Az MSZP nem felelős a gyűlöletkeltő álhírvideójuk miatt – állítja az MSZP

A PÁRTVEZETÉS HAGYTA JÓVÁ A KORÓZS-FÉLE VIDEÓT, DE AZ ELNÖKSÉG SZERINT A KÉSZÍTŐK HIBÁZTAK

Magyar Nemzet

A párt vezetése az álmentős propagandafilm készítőire hárítaná a felelősséget, ám az operatőr – Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő asszisztense – csupán technikai segítséget nyújtott ahhoz. Az ügyben belső vizsgálat folyik a pártban, amelynek egyik részeredménye már borítékolható: Szakács László MSZP-s alelnök közölte, hogy a videóban feltűnő Korózs Lajos nem hibás.

Eközben kiderült, az álmentős Németh Athina hazudott munkahelyével kapcsolatban, nem is dolgozik ott, ahol állította. Németh azon kijelentéseit, amelyek szerint tíz ápoltjából kilenc elhunyt, korábban Szabó Tímea párbeszédes országgyűlési képviselő terjesztette, az álmentős hazug állításait pedig a The ­Financial Times című nemzetközi lap is közölte.

Tegnap számos új részlettel gazdagodott az MSZP és Korózs Lajos szocia­lista országgyűlési képviselő vesszőfutása a párt által közzétett, álmentős propagandavideó ügyében.

A Hír TV szerint a bődületes hazugságokat tartalmazó videót, amellyel emberek állítólagos halálából akart politikai tőkét kovácsolni a párt, az MSZP vezetése hagyta jóvá, név szerint Tóth Bertalan pártelnök, Molnár Zsolt és Nyakó István.

Az azonban szinte biztosnak tűnik, hogy a párt vezetése nem kívánja vállalni a felelősséget a történtekért, sőt Korózs Lajos számára sem lesznek az ügynek politikai következményei. Minderről Szakács László, az MSZP alelnöke beszélt az ATV reggeli műsorában, kiemelve, hogy az felel a hírhamisításért, aki előkészítette és elkészítette a felvételt. Ebből egyenesen következik, hogy a párt felelősségre fogja vonni Szalay Tamás Lajost, a Népszabadság egykori újságíróját, Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő sajtósát, aki a kamera túloldalán állt.

Ujhelyi azonban napközben úgy tájékoztatott, hogy közvetlen munkatársa „az MSZP videójának felvételéhez mindössze technikai segítséget nyújtott a szabadidejében”, annak előkészítésében és tartalmában semmilyen szerepe nem volt.

Úgy tűnik tehát, hogy megjelent az MSZP Facebook-oldalán egy hamis állításoktól hemzsegő propagandavideó, amelyet a pártvezetés jóváhagyott, a párt munkatársa asszisztált hozzá, ám a felelősség labdáját mindenki tovább is passzolta, ki tudja, hol áll meg.

Az ügyben „belső vizsgálatot” folytat az MSZP.

A hírhamisítás súlyosságát növeli, hogy bebizonyosodott: a magát mentőtisztnek kiadó Németh Athina hazudott a munkahelyéről is. A 24.hu-nak tegnap nyilatkozó nő egy fejléccel ellátott papírral próbálta igazolni, hogy egy magán-mentőszolgálatnál dolgozik. A szóban forgó cég az AMS Assistance Kft., amely a balliberális lap kérdésére közölte: „Németh Athina nem dolgozik és nem is dolgozott az AMS Assistance Kft.-nél alkalmazottként vagy a cég megbízásából.” A kft. ügyvezetője hozzátette: Németh az egyik kollégájuk ismerőse vagy barátnője.

– Ennek okán, valamikor 2009-2012 környékén többször is járt a mentőállomásunkon. Szeretett volna nálunk munkát vállalni, de végül nem alkalmaztuk őt, mert nem volt olyan munkaterületünk, amire alkalmazni tudtuk volna – közölte. A válasz kapcsán felmerül, hogy a lapunknak korábban nyilatkozó nő arról is hazudott, hogy lenne egészségügyi szakképesítése. Korábban a Samaritanus Mentőszolgálat is kijelentette: nem áll és nem is állt alkalmazásban náluk Németh Athina, személyétől elhatárolódnak.

A Mandiner.hu tegnap arra emlékeztetett: nem Korózs Lajos az első politikus, akit Németh Athina becsapott. Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője már áprilisban felemlegette az álmentős történetét az Országgyűlésben.

– Önök a harmincezer ágy kiürítésével halálba küldtek embereket. ­Németh Athina önkéntes mentőápoló a napokban számolt be arról, hogy az általa ápolt tíz hazaküldött betegből kilenc meghalt – mondta Szabó, aki ezután felolvasta a Korózs által is elmesélt történtet. Szabó Tímea a témát bevitte az Országgyűlés népjóléti bizottsága elé is – amelynek elnöke épp az MSZP-s Korózs. Szabó Tímea egyébként egyik napirend előtti felszólalásában arról beszélt: többen haltak meg az ágykiürítések miatt, mint a járványban, szavait azonban semmilyen adatsor nem támasztja alá.

Németh Athina egyébként nemcsak a baloldali politikusokat és a baloldali médiát – például a Klubrádiót – haknizta körbe történetével, hanem vélhetően az előbb említettek közül valakinek a segítségével nyilatkozott a The Financial Times angol nyelvű, tekintélyesnek számító, liberális üzleti lapnak – vette észre az ATV.hu. A cikkben a nőre név szerint hivatkoznak, mint egy budapesti magánvállalat mentősére.

Németh ugyanazt a sztorit mesélte el a Financial Timesnak, mint ami az MSZP-s videóban is szerepel: tízből kilenc hazaküldött beteg meghalt. Ám tett súlyosabb állítást is, nevezetesen hogy az egészségügyi dolgozók terjesztik a vírust a lakosság körében. Ha ez az állítás ismerősen cseng, az nem véletlen: a Pesti úti idősotthon ügyében lényegében hónapok óta ugyanezt állítja Karácsony Gergely budapesti főpolgármester. A cikk szerzője szerda este törölte a Facebook-oldalán megosztott írást.

Forrás: Magyar Nemzet

21 hozzászólás “Az MSZP nem felelős a gyűlöletkeltő álhírvideójuk miatt – állítja az MSZP” bejegyzésre

 1. Nagyapó szerint:

  Eetásak! Újabb pofára esés!😀 A DK-sok meg röhögnek.
  Csak tudnám ki, kit vágott át? De majd kiderül, mint a bajai videónál.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 2. Veres László szerint:

  Hazudnak száz éve. Hazugságaikat halottak ezrei kísérik tizenkilenctől hatvanegyig. Amikor már nincs módjuk ölni, akkor is a “halál segítségével”próbálnak előre törni és hatalomba kerülni.

 3. concept szerint:

  Ha már hírhamisítás,mi a helyzet azzal a magyar nővel akit a közmédia talált mert szegénynek a svéd migráncsok miatt haza kellett menekülnie-miközben svédországban hétrendbeli rágalmazás és közbizalom elleni bűncselekmény miatt elítélték,egyebek mellett pszichológusnak és hivatalos személynek is próbálta kiadni magát-úgyhogy lehet hogy kidobták onnan…Ővele is körbehaknizták a médiát,csak a másik oldal.

 4. Qqriq szerint:

  concept! Neked beszélő neved van. Ha már állítasz valamit, nem ártana alátámasztani az tényállításodat konkrétumokkal. Te egy hazug fröcsögő vagy!

 5. Horváth János szerint:

  Qqriq! Akinek nem olyan rövid az agya, mint a tied, az tudja miről van szó!

 6. Nagyapó szerint:

  Hosszú agyú Horváth János! Na miről?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 7. Qqriq szerint:

  János, 2022-ben ismét rommá verünk titeket, aztán megint magyarázhatod az elégtelen bizonyítványt mindenféle képtelen hülyeséggel, ahelyett, hogy beismernéd: sz@rok vagytok! 😀

 8. Horváth János szerint:

  Qqriq!
  Nem minket, különösen nem engem vertek rommá, hanem az országot, ehhez van tehetsé-
  getek.

