Karácsony megtagadta az állatok támogatását

Magyar Nemzet

Egy kutya örökbefogadásának pillanata az Illatos úton: így nem kell elaltatni őket

Karácsony Gergely főpolgármester tavaly júniusi kampányában még budapesti állatvédelmi charta létrehozását ígérte. Az érdekvédelmi szervezet azóta sem alakult meg, de a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnál (FÖRI) megkezdődött a tisztogatás. A vezetőt leváltották, a vezető állatorvost lefokozták, az összes szerződést felbontották, és az Illatos úti ebtelep megsegítésére létrehozott Doktorok az Állatokért Alapítvánnyal (Dokta) is felmondták a szerződést.

A FÖRI nemrégiben minden előzmény és indoklás nélkül felmondta a Doktával korábban kötött együttműködési megállapodást, és a négymillió forintos támogatást is elutasította. A Magyar Nemzet úgy tudja: az új vezetés tisztogatásba kezdett, rengeteg, az előző vezetés által között szerződést bontottak fel, köztük volt olyan szolgáltatási szerződés is, amelyet újrakötöttek, de már magasabb összegért. Érthetetlen módon felmondták a régóta bent lévő, szocializálatlan kutyák rehabilitációjára kötött szerződést is.

Dódity Gabriella, a Dokta kuratóriumi elnöke lapunknak elmondta: az alapítvány elnöke többször tárgyalt szóban, egyeztetett írásban az új vezetéssel, amely azonban hajthatatlan, és nem fogadja el az alapítvány adományát. Arra gondolnak, nekik is politikai okok miatt kell távozniuk.

– Kezdetben sajnos az is felmerült, hogy vigyük el minden adományunkat, köztük a műtő felszereléseit és az ultrahanggépet is. Ezek végül maradnak, de további támogatást nem fogadnak el tőlünk – mondta Dódity, aki a Fidesz kispesti szervezetének az elnöke egyben. A Doktát 2013-ban orvosok alapították: György István akkori főpolgármester-helyettes, Pető György, a FÖRI korábbi vezetője, amelyhez az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálat is tartozik.

– A kormányzati pályázaton hárommillió forintot nyertünk, és van még egymillió forint az egyszázalék-felajánlásokból. A pályázatokat minden évben úgy állítottuk össze, hogy előtte megkérdeztük, éppen mire van szüksége az ebrendészeti telepnek. Erről tájékoztattuk őket, majd válaszként azt írták, hogy nem lenne etikus elfogadniuk ezt az összeget, holott az alapítványunk az Illatos út támogatására jött létre, így nem is segíthetünk más szervezetet – magyarázta lapunknak Dódity Gabriella.

A FÖRI lapunkat úgy tájékoztatta: a Doktával a kizárólagosságot tartalmazó megállapodást bontották fel. Dódity szavai szerint azonban sohasem voltak kizárólagos adománygyűjtő szervezete az Illatos útnak, a szerződésükben ez a szó nem is szerepel.

A Magyar Nemzet úgy tudja, számos probléma felmerült már az utóbbi időben az Illatos út működése kapcsán. Többen arról panaszkodtak, hogy nem vették be a leadni kívánt kutyát, csökkentették az állatgondozók juttatásait és hatalmas a fluktuáció is. A lapunk birtokába került dokumentum szerint új szerződéseket kötöttek.

Forrás: Magyar Nemzet

2 hozzászólás “Karácsony megtagadta az állatok támogatását” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Karácsony zöld főpolgármesterként állatok védelmére tett ígérete is annyit ér, mint a többi. Az új fővárosi vezetés tulajdonképpen koloncként tekint az állatokra. Sajnál pár milliárdot az állatkert beruházásainak befejezésére. Az ebtelep gyakorlatilag vágóhídként működik, a gazdátlan állatokat elaltatják, aki nem hajlandó szolgai módon részt venni a halálgyár munkájában, azt kirúgják. Karácsony miért hagy jóvá ilyen intézkedéseket? Esetleg ő maga adja az utasításokat? Hogyan képes elszámolni a lelkiismeretével?

  2. Nagyapó szerint:

    Nem kell csodálkozni, nem kaptak a nyugdíjasok 20 000 Ft fűtés kiegészítést, nincs minden kerületben CT. Pont ezt az ígéretét ne szegte volna meg Vigyori?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !