Baleset történt a Szent István úton

Mr. Gabee, Csepel.info

Fotó: Pordán László

Mr. Gabee információi szerint kedden délután baleset történt Csepelen a Szent István út és a Szarvas utca kereszteződésében (Szent István út 100).

A műszaki mentés és a helyszínelés idejére a 148as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Sporttelep, a Csepeli Mátyás utca, a Martinász utca, a Borz út, a Pinty utca, a Szarka utca, a Repkény út, a Királyerdei Művelődési Ház, a Denevér utca, a Sólyom utca, a Sáska utca és Csepel, Hollandi út megállót.

Update: A képen jobb oldalon található Yaris kanyarodott ki a utcából, és nem adott elsőbbséget a Szent István úton haladó Opelnek, amely a fának csapódott az ütközés következtében. 

10 hozzászólás “Baleset történt a Szent István úton” bejegyzésre

  1. YT szerint:

    Ez a Szarvas utca nem?

  2. Mr.Gabee szerint:

    Kedves YT!

    Valóban az, de az olvasó, aki küldte az infot, vélhetően a szemben lévő utcát jelölte meg.

    Több olvasó küldte az infokat.
    Köszönjük! Javítottuk.

    UI: Amúgy jött Martinászos info is 😀

  3. belekotkot szerint:

    Hát az az opel se 50-el jött.

  4. csepeli kerdező szerint:

    Nem számít, hogy mennyivel jött az Opel. Nem adtak neki elsőbbséget.
    Az, hogy esetleg az Opel a megengedett sebességnél gyorsabban közlekedett, az az Ő felelőssége. Elsőbbséget adni viszont a Toyota felelőssége.
    Ez utóbbi miatt következett be a baleset, ha tetszik, ha nem. Ilyen a magyar jog.

  5. belekotkot szerint:

    Ezt tudom, csak ott nem látsz ki balra mert az út kanyarodik. Így ha a megengedettnél gyorsabban jön valaki nem veszed észre. Tudom mert minden reggel ott jöttem ki én is eddig.
    Mostantól másfelé megyek. 🙂

  6. lakos szerint:

    A magyar jog lehet ilyen, de a moralitás és a józan ész nem ilyen. A szabálytalankodókat nem kéne megillesse az elsőbbség joga (sem bármilyen egyéb jog egyébként.)

  7. Horváth János szerint:

    Pontosan hogy számít az Opel sebessége. Az elsőbbségadási kötelezettség nem azt jelenti,
    hogy addig várok míg jön valami keresztbe. A fénysebességgel közlekedőket egy sima
    kereszteződésben is nehéz lereagálni, hát még egy ívben.

  8. pl szerint:

    “A KRESZ az elsőbbségadásra alapítja a közlekedés biztonságát, így minden közlekedési szituációban fordítsunk fokozott figyelmet rá – mondta el az Origónak a D.A.S. JogSzerviz szakértője.
    Dr. Gombolai Éva kifejtette: a legfontosabb szabály az, hogy az elsőbbségadásra kötelezett az elsőbbséggel rendelkező sebességétől függetlenül köteles elsőbbséget adni. Nem hivatkozhatunk tehát arra, hogy a másik fél gyorshajtott. Sem jogunk, sem feladatunk a másik fél szabálysértésének helyszíni retorziója.
    A védett úton haladó jármű sebességtúllépésének csak kivételesen lehet relevanciája, mégpedig akkor, ha az elsőbbségi helyzetben közlekedő járműnek az észlelhetőségére hátrányosan érvényesülő körülmény van, vagy a sebességtúllépés megtévesztésre alkalmas.

    Rögtön tegyük hozzá, hogy a megtévesztő jelleg az eset körülményeitől függ, de megközelítőleg kétszeres sebességtúllépést jelent. Aki tehát lakott területen belül 100 km/h sebességgel száguld, már nem csak gyorshajtást követ el, de a neki elsőbbséget nem biztosító járművel szemben is felel, hiszen ilyen sebességgel nem kellett számolnia.”

  9. belekotkot szerint:

    Na hát itt mindkettő fenn állt szerintem :”az észlelhetőségére hátrányosan érvényesülő körülmény van, vagy a sebességtúllépés megtévesztésre alkalmas”, mivel egy kanyarból bukkan elő nagy sebességgel amikor már nem tehetsz semmit.

  10. pl szerint:

    Igen, és a szakértők után majd a bíróság dönt. 🙂 Ami sajnos a gyakorlat szerint a biztosítót nem nagyon fogja kötni, majd a kármegosztás után lehet tovább pereskedni. Hasonló klasszikus, mint a balra kanyarodó előzése… 🙁

Itt lehet hozzászólni !