 9. Nagyapó szerint:

  Horváth János ezt akkor leírni, amikor a zellenzéki vezetésű városokban sorra állítják le a beruházásokat, csökkentik az önkormányzati dolgozók bérét, humoros.😀

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 10. concept szerint:

  #Qqriq#Nem nekem kell bizonyítani,a közmédia nyilvánosságra hozta a nő nevét(nem az újságírók)ebből kiindulva a nyilvános svéd bírósági iratok alapján állítják amit.
  A nővel készített riportot ezután eltüntették…
  A nő próbált perelni de a bíróság lepattintotta mert nem történt semmi törvénytelen.

 11. Qqriq szerint:

  Így konkrétumok nélkül nem tudom, hogy ugyanarra gondolunk e. Az egyik ellenzéki lap újságírója karaktergyilkossággal próbálkozott egy svéd nővel szemben, aki egyébként hiteles információkat osztott meg a magyar közvéleménnyel a svéd migráncshelyzettel kapcsolatban. Ezt követően büntetőeljárás indult az újságíróval szemben, amely tudtommal máig nem zárult le. Ha a bíróság megállapítja az újságíró bűnösségét, utána lesz lehetősége a sértettnek sérelemdíjért polgári peres eljárást indítania. Tehát addig amíg nincs hivatalosan kimondva a törvénybe ütköző cselekmény, a polgári bíróság nem foglalkozik az üggyel. Elképzelhető, hogy a svéd joggyakorlat eltérő.

 12. Horváth János szerint:

  Qqriq!
  Bla, bla, bla, igen ennyi az agyad!

 13. Horváth János szerint:

  Nagyapó!
  Aljas jellemre vall, ha valaki humorosnak találja, hogy a kormány lerabolja az önkormány-
  zatokat.

 14. Qqriq szerint:

  Az önkormányzatoknak lehetőségük van adók kivetésére valamint egyes adók emelésére. Na és persze költségcsökkentésre is. Számos olyan polgármesteri hivatal van, ahol majdnem az összes dolgozó valakinek a valakije. Szépen ki kell rugdosni a protekcióval felvett ingyenélő családtagokat és máris több pénz marad a közös kasszában. A másik dolog, hogy be kell végre szüntetni a szinte osztódással szaporodó segélyesék pénzelését, akik a társadalomtól puszira kapott juttatásaikat bűnözéssel hálálják meg.

 15. Qqriq szerint:

  “Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselőjének egyik Brüsszelben dolgozó munkatársa készítette a magyar egészségügyről álhíreket és rágalmakat terjesztő baloldali kamuvideót. A szocialisták újabb csúfos lebukásán túl az ügy a tiltott pártfinanszírozás gyanúját is felveti.”
  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3306665749366537&id=100000694338124

 16. Qqriq szerint:

  Úgy tűnik, Szabó Szabolcsnak ez a téma sem lépi át az ingerküszöbét, inkább arról beszélt az online fogadóóráján, hova lehet már szabadon utazni, hova menjünk külföldre nyaralni. Ahelyett, hogy otthonmaradásra ösztönözné a választóit, akikért felelősséggel tartozik.

 17. Horváth János szerint:

  Értem. Tehát, ha az állam elvonja az önkormányzatoktól az adókat, akkor vessenek ki
  újabbakat. S mindezt azért, hogy a Főgeci minél többet költhessen a hobbijára.

 18. Qqriq szerint:

  Nem értem, hogy jön ide gyurcsányi?! 😉
  Szeretnélek emlékeztetni, hogy az állam korábban puszira átvállalta az önkorik adósságát. Csakhogy az állam nem azért vitte el a “balhét”, hogy aztán minden maradjon a régiben. Több önkori még mindig nem tud felelősen gazdálkodni (fizetésképtelenségek, csődök), illetve lenyúlják a közpénzeket (lásd Kispest). A cigányfalvakban leginkább segélyezésre megy el a pénz. Akárcsak a kóbor macskák esetében, a segélyesék etetésének is az a következménye, hogy hamar elszaporodnak, ami egy nem kívánatos tendencia. Azt is látjuk, hogy nemzet fővárosának vezetőit egy idegenszívű tőzsdespekuláns tartja a markában és gyakorlatilag hídfőállást épít ki a kormánnyal szemben. Az ilyen mértékű külföldi befolyásszerzés veszélyezteti a magyar érdekeket.

 19. Horváth János szerint:

  Ritka nagy barom vagy!

 20. Qqriq szerint:

  Ne sértegess! Nem barom, hanem baromfi. 😉

Itt lehet hozzászólni !