Borbély Lénárd: A csepeli gerincút építése nem lehet pártpolitikai ügy – videó

Origo

A csepeli gerincút a kerület legfontosabb infrastrukturális beruházása, nem lehet belőle pártpolitikai ügyet csinálni – jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel polgármestere hétfőn a Facebook-oldalán közzétett videójában.

A kerületi polgármester a csepeli gerincút már elkészült szakaszánál nyilatkozott, amelyet – mint elmondta – 2012-re Tarlós István korábbi főpolgármester építtetett meg Budapest számára. 2014-től Tarlós Istvánnal közösen megkezdték a következő szakaszok tervezését. 400 millió forintot elkülönítettek rá, de ez nem volt elég. Ezért eldöntötték, hogy egy több mint 900 millió forintos európai uniós projektre pályáznak.A pályázatról idén februárban a Fővárosi Közgyűlés döntött, amelyet a kormány támogatott.

Borbély Lénárd elmondta: az elmúlt hetekben értesültek arról, hogy

a Fővárosi Önkormányzat hibásan adta be a pályázatot, ezért azt visszadobták… Azt gondolom, hogy ekkora szarvashibát nem lehet véletlenül ejteni”

– hangsúlyozta.

Mivel Csepel elesett ettől a támogatástól, azt kérik Karácsony Gergely főpolgármestertől és a Fővárosi Önkormányzattól,az így kiesett pénzt pótolja a főváros, hogy folytatódhasson a tervezés és megépülhessen a gerincút.

Klinghammer István, a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület elnöke lehangolónak nevezte a történetet.

Vagy dilettantizmus van mögötte, vagy pedig ártó szándék

– mondta. Hozzátette:

Csepelnek és az öt településnek – amelyek a gerincúton jutnak be a városba – mintegy 150 ezer lakosa van. A Csepeli Szabadkikötő teljes teherforgalma, kamionforgalma is ezen az úton bonyolódik, hogy elérjék az M0-ást.

Borbély Lénárd a végén kiemelte:

a csepeli gerincút a kerület legfontosabb infrastrukturális beruházása, nem lehet belőle pártpolitikai ügyet csinálni.

Forrás: Origo

46 hozzászólás “Borbély Lénárd: A csepeli gerincút építése nem lehet pártpolitikai ügy – videó” bejegyzésre

 1. Horváth János szerint:

  2014-től terveztétek? Normálisak vagytok?

 2. Béla szerint:

  Jancsika, az összes hírből kiderül, hogy a tervek megvannak, és a pályázatban is segített volna a Kamugeriék által fikázott állam bácsi. Csak egy ikszet kértek egy rubrikába.

 3. Marika szerint:

  Az ártó szándék és a primitív hozzá nem értés egyértelmű a főpolgármester részéről, jó lenne ha valaki kibuktatná és lemondana!

 4. Horváth János szerint:

  Béla!
  Olvasd már el, hogy mi van odaírva!

 5. csak úgy szerint:

  Hozzászólásom meg sem jelenik. Miért?

 6. csak úgy szerint:

  A Világgazdaság birtokába került összegzés szerint a fő probléma az volt, hogy Budapest a pályázat elektronikus formanyomtatványának A1 pontjában a projekt alprioritásaként az „utak” rubrikát jelölte meg. Ez azonban téves volt, mert a pályázat tartalmából egyértelműen következik, hogy az a „belvízi hajóút és belvízi kikötők” alprioritásba esik, mivel a csepeli gerincút esetében a CEF-elszámolhatóság alapja a kikötő és az M0-s összeköttetésének kiépítése.

 7. csak úgy szerint:

  Gondolom BL ismerte a pályazati besorolást, és hogy gyakorlatilag a Szabadkikötő elérhetősége volt a pályázat célja. Erre még rátett egy lapáttal a METRANS és kamionjai.
  Miért nem segített “kezdő” kollegájának?!
  Nem a csepeli lakosok segítése a cél, hanem a politikai uszítás. Na, az már nagyon jól megy. Sunyi, megalkuvó, már több mint 10 éve. Biodiszlete a háttérhatalomnak, egyetlen önálló gondolat, döntés nélkül.

