Életveszélyesek a befagyott vizek

Ne engedjük a gyerekeket a bányatavakhoz!

Lakihegy Rádió, Csepel.info

Télen-nyáron veszélyt rejtenek a bányatavak (fotó: Pintér Brigitta, Panoramio.com)

A könnyed szórakozás, akár tragédiába is torkolhat. A tavakon, kikötők környékén, folyókon, bányatavakon kialakult néhány centiméteres jég még sehol sem alkalmas a sportolásra- figyelmeztetnek a szigetszentmiklósi rendőrök.

A város környéki vizek nem alkalmasak korcsolyázásra, aki még is a jégre merészkedik azon túl, hogy az életét veszélyezteti, még büntetésre is számíthat – tudta meg a Lakihegy Rádió dr. Tóth Károly rendőrfőhadnagytól. A jég gyanús ropogása, recsegése esetén azonnal hasra kell feküdni, hogy az minél nagyobb felületen legyen terhelve és meg kell próbálni a legközelebbi biztos pontot – partot, stéget – hason csúszva elérni.

Beszakadás esetén igyekezni kell a jég szélében megkapaszkodni és lábbal a legközelebbi biztos pont felé lökni magunkat és közben segítséget kérni. A szigetszentmiklósi rendőrség sajtósa kitért arra is, hogy ne kezdjünk felelőtlenül mások mentésébe, mert életünket kockáztathatjuk, illetve további beszakadások keletkezhetnek.

Hívjunk segítséget, és ha más eszköz nincs kéznél, próbáljunk meg egy hosszú, erős ágat, ruhadarabot nyújtani a jégbeszakadt embernek, hogy abba kapaszkodva ki tudjuk a vízből húzni.

Forrás: Lakihegy Rádió

6 hozzászólás “Életveszélyesek a befagyott vizek” bejegyzésre

  1. lolka szerint:

    BOLDOG,BÉKÉS KARÁCSONYT KIVÁNOK MINDENKINEK az ÚR 2009.ÉVÉBEN!

  2. Kovács Ernő szerint:

    Egy friss hír!!!!!
    Cigányok lövöldöztek Ráckevén, a Gárda készenléti egysége a helyszínre tart!!!!
    http://www.kommentalok.hu/news.php?readmore=1674

  3. Kovács Ernő szerint:

    http://imagerz.com/QFdCW1hQBVY Draskovics elvtárs, ők nem gárdisták!

  4. - szerint:

    Kovács Ernő! A Gárdának meg mi köze a közrend fenntartásához? Semmi! Nevetséges, amit csinálnak. Ha új kormány lesz és erős rendőrség, akkor a gárdisták a helyükön lesznek kezelve. Ha túl sokat gondolnak magukról, mennek a dutyiba.

  5. Gordon szerint:

    Legalább lesz lehetőség begyűjteni mindkét hordát. Tömlöcbe velük.

  6. vermes szerint:

    Ernő!

    Higgadj le és töltögesd tovább a nyomihonlapod pornólinkgyűjteményét!

Itt lehet hozzászólni !