Vadkamerák az illegális szemétlerakók ellen

csepel.hu

Az illegális szemétlerakások elleni küzdelem keretében újabb öt vadkamerát helyeznek el Csepel különféle pontjain, ahová jellemző módon rendszeresen borítanak le szemetet, lomokat.

A csepeli önkormányzat korábban már átadott a csepeli rendőrség számára öt vadkamerát, hogy lefüleljék, és eljárás alá vonják az illegális szemétlerakókat.

Az újabb eszközöket Borbély Lénárd polgármester nyújtotta át Szilágyi Sándor rendőr alezredesnek, csepeli rendőrkapitánynak a Weiss Manfréd úton, az egykori eperföld bejáratánál.

Az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a már kihelyezett kamerák sikeresen elriasztják az esetleges szabálysértőket. A szemét, illetve a lom jellegétől függően az illegális szemétlerakó szabálysértést vagy bűncselekményt követ el a cselekedetével. A rendőrség szerint minden illegális szemétlerakó komoly büntetésre számíthat. Az elmúlt időszakban is voltak tettenérések a kamerák felvételeinek köszönhetően. A kamerák számának növelésével az a cél, hogy fenntartsák a kerület tisztaságát, növeljék a lakók biztonságérzetét. Szintén átadták a vadkamerák üzemeltetéséhez szükséges memóriakártyákat és GSM adatsim kártyákat. Az eszközöket a csepeli rendőrkapitányság üzemelteti. Összértékük csaknem 750 ezer forint.

2 hozzászólás “Vadkamerák az illegális szemétlerakók ellen” bejegyzésre

  1. Hegyi Zerge szerint:

    Nagyon jó kezdeményezés, javasolnék egy kamerát a csepeli temető és a garázsok (domb és kutyafuttató mögött) közti útra is mert előszeretettel raknak le szemetet ezen az úton is!

  2. Majori manyi szerint:

    Most azt a kamerafelvételt elfogadják, amit én viszek vágatlanul, azt meg nem.

Itt lehet hozzászólni !