hozzászólni !