Mégis lesz BKV sztrájk

MTI, HírExtra

A kép illusztráció (forrás: index.hu)

Január 12-e nulla órától határozatlan idejű BKV-sztrájkot hirdetett több szakszervezet is, mivel a szerdai egyeztetésen sem született megállapodás a kollektív szerződésről az érdekképviseletek többsége és a BKV vezetősége között – mondta Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az MTI-nek.

A sztrájkfelhíváshoz eddig 11 szakszervezet csatlakozott, ez Nemes Gábor szerint a BKV dolgozóinak 65-70 százalékát jelenti. Az egyeztetés a kollektív szerződésről 12 órától ugyan folytatódik, de Nemes Gábor szerint nem várható, hogy megegyezés születik. A BKV ajánlata az új kollektív szerződésre azért nem elfogadható, mert méltatlanul hátrányos a munkavállalókra nézve – közölte a szrájkbizottság szóvívője.

A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) kedden megegyezett a BKV-val arról, hogy a jelenleg is érvényes kollektív szerződés legyen hatályos január elsejével, de határozatlan időre. A megállapodás értelmében – amelyet szerdáig 12 szakszervezet írt alá, 14 pedig elvetett – 2010. január elsejétől lenne érvényes az új kollektív szerződés, és határozatlan időre szólna.

Január elsejétől – mivel a VTDSZSZ ajánlatát nem írta alá a szervezetek 65 százaléka – a munka törvénykönyve szerint működik tovább a BKV. A szakszervezeti vezetők szerint ez boríthatja a menetrendet, és több olyan szabályozásról sem rendelkezik, amelyek eddig a kollektív szerződésben benne voltak, és a cég működése szempontjából elengedhetetlenek.

hirextra.hu

25 hozzászólás “Mégis lesz BKV sztrájk” bejegyzésre

  1. én szerint:

    Én nekik drukkolok és nem a tolvaj, sikkasztó vezetőiknek. Igaz sok kellemetlenséget okoz majd a munkába járóknak és az iskolásoknak, és erre épít a B(üdös) K(..va) V(ezetés). Azt hiszik, hogy majd a végtelenségig kiszipolyozott utasok nyomására nem lesz sztrájk vagy felfüggesztik majd. Szemét egy népség!

  2. ződ szerint:

    Nehéz lesz az eddigi töketlenkedést úgy szervezni, hogy az szervezett sztrájknak látszódjon!

  3. Jeniszej szerint:

    ELHUZHATNÁNAK MÁR BÜDŐS FRANCBA A SZTRÁJKUKKAL EGYÜTT.
    KÖNNYÜ EZEKNEK a FŐ SZAKSZERVEZITESEKNEK TÖBB MILKOS HAVI JŐVEDELMÜKKEL. ENNYI LÓVÉVAL ÉN IS KÖNNYEN VICCELŐDNÉK.
    KINEK JÓ EZ?

  4. csepeli szerint:

    Természetesen kizárólag az utasok érdekében sztrájkolnak!

  5. miska72 szerint:

    Addíg ne vegye fel a munkát senki, amíg ezk a szemetk a BKV székházat el nem hegyják!
    Az összes tolvajt felelőségre vonni akik több 10 milliót loptak a BKV-tól!

  6. miska72 szerint:

    Janiszej nem a szakszervezeti tagok sztrájkolnak, hanem a sofőrök. 😉

  7. miska72 szerint:

    Ha a szakszervezet sztrájkolna attól még mennének a buszok, vollamoso, metrók, földalattik, trolik, fogaskerekű. HÉV-ek. 🙂

  8. Nagyapó szerint:

    Kérdezem zent, csepelit, ződet, jeniszejt, kinek a pártján állnak? A munkások, vagy a tőkések pártján? Hol a baloldaliság, hol a szolidaritás?
    Nézzenek körül az EU-ban, hogyan mennek a sztrájkok, és hogy mi a véleményük az utasoknak, a többi dolgozó embernek!
    Az EU-ban dühösek az emberek a sztrájk miatt, de nem a sztrájkolókra, hanem a sztrájkot előidéző tehetetlen vezetésre!
    Csak a gerinc törött magyaroknál lehet a tiltakozás formája a “félpályás útlezárás”, meg a munkamegtagadás éjféltől hajnalig, hogy a “dolgozók munkahelyükre jussanak”.
    A “dolgozók” hassanak oda, hogy az ő vezetőik is tegyenek a sztrájk okának megszüntetésére!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. nem jani szerint:

    “új kollektív szerződésre azért nem elfogadható, mert méltatlanul hátrányos a munkavállalókra nézve”

    Ez pontosan mit jelent????

