Egyre elviselhetetlenebb a belváros a hajléktalanok miatt

Blikk, Csepel.info

Budapest utcáit több kerületben is ellepték a hajléktalanok. Az egyre nagyobb bűzt és mocskot nehezen viselik az emberek – írja a Blikk. Ahol a választások után a hajléktalanok és az illegális migránsok lettek az elsőrendű állampolgárok, most csapdában érzik magukat a lakók.

Kosz, mocsok, bűz mindenhol Józsefvárosban, elképesztő állapotok uralkodnak Budapest szívében. Az elkeseredett helyiek szeretnék, ha a városvezetés meghallgatná a problémájukat, illetve tennének valamit végre. Eddig csak látszatmegoldást kaptak volna, Karácsony Gergely ugyanis azt találta ki, hogy a vírushelyzetre hivatkozva Csepelre viteti a józsefvárosi hajléktalanokat, hátha ott maradnak. Ezzel természetesen a csepeli MSZP, a Momentum, a DK és Szabó Szabolcs ellenzéki képviselő is egyetértett, ám a tervet Borbély Lénárd polgármester és a kerület lakossága végül megakadályozta.

A kerületben a látvány egyre lehangolóbb, az emberek nem érzik magukat biztonságban. A járda szélén ülő, alkoholt fogyasztó emberek látványa már megszokott, de az is általános, hogy a házak falát és a kapualjakat mellékhelyiségnek használják.

„Nem kell több bűz, mocsok, csöves, drogos” – kiabálták a Józsefvárosban szervezett tüntetésen. Azóta sem történt semmi, ezért most nyilvános fórumot akarnak a helyiek. De nem csak a 8. kerületben okoznak problémát a hajléktalanok és a drogosok, egyre több a panasz a város egész területéről, főleg a 7. és a 13. kerületből.

Az egyik józsefvárosi társasház takarítója is ki van borulva, hiszen például az üvegvisszaváltó előtti járdát neki kell takarítania, mivel az a társasházhoz tartozik.

„Minden reggel meg kell küzdenem a hajléktalanokkal, mert itt ülnek, fekszenek a járdán. Két ház előtti részért felelek az Auróra utcában, de egyre fárasztóbb, mert mire végzek, kezdhetem elölről: 

volt, hogy takarítás közben hátranéztem, és azt láttam, hogy a frissen felpucolt járdára piszkít valaki. 

Klórmésszel próbáljuk fertőtleníteni a falakat és a kapubejárókat, egyszerűen elviselhetetlen, ami itt van!”

„Az is előfordult, hogy bepiszkolták a kocsimat, behorpasztották a karosszériát, ahogy nekidőltek”

 panaszolta egy férfi, aki azóta, amióta meghúzták az autóját, messzebbre parkol – írja a Ripost.

Forrás: Blikk, Csepel.info

21 hozzászólás “Egyre elviselhetetlenebb a belváros a hajléktalanok miatt” bejegyzésre

  1. tothrobert szerint:

    Hol kéne lenniük? Én a stadionokat alakítanám majd egyszer valamelyik választás után hajléktalan szállóvá.

    Ha nem ad nekik esélyt a trásadalom, hogy visszaemelkedjenek bele, akkor 2 lehetőség van: vagy halomra mészárolják őket, vagy valahol ‘ott lesznek’.

  2. worm szerint:

    Hú, még jó, hogy Csepelen nincsenek hajléktalanok és olyanok, akik az utcán isznak.

  3. Nagyapó szerint:

    tothrobert!Sokkal egyszerűbb lenne a testfejlesztő stadionok helyett a szivárványos ellenzéki székházakban kialakítani hajléktalan szállókat.😀

    Érdekes, amíg Sára Botond, Vattamány Zsolt Tarlós istván voltak a polgármesterek, rend volt, ahogy rend van Csepelen is. Most, hogy Pikó András, Peter Niedermüller, meg Vigyori a polgik, csökkent a biztonság.
    Tóth József a kakukktojás.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Betke szerint:

    Nagyapó, milyen rendről beszél? 2010-2016-ig dolgoztam a Városligetnél. Egy görcsben volt a gyomrom az 1-es villamoson a Népligettől nagyjából az Erzsébet királyné útjáig! A koszos, részeg hajléktalanok, a kómás drogosok rendszeresen utaztak illetve tele volt velük szinte minden megálló. Már akkor javában működött a droghálózat (Hős utca) és senkinek nem szúrt szemet? Arra gondolni sem mertem, hogy tudnak róla csak nem intézkednek. Átszoktam a 4-6-os villamosra, de ott sem volt sokkal jobb a helyzet. A Király utcánál kellett átszállnom, ott pedig a sok részeg turista és a gusztustalan nyomaik! Ugye nem kell mondanom, hogy ki volt a főpolármester? Nem kellene a kettős mérce!

  5. Csányi László szerint:

    Eddig hol voltak most honnan jöttek?

  6. tothrobert szerint:

    Nagyapót érdemesebb ignorálni.

  7. robi szerint:

    Nagyapó!
    A zenbéegy tele van idekukázott külföldiekkel.
    Neki építették az adófizetők a stadionokat az egészséges testfejlesztés jegyében?
    Gratulálok.

    Évekkel ezelőtt megnéztem az rokonom fiát a Népligetben a fradi ifiben.
    Azóta a jobbak Soroksáron kötöttek ki. A többi ott sem..

