Elindult az iskolafelújítási program Csepelen – a Hermann az első

csepel.hu

Miközben a baloldali kerületek a kormány által elvont forrásokra hivatkozva alig fejlesztenek, a csepeli önkormányzat elindította az elkövetkezendő időszak egyik legnagyobb projektjét, az iskolafelújítási programot.

A kerületi iskolák felújítását 2019-ben határozta el az önkormányzat, miután a Csepeli Gyermeksziget Program keretében sor került a kerület összes bölcsőde- és óvodaudvarának felújítására (jelenleg két helyen zajlanak még munkálatok). Lapunk most megtudta: az elmúlt hetekben beindult az iskolafejlesztési projekt is.

Elsőként a Hermann Ottó Általános Iskolában kezdődött meg a munka, ahol kifestik csaknem a teljes épületet, cserélik a melegpadlók és lábazatukat, a villanykapcsolókat, az aljzatokat. A külső nyílászárókhoz árnyékoló szerkezetet építenek, emellett külső és belső bádogosmunkákat is végeznek. Ezen kívül felújítják a megürült gondnoklakást, kialakítanak egy új technika- kisnyelvi tantermet, valamint megújítják a tanári szoba berendezéseit.

Az épület teljeskörű megújítása mellett újjávarázsolják az iskola udvarát is. A jelenlegi aszfaltburkolat helyett térkőburkolatot kap az intézmény főbejárata, lesznek utcabútorok, padok, és megújul a főbejárat közvetlen szomszédságában található sportpálya. A megfelelő háló- és tartóoszlopok beépítésével pedig épül itt egy öntött gumiburkolatú tollaslabda pálya.

A telek északi részén az intézmény kérésére egy kültéri tanórák megtartására alkalmas helyet alakítanak ki. Annak érdekében, hogy az időjárási viszonyokhoz kevésbé kelljen alkalmazkodniuk a tanároknak és a diákoknak, egy szaletli – kerti építmény építését tartalmazza a projekt. A szaletli alatt lesznek elhelyezve az oktatáshoz szükséges asztalok és padok egy tanulócsoport részére, az építményt pedig szilárd burkolatra építik fel.

Fontos kitétel volt, hogy a vállalkozó tanévkezdés időpontjában az iskola rendeltetésszerű és biztonságos használatát és működését biztosítsa.

csepel.hu

Egy hozzászólás “Elindult az iskolafelújítási program Csepelen – a Hermann az első” bejegyzésre

  1. concept szerint:

    És mi a helyzet a Jedlikkel,valahogy nem hallatszik ki a teljes felújítás munkazaja…

Itt lehet hozzászólni !