  10. lolka szerint:

    szerintem egy “r”nem kell oda, ha arra gondolsz, vagy a tartalomra?…

  11. csepeli szerint:

    Én nem támogatom a sztrájkot, sima zsarolás. Sajnos nagyon divatba jött. Ha nem tetszik a dolgozónak a fizetése, akkor ne hőbörögjön, hanem menjen máshová dolgozni, ahol többet kap, és kész.

  12. Papi szerint:

    Na ennyit csepeli baloldaliságáról! “Én nem támogatom a sztrájkot, sima zsarolás.” A munkásság leghatékonyabb fegyverét nem támogatja hahaha a kis huncut csak szint vallott! 🙂

  13. jani szerint:

    T. Nagyapó !

    Mostani írásod végére aztán végképpen nem illik a
    “Ceterum ceneso….. ! szokásos megjegyzésed !!
    Az igazi baloldali, aki egyben kommunista az a munkások pártján áll és a tökések , a kapitalisták ellen harcol !!!
    Ne hasonlítsd hozzájuk a magukat baloldalinak való álbaloldali -általad felsorolt levelezőtársakat !! / A végén még megsértődnek a a tituluson /
    A rendszerváltás óta hatalmon lévő kormányok és pártjaik mindig is a kapitalistákat, tőkéseket szolgálták a bankokkal egyetemben.
    Áldásos tevékenységük eredménye a mai Magyarország kiszolgáltatottsága, eladósodása, a szegénység, majdnem minden, a magyarok számára fontos dolog tönkretétele! Nem sorolom tovább.
    Ebben élenjárt a mai hatalmon lévő kormyány a pártjával együtt !!
    Ők most jöttek rá kényszerből, hogy jó lenne baloldali politikát folytatni ?????!!!
    Szerintük eddig is azt csináltak, csak a tetteik egészszen más dolgokról szóltak , szólnak.
    Vegye ki részét mindenki aki eddig hatalmon volt, abból amit tett és abból amit nem tett meg.Próbálják meg a magyar érdekeket szolgálni ne külföld kénye kedvére ugráljanak, ugráltassák az országot közben tömögeti zsebeiket.
    Nem ártana egy kis összefogás sem ebben az országban !!!
    Abban tökéletesen egyetértek a baj okát kell felszámolni.!!!!
    Üdv.

  14. csepeli szerint:

    Volt már BKV-sztrájk, és nem volt semmi probléma. Mindenki megijedt, hogy mekkora dugók lesznek, erre fel az emberek otthon maradtak és alig lézengett pár autó a városban, remekül lehetett autózni 🙂

  15. csepeli szerint:

    Külön ez a hír egy kalap szar, mivel nem derül ki belőle, mi a fenéért akarnak sztrájkolni. Mi lehet a kollektív szerződésben, ami a 26 szakszervezet közül (egyébként mi a francnak kell ennyi szakszervezet?) 12 elfogadott, de 14 meg inkább sztrájkolna miatta?

    Szerintem egyszerűen büdös nekik a munka, szeretnének egy szabadnapot, amikor csak trécselnek és kártyáznak a kollégákkal a melegedőben.

  16. Vátesz szerint:

    Csepeli-féle mszp-seknek nem tetszik a sztrájkjog, aki keveselli a fizetését, menjen máshová. Hogy ezek húszév alatt hogy kifordultak magukból! Akkor még a harmadik utat is sokallották, most meg a kapitalizmust is kevesellik. Jó hogy be nem vezetitek a korbácsot! A végén még eljutunk a szép új világba, ahol a gazdagok a lakóparkok között elzárt utakon száguldoznak, a szegények meg kora reggel az áteresztőpontokon várakoznak, hogy munkába mehessenek!
    A gépjárművezetők a melegedőben trécselnek, kártyáznak. Ezek szerint te vagy a beépített jelentő elvtárs, hogy azok a magasfizetésű BKV vezér elvtársaid is tudják mi a helyzet, akik be sem járnak dolgozni. Csepeli kampánykor állj ki a Szent Imre térre, kiabáld a melósoknak büdös a munka, szavazz az MSZP-re!

  17. zed szerint:

    “Kivizsgálja a MÁV Rt. felügyelőbizottsága a vállalat felmentett vezetőinek végkielégítési ügyét – tudta meg a Népszabadság az fb elnökétől, Márkus Imrétől. A vizsgálatot Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke, egyben a munkavállalók fb képviselője kezdeményezte. Kukely Márton leváltott vezérigazgató 30 millió, Két volt helyettese közül Péter Mihály 70 millió, Bajnai Gábor 50 millió, míg Domokos Lajos szóvivő 10 millió forint végkielégítést kapott. Gaskó szerint a csaknem kétszázmilliós kifizetés kihat a társaság egészének bérgazdálkodására akkor, amikor a közel 54 ezer vasutas reálkereset-növekedése elmaradt a nemzetgazdálkodási átlagtól. A társaságot felügyelő gazdasági minisztérium vezetője, Csillag István a lapnak nyilatkozva elmondta, nincs módjában megtámadni az előző vezetés által megkötött menedzseri szerződéseket, melyeket az új vezetés is jogszerűnek minősített. Gaskó szerint azonban a szerződés a polgári törvénykönyv alapján megsemmisíthető, amennyiben nyilvánvalóan a jó erkölcsbe ütközik, ezért a MÁV új vezetését a szerződések peres úton történő megtámadására szólítja.”
    http://index.hu/belfold/hirek/98617/

  18. lolka szerint:

    BÉKÉS,BOLDOG SZERETETBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT KIVÁNOK MINDENKINEK BUÉK 2010

  19. Jeniszej szerint:

    T. Nagyapó!
    Tájékoztatlak, máshol más a helyzet. Itt nálunk azok az emberek, akiket kizárnak a sztrájkolók a közlekedésből, azoknak a meglévő munkahelyüket veszélyeztetik.
    Máshol az embereknek van tartalékuk.
    Nekünk már elfogyott.
    Most mindenkinek az az érdeke, hogy valóban dübörögjön a gazdaság.
    Most úgy érzem, hogy bizonyos körök érdeke a káosz kialakítása.
    Azok szervezik ezeket a közlekedési káoszokat, akiknek jövedelmük bőven a mesés kategóriába tatoznak.
    SZEBB JÖVŐT ÉS BOLDOG ÚJESZTENDŐT MINDENKINEK!

  20. Jeniszej szerint:

    Nagyapó máshol a munkanélküli segély is bőven több mint nálunk egy szakmunkás fizetése!

  21. ződ szerint:

    Igazad van Jeniszej! Nálunk már az óvodában is fújják a gyerekek, hogy: Elől ül a Gaskó Pista, hátulról az Orbán Viktor igazítja!!!

  22. Jeniszej szerint:

    🙂

  23. Jeniszej szerint:

    :():

  24. Lora :) szerint:

    Jól van gyerekek, újabb sztrájk, és nem a véresszájúak, meg a vezetők fogják ezt megsínyleni (márha így írják) hanem én te ő, mi ti, de nem ŐK!!!

    Már a kocsimat eladtam, mert nem tudom fenntartani a benzin, kötelező,súlyadó miatt, jól van akkor marad a BKV –

    Hát…kemény harcot vívnak a BKV-n közlekedők, fagyban,hóban sárba, ezer fok melegben egyaránt.
    Gyerekek, nem sztrájkolni kell – nem a sarat dobálni egymás pofájába, húzkodni a súlyos milliárdokat ki a dolgozók zsebéből…..

    Persze a sokmillió más probélma, megoldandó dolgot megírják az embereknek, akik reagálnak, és máris gerjesztik a többit.

    Annyira lehúzó stílusban ad elő mindent a média-sajtó – nem veszitek észre?
    Probléma probléma hátán….és miközben mi erről “vitázunk” véleményt formálunk, addig szétlopják az agyukat a felsőbb vezetői szférában ezek a csírák….

Itt lehet hozzászólni !