 8. kismiska szerint:

  “A Csepeli Szabadkikötő teljes teherforgalma, kamionforgalma is ezen az úton bonyolódik, hogy elérjék az M0-ást.”

  És ezek a haszonélvezők (ha már rájuk hivatkoznak)mennyivel szállnak be az építésbe?
  Ha már a fokozott elhasználódásba besegítenek a ~30-40 tonnás kamionjaikkal?

 9. csak úgy szerint:

  https://pestpilis.hu/fejlesztesi-megallapodast-kotott-metrans-kontener-kft-es-csepeli-onkormanyzat

  2016.07.05 Hol van az a pénz ??????????????????

  “Félmilliárd forint értékű közérdekű városfejlesztési támogatással segíti a 21. kerület közlekedésfejlesztését és gazdaságélénkítését a Metrans Konténer Kft., az erről szóló megállapodást a cég és a csepeli önkormányzat hétfőn írta alá.

  Borbély Lénárd csepeli polgármester és Kiss Péter, a Metrans Konténer Kft. ügyvezetője által aláírt megállapodás alapján a Metrans legalább 200 új munkahelyet hoz létre Csepelen. Emellett beszállítói lehetőségeket teremtenek acsepeli vállalkozások számára, figyelemmel a környezet és a helyben élők érdekeit.
  A nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező cég részt vesz további befektetők Csepelre vonzásában, és félmilliárd forint közérdekű városfejlesztési támogatással segíti a kerület közlekedésfejlesztését és gazdaságélénkítését.
  Borbély Lénárd kiemelte: Csepel szívesen lát minden olyan befektetőt a kerületben, amely előzetesen egyezteti elképzeléseit az önkormányzattal, új munkahelyeket teremt, hosszú távon gondolkodik, figyelmet fordít a helyben élő lakosok érdekeire.”

 10. robi szerint:

  Idézet Nagyapótól:

  Nagyapó szerint:
  2019. július 17., szerda – 10:30

  A fenekemet földhöz verem örömömben, mert:
  “A régóta tervezett gerincút célja, hogy a települések belterületét elkerülve összekösse a Csepel-sziget lakott területeit a fővárossal.
  A fejlesztés jelentőségét az adja, hogy az utóbbi évek agglomerációs népességrobbanása miatt a sziget településeiről egyre nehezebb bejutni Budapestre, a csúcsidőben hatalmas dugók terhelik az utakat.”, remek. Tehát az agglomerációs forgalmat, igaz Csepel belvárosát elkerülve, de a Weiss útra zúdítják. A csepeliek hogyan mennek majd a belvárosba? Ja, az nem számít, fő hogy legyen gerincutunk!
  Megfigyelhető, hogy a dugó az M0-nál alakul ki, mégpedig azért, mert az M0-ra az M1 felé nem lehet jobbra felmenni, hanem csak az út keresztezésével, amit a kamionok indulását figyelembe véve, lassú. Egy féljáró Buda felé erősen simítaná a forgalmat.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  Kivételesen, egyetértek az öreggel!!!

 11. Nagyapó szerint:

  csak úgy! Gratulálok! Igazi ellenzéki locsogás amit művel. 17:14-kor közli a tényeket, majd 17:20-kor elkezd hazudozni. Honnan tudná a csepeli hivatal, hogy Vigyori csapata léptelen jól kitölteni egy úrlapot? Honnan gondolja, hogy a csepeli polgármester ellenőrizheti a Fővárost? A további rész ellenzéki fröcsögés. Mi az a háttérhatalom? Hallott egy ilyen kifejezést és ismétli anélkül, hogy tudná mit jelent?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 12. csak úgy szerint:

  Nagyapó – beletrafáltam- akkor ilyen ideges !

  Hol a félmilliárd, hol vannak a tervezésre kapott pénzek? Lehet, hogy Tarlós tudja, azért lett díszmadár.

 13. Valdemar szerint:

  A szigeti települések ne Csepelen keresztül közlekedjenek! Menjenek ki a szigetről az M0-ás vagy a szigethalmi hídon, s közlekedjenek a Soroksári úton!

 14. balabalalajka szerint:

  “A kerületi polgármester a csepeli gerincút már elkészült szakaszánál nyilatkozott, amelyet – mint elmondta – 2012-re Tarlós István korábbi főpolgármester építtetett meg Budapest számára.”

  Azért ez nem ennyire egyszerű, Tarlós inkább folytatta, amit már elkezdtek előkészíteni, ne állítsuk mér be kizárólag az ő érdemének.

  Arról nem is beszélve, hogy miféle érdemről beszélhetnénk akármelyik politikus esetén egy 10-20 év után kínkeservesen kiszenvedett 2 km, azaz kettő km-nyi hosszú útnál. Mert ugye eddig ennyit sikerült belőle megépíteni. Ez nem érdem, ez inkább szégyen. Jobb országokban nem tökölnek ennyit út meg metró-, vasútépítéssel. A 19. század második felében, 20. század első felében még nálunk is gyorsabban mentek a dolgok, mai szemmel hihetetlen, hogy pl. mennyi villamosvonal épült meg akkor Budapesten (ugye jóval hosszabb volt a mostaninál), most meg egy vacak 20 méteres összekötő vágányt (nagyképűen pesti fonódónak nevezik) csinálnak fél évig. Nevetséges.

 15. bhu szerint:

  Akkor ne csináljatok belőle pártpolitikát, kutyák, vagy beleálltok a betonba.

 16. Zénó szerint:

  Üdv.

  Az lenne a kérdésem,hogy az Árpád utca déli részén befejezett vízvezeték javítás után,mikor fogják feltakarítani az iszapos port?Borzalmas a Bajcsytól a papírgyár felé a levegő mióta megnyitották a forgalmat!Arról nem beszélve hogy nem lehet szellőztetni sem!
  Súlyos tüdőbeteg édesanyám nem tud az udvarra sem kimenni,kérem mielőbb intézkedjenek!
  Köszönettel: Egy itt lakó.

 17. tothrobert szerint:

  Közelebb van az a lámpavas, mint gondoljátok.

 18. robi szerint:

  Az MO-áson ma is araszoltam Csepel felé. A kutya nem dolgozik rajta, a munkálatok megálltak!

  Szívesen hallanám a jól értesültek tájékoztatását, milyen probléma miatt zárták le egy hónap után a felújított hidat?

  A lakosság tájékoztatása hol marad?

 19. Tóth kati szerint:

  Csakúgyszerint:BL miért nem segített kollegájának?Ha a kretén Karácsony a kollega,van neki 41! tanácsadója havi cirka 30 millióért.Ők is olyan hülyék,mint a főnökük?

 20. Nagyapó szerint:

  robi! Mi köze a csepeli önkormányzatnak az M0 hídjához? Annyi mint a szolnoki hídhoz. Olvassa a napilapokat. (Terhelési próba folyik)

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 21. Nagyapó szerint:

  Tóth kati! Maga is tudja, hogy a fővárosnál nincs szakember. Az alpolgármesterek a pártok leszerepelt emberei. Hasonlók a tanácsadók is. Annyit értenek területükhöz, mint Tüttő a Lánchídhoz. Fő tevékenységük a Vigyori ellenőrzése Gyurcsány(i) részére.
  Pl. mit tud tenni a városért Kálmán Olga?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 22. Horváth János szerint:

  Nagyapó!
  És itt Csepelen, ki a szakember?

 23. robi szerint:

  Nagyapó!

  Nem is tudtam, hogy a tervezett Duna-hidat a csepeli Önkormányzat építi.
  Mert egyébként mi köze lenne hozzá?

 24. Tóth kati szerint:

  Szeged összes szabadstrandját felszámolta Botka László!És ezek ugatnak.Bolsevik tempó.

 25. Tóth kati szerint:

  T.Nagyapó!Én tudom,hogy a fővárosnál a siserehadon kívül nincs semmi.Most lesz Heller hagyatékot kezelő társaság jó sok pénzért,meg Budapest “városdiplomatákat” képez ki a CEU professzorával és sleppjével a mi pénzünkön ,persze a CEUt már elüdözte ez a csúnya kormány,ja nem!Minden balatoni strand legyen infyenes,de járvány idején az ingyenes parkolás égbekiáltó bűn volt.Hányinger az egész libernyák társaság a leninfiúk momentummal együtt.Bangóné pedig mégegyszer a lábát be ne tegye Csepelre,mert ott leszünk és nem fogja megköszönni az ócska prolija!

 26. Tóth kati szerint:

  Ha ajánlhatnám annak a kretén Karácsonynak először Jávor Benedeket próbálják meg kiképezni,mert ritka sötét.

 27. Nagyapó szerint:

  Horváth János! Deductio ad absurdum a csepeli önkormányzatnál szerencsére nincs olyan jó “szakember”, mint Joó Márton et.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 28. Horváth János szerint:

  Nagyapó!
  Ez melléduma.

 29. tothrobert szerint:

  nagyapót ignorálni kell, mint ha nem is lenne. idióta seggnyaló

 30. Tóth kati szerint:

  Tohtrobert felhívom a figyelmét arra,hogy szólásszabadság van,Nagyapó is leírhatja a véleményét.Ha magának nem tetszik,így járt.

 31. Nagyapó szerint:

  tothrobert! Elárulom, hogy amit írok nem a hülye proli örök ellenzékieknek írom, hanem azoknak – akár kormánypárti. akár ellenzéki – aki vitaképes. Az ocsmány, trágár ellenzéki véleményekkel nincs mit kezdeni,magukért beszélnek, így tothrobert kérem ne is válaszoljon!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 32. Majori manyi szerint:

  Javaslat:
  – TI nem vesztek el a fővárostól semmit…
  – a főváros meg ad a gerincútba…
  – nem baszogat senki, senkit…
  – tök jó lesz…
  Hogy ez itt Magyarország? Aha! 😖🤬👏

 33. tothrobert szerint:

  Még egyszer leírom minden libernyák kommentelőnek: Nagyapónak joga van természetesen kommentálni, de Önök jobban teszik, ha nem is reagálnak rá. Beszélgessen magával.

 34. kiss szerint:

  Kicsit hagyjuk a politikát!

  Lánchíd–gerincút

  A közbeszerzés is egy szakma.

  Ismerni kellene a hatályos jogszabályokat,amelyeket nem a Lánchíd felújítására írtak,

  hanem 2015 óta hatályosak! – ha tetszik, ha nem-

  A Főpolgármester Úr az ATV műsorában elmondta, hogy neki nincsen üldözési mániája, de néhaaz az érzése, hogy üldözik.

  Az EU is üldözi, amikor a csepeli gerincút EU-s pályázatával kapcsolatban elkövetett

  kapitális hiba miatt elesett az ország egy rakat pénztől?

  Megkérdezi ezt tőle valaki az ATV-ben vagy más “médiákokban”?

 35. abrakadabra szerint:

  Arról mikor várható itt cikk, hogy a kormány parlamenti jóváhagyás, az országgyűlés engedélyének a hiányában, a demokrácia szabályait nélkülözve most éppen a libanoniak megsegítésére költi a magyar adófizetők kemény munkával megkeresett pénzét? Mert szerinte “a magyarok jó barátai a libanoni népnek”. Vajon ezt a csepeliek is így gondolják? Polgármester úrnak hány libanoni barátja van?

 36. ta-dam szerint:

  @abrakadabra! nem mindenki olyan embertelen kretén betonagyú zombi, mint te, aki a haldoklót is magától értetődően félrerúgnád az utadból, ha nem a számító haverod. – Föl se tudod fogni, mit kapartál ide eminens troll, mert akkor előbb sült volna le csontig a képedről a bőr.
  Nézegess bejrúti videókat és képeket! (A zellenzéki lapjaidban igazán eleget találhatsz.)

 37. ta-dam szerint:

  Egyébként meg, @abrakadabra, mit kérezősködsz majd akkor, ha bekopog hozzád az az egymillió szír menekült, akiket most ez a hat és félmilliós tönkrement ország tart el?

 38. ta-dam szerint:

  //mandiner hu/ cikk/ 20200805_ bejruti_robbanas_magyarorszag_egymillio_euroval_segiti_a_maronita_katolikus_egyhazat

  “a forrást azonnal átcsoportosítják, és a Hungary Helps Program keretében folyósítják”
  “a Fidesz elnöke részvétlevelet küldött a Kereszténydemokrata Internacionáléban (CDI) a Fidesszel közösen részt vevő libanoni keresztény pártnak, miután kiderült, hogy a Kataeb főtitkára, Nazar Najarian is életét vesztette a keddi robbanásban”

 39. Hozzászóló szerint:

  Biztosan Libanonból is sok segédcsapat jött, mikor az árvízeknél homokzsákokat kellett pakolni.

 40. ta-dam szerint:

  Hozzászóló, mem vagytok épelméjűek. Égessétek csak magatokat, hadd borzadjon el a csepeki emberazon, hogy kik között él.

 41. Hozzászóló szerint:

  Ta-dam: a csepeki emberazon valami helyi szleng a számozott utcák felől? Szinte látom, ahogy elborzadnak. Ahogyan a fórumtárs is az általad beígért, csepeli lakásajtón kopogtató egymillió szírtől. 🙂
  Öreg, veled is csak sűrűbben vagyunk.

 42. Nagyapó szerint:

  Egyenesednek a dolgok a Lánchíd felújításánál. Többször írtam, hogy Vigyori és csapata azért húzza az időt, mert nem találtak nekik megfelelő céget. Emiatt történt, hogy a “szakértő” Kerpel-Fronius Gábortól elvették a projektet és a “szakértő” Tüttő Katának adták. Ki értette?
  Csak hát Vigyori “szakértői” nem értenek a beruházás intézéséhez, nem ismerik a jogszabályokat.
  Mostanra kiderült, hogy megvan a baráti cég a A-Híd Zrt.! Most csak az a kérdés, hogy a zsozsó hová megy? Tüttő MSZP-s, így az MSZP-be, vagy az “összefogásnak”, Az utóbbi kényes a kiszivárogtatás miatt.😀

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 43. George szerint:

  Több határozatot törölt a kormány, így több ellenzéki vezetésű településen nem lesz sportberuházás, de az Országos Széchényi Könyvtár tervezéséről szóló határozatokat is visszavonták.

  A Magyar Közlönyben pénteken megjelent határozat szerint a kormány ezeket a beruházásokról szóló határozatokat vonja vissza:

  érdi multifunkcionális sportközpont,
  váci multifunkcionális sport- és rendezvényközpont,
  Balatonalmádi Város Önkormányzatának sportinfrastruktúrára adott fejlesztési pénzek visszapótlása a nagy állami sportfejlesztéses pénzek közé,
  Bonyhád Város Önkormányzatának sportinfrastruktúrára adott fejlesztési pénzek visszapótlása a nagy állami sportfejlesztéses pénzek közé
  módosítja a debreceni autóipari központ kialakításával összefüggő debreceni Deutsche Schule fejlesztési forrásainak részleteit, például a pénzügyminiszter helyett az emberi erőforrás miniszter lesz a felelőse a pénznek
  valamint a koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről szóló március 14-i határozatot is visszavonták, ami a digitális oktatást tartalmazza.

  Érd, Vác és Balatonalmádi egyébként ellenzéki vezetésű települések, Bonyhád viszont fideszes.

 44. robi szerint:

  Logikus lépésnek tűnik a döntéshozó részéről.

  Azokon a településéken, ahol a városvezetés amatőr ( tömeg) sportban gondolkodik, nem kell (a “látvány” sportágak kedvéért) európai szintű létesítményt felhúzni?

 45. Nagyapó szerint:

  George, robi! Nem értem beírásukat? Eddig a zellenzék üvöltözött a stadionprogram miatt. Most teljesül kívánságuk. Mi a gond?😀
  Ja, talán a zMHK hiányzik? Az már múltidő!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !