Megújul a Gubacsi híd és környezete – várják a véleményeket

Infostart

Társadalmi egyeztetést indít a Budapesti Közlekedési Központ, mivel időszerűvé vált a Pesterzsébetet Csepellel összekötő Gubacsi híd felújítása. Mivel a térségben több jelentős infrastrukturális beruházás is várható, ezért várják a térség komplex megújítását célzó közlekedésfejlesztési elképzeléseket, javaslatokat.

A Pesterzsébetet Csepellel összekötő Gubacsi híd komplex rekonstrukciójához készülő döntéselőkészítő tanulmányhoz várja a lakosság és az arra közlekedők észrevételeit a Budapesti Közlekedési Központ – közölte a cég.

A hidat Zsimondy Béla tervei alapján építették 1924-ben. A közös vasúti-közúti híd mára elavulttá, közúti kapacitása szűkössé vált, és a műszaki állapota is igényli a felújítást, mielőtt azonban a tervezésbe belevágnának, ezen az oldalon elérhető kérdőívvel szeretnék felmérni a környékbeliek igényeit a közlekedési csomópont átalakításával kapcsolatban.

A BKK szerint a Ráckevei-Duna fölött átívelő híd felújításának tervezéséhez egy, a környezet – a csepeli Ady Endre út, a Csepeli átjáró és a pesterzsébeti Helsinki út–Topánka utca–Baross utca csomópontrendszer – fejlesztését vizsgáló döntéselőkészítő tanulmányra van szükség, amely a közúti, a közösségi közlekedési, a kerékpár- és gyorsforgalmi, valamint a városrendezési igényeket is vizsgálja. A cég ígérete szerint a beérkezett válaszokat felhasználják a felújítás előkészítéséhez szükséges tanulmányterv elkészítéséhez.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a tervezés során figyelembe kell venni a térséget érintő jövőbeni közlekedési fejlesztéseket is: a NIF Zrt. új vasúti hidat építtet majd a Gubacsi hídtól északra, a soroksári Duna-ágon nemzetközi szintű evezőspálya létesül; és a távlati tervek között szerepel a 3-as villamos Csepelig történő meghosszabbítása, a H6-os HÉV-vonal fejlesztése és a 150-es vasútvonal felújítása is.

A kérdőívet 2020. augusztus 22-ig lehet kitölteni. A vélemények összesítése, feldolgozása és értékelése után a társadalmi egyeztetés eredményét közzéteszik a cég honlapján.

Forrás: Infostart

7 hozzászólás “Megújul a Gubacsi híd és környezete – várják a véleményeket” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Időszerűvé vált? Ne röhögtessenek! Ha nem jönnének beruházások, akkor nem lenne
    időszerű? TÖBB ÉVTIZED A CSÚSZÁS!

  2. v39endre szerint:

    És mikor lesz ebből VALAMI ?

  3. Nondroid szerint:

    Nem látom a cikkeket, hogy Karácsony Gergely mégis áldoz Csepel fejlesztésére.

  4. Tóth Ervin szerint:

    Nem értem! A felújítás elkezdődött. Most kérnek véleményeket? Nincsenek kész tervek?

  5. v39endre szerint:

    “Új vasúti hidat építtet “MAJD” a jelenlegi hídtól északra. Ez lesz “MAJD” az új Gubacsi vasúti híd. Mi lesz a többivel és mikor lesz az a “MAJD” ?

  6. ta-dam szerint:

    Most csak sebtében kitapasztják kicsit, hogy le ne szakadjon. Aztán mivel ez se fogja sokáig bírni, MAJD szükségeltetik egy komplex felújítás – a környékkel együtt. Jól értem?

  7. Nagyapó szerint:

    Eléggé katyvasz ez a cikk, mert:
    – a jelenlegi vasúti hidat felújítják, vagy síncserét végeznek?
    – ha északra épül új vasúti híd, a közúti híddal mi lesz? Felújítják, bővítik?
    – a hidakhoz menő vasúti/közúti vonalak hol fognak futni?
    – hol vannak a kérdőívek?
    Csak a fentiek és még sok más kérdésre adott válasz esetén lehet véleményt formálni!

    Megjegyzem a Lánchidat 1988-ban, a Gubacsi hidat 1997-ben újították fel!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !