CSEPEL DÍSZPOLGÁRA LETT HANTOS JENŐ ÉS TARLÓS ISTVÁN

Gratulálunk!

Demokrata, Csepel.info

Csepel díszpolgára lett Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere, valamint Hantos Jenő nyugalmazott lelkipásztor, a Csepeli Lelkészi Kör megalapítója – közölte a XXI. kerületi önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: Tarlós István két cikluson át tartó vezetése alatt Budapest nem csupán a budapestiek otthona volt, hanem valóban a nemzet fővárosává válhatott és a város történetének egyik legsikeresebb korszakát élhette meg. Tarlós István főpolgármesteri munkássága során „mindvégig szívén viselte” Csepel és a csepeliek ügyét: neki köszönhetően a főváros költségvetésében mindig jutott hely a csepeli fejlesztéseknek és beruházásoknak.

„Tarlós István nem csupán felismerte, hogy Csepel, Budapest eddig alig felfedezett aranytartaléka, hanem a kiváló adottságokkal rendelkező kerületet bekapcsolta Budapest vérkeringésébe és nagymértékben hozzájárult a kerület arculatának megújításához” – fogalmaztak.

Tarlós Istvánnak köszönhető, hogy megépült a Csepeli Gerincút első szakasza, hogy 54 kilométer hosszan csatornázták a kerületet, és ezzel Csepel legnagyobb része csatornázottá vált. Ő segítette a Kis-Duna part rendbetételét, amivel a csepeli partvonal várt a főváros egyik legszebb pihenő- és sportövezetévé. Segítette a Rákóczi Kert és a Tejút park létrehozását, a fővárosi utak csepeli felújítását – ami azonban 2020-ban, Karácsony Gergely miatt sajnos négy évre megszakadt.

Hantos Jenő nyugalmazott lelkipásztor elévülhetetlen érdemei közé tartozik a Csepeli Lelkészi Kör létrehozása. Lelkipásztorként nem csupán a gyülekezetéért kívánt tevékenykedni, hanem a tágabb közösségért, a csepeli lakosokért. „Zászlóhordozója” volt olyan szimbolikus jelentőségű ügynek, mint a Tanácsház utca átnevezése Károli Gáspár utcává, amely 2011-ben valósult meg – áll a kerület közleményében.

Csepel Képviselő-testülete a tegnapi ülésén úgy döntött, hogy 2020-ban Csepel Díszpolgárának választja Tarlós Istvánt, Budapest korábbi főpolgármesterét, valamint Hantos Jenő nyugalmazott lelkipásztort, a Csepeli Lelkészi Kör megalapítóját.

Gratulálok Csepel új díszpolgárainak!

– ezekkel a szavakkal gratulált Borbély Lénárd polgármester Csepel új díszpolgárainak.

Demokrata, Csepel.info

 

5 hozzászólás “CSEPEL DÍSZPOLGÁRA LETT HANTOS JENŐ ÉS TARLÓS ISTVÁN” bejegyzésre

  1. George szerint:

    Gratula a nagyváradi gyereknek!Tarlós vs XXI. kerület? Érdekes! Gerinc út mikor és kik? Már 50 év is, hogy a HÉV a Kálvin térig közlekedik, tervben! Most van….. drága FITYESZ!

  2. Horváth János szerint:

    Ekkora baromságot!

  3. Majori manyi szerint:

    De jó… Mi köze Csepelhez Tarlósnak?

  4. abc123 szerint:

    Azért igazán lehetne egy részletesebb lista a cikkben hogy konkrétan milyen felújításokat köszönhet Csepel Tarlósnak amiért díszpolgárság jár,itt 4-5 van felsorolva-8 év alatt…
    Ide lehet venni a Kossuth Lajos utcai gányolásokat is-még azt sem kátyúzták ki amit előtte festékkel bejelöltek…
    Amúgy ezen az alapon több más (főleg fideszes vezetésű)pl.16.-17.kerület is díszpolgárrá avathatná,főleg azok ahol sokkal többet kaptak mint Csepel.

  5. Sinkó József szerint:

    Szívből gratulálunk Hantos Jenő Úrnak csepeli díszpolgárrá avatásához.

    Isten áldásával ! Sinkó József és családja 2020.július 12.

Itt lehet hozzászólni !