  8. Lennox szerint:

    Röviden: Nagyapónak nem tud a fidesz olyat tenni ami ne tetszene.

  9. Valdemar szerint:

    Ki a lófasz kormányoz 2010 óta? Nem Pintér Két Hét Alatt Rendet Tesz Sándor a belügyminiszter? Miről tetszenek beszélni? “Magyarország jobban teljesít”, hát akkor a hajléktalanokkal is tessék törődni! Csak négy évente kellenek, amikor külön szavazókörben szavazhatnak a Fideszre?

  10. Valdemar szerint:

    Az elviselhetetlen belváros Csepel belvárosára is vonatkozik? Borbély polgármester eddig mit tett a hajléktalanokért? Természetesen az itteni hajléktalanokra gondoltam!

  11. abc123 szerint:

    A Görgey A. téren a spar előtt is jobbra-balra dőlve fekszenek a hajléktalanok,nem látom hogy a csepeli közteresek nagyon foglalkoznának velük…

  12. Nagyapó szerint:

    Néhány válasz step by step, ahogy a művelt francia mondja!
    robi! A külföldi játékosok, mint pl. Lanzafame, Isael da Silva, jobbak, mint unokaöccse. A világ vezető klubjaiban dominálnak a “kukázott külföldiek”. Ha a hazaiak felnőnek hozzájuk, akkor ők is jók lesznek. Puskás, Kocsis, Nyilasi, Détári, Dzsudzsák többet dolgoztak naponta, mint robi és unokaöccse együtt.😀
    Őn logikája alpján feleslegesek a színházak, mert hányan nézik azokat? Csak a focimeccseket hétvégeken több mint 200 000 néző figyeli.(Az Örkény, a Katona, a Radnóti vagy a Víg színházaknak mennyi nézőjük van?)
    A stadionok nem csak sport, hanem egyéb kulturális rendezvényekre is alkalmasak.

    Trágár, igazi baloldali Valdemar! Kevés eszével is felfoghatná, hogy nem a belügy feladata a hajléktalanság kezelése! Kevés ésszel is tudhatná, hogy a szavazásban a körzetben lakók vesznek részt. Akik hajléktalanok, azok szavaznak egy kijelölt körzetben, hogy elkerüljék a kékcédulás választások lehetőségét.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. robi szerint:

    Öreg szenilis!
    Hol van már Puskás meg a többiek? Ki volta kétségbe, hogy ők igazi játékosok voltak?

    Eszembe jut néhai nagyanyám: ő a Ferenc Jóskát emlegette.

  14. Valdemar szerint:

    Részletkérdés hogy melyik terület felel a hajléktalanokért, ugyanis A MINISZTERELNÖK FELEL MINDENÉRT, AMI AZ ORSZÁGBAN TÖRTÉNIK! Hát szedje össze magát Orbán, s ne csak a családja és a sleppje gazdagodásával törődjön!

  15. kormánypárti szerint:

    Orbán tehet az otthontalanok igénytelenségéről is? Amerre megfordulnak, szemét, szenny, kula marad utánuk! Ezek a kukából általában csak kivenni szoktak, az ellenkező funkcióját nem alkalmazzák. Ha az utcaseprők és mások nem takarítanák össze nap mint nap a sok mocskot, amit a csövesek hagynak szanaszéjjel, undorító, élhetetlen állapotok lennének a fővárosban.

  16. Betke szerint:

    Nagyapó, Dzsudzsák addig futott hazánkból jó messzire, míg milliárdos nem lett! Az utóbbi időben inkább kispados volt, most pedig csapat nélkül! Diplomata útlevél van már, nem hagyják őt sem az út szélén!

  17. worm szerint:

    Hú, még jó, hogy akiknek megadatott, hogy hajlékkal rendelkezhetnek, azok között nincsenek olyanok, akik hazafelé teleszarják a lépcsőházat, vagy lehányják a lépcsőt. Olyanok sincsenek, akik telehordják szeméttel a lakásukat és az egész panel onnan csótányosodik el. Szóval, ha jól értem, aki hajléktalanságra adja fejét, akkor az igénytelen is egyben. Akkor már értem, hogy némelyik megálló környékén miért van annyi cigicsikk. Amíg várakoznak a hajléktalanok a járműre, elszívják a cigit és a jármű érkezésekor szanaszét dobálják. Akkor lehet, hogy mégis vannak hajléktalanok Csepelen, nem is kevesen.

  18. Nagyapó szerint:

    Betke! Nem kell irigykedni, próbálja meg utánozni! Dumálni könnyebb.😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. Nagyapó szerint:

    worm! Mint minden általánosításban van csekély igazság, De, Gondolja, hogy csak a hajléktalanok dohányoznak? Közölhetné,hogy melyik panelokat szarják, hányják tele. Ott laknak? A csepeli hajléktalanok este bemennek a hajléktalan szállóra. Persze biztos van, aki a szabadban alszik, de ók nem az aluljárókban (ami nincs Csepelen), hanem a parkokban. Igaz én éjszaka pihenek, nem kódorgok.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. Attila szerint:

    Nagyapó! Mit szólna egy “kódorgáshoz” pl. a Petz Ferenc utcába. Tömény húgyszag még az orvosi rendelő elött is…

  21. Nagyapó szerint:

    Attila! Ha a Petz Ferenc utcaiaknak ez tetszik?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !