A Városházából sem csinálhat hajléktalanszállót Karácsony

888

A Kormányhivatal elutasította a fővárosi önkormányzat örökségvédelmi engedély iránti kérelmét. Karácsony Gergely először a csepeli választókon akart bosszút állni a VIII. kerületi hajléktalanok beköltöztetésével, majd az V. kerületieken, ahol szintén fideszes polgármestert választottak. Most a fejlesztési pénzeket vonja el.

Nem nyithat Karácsony Gergely főpolgármester hajléktalanszállót a Városháza műemléknek nyilvánított épületében – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

A közleményben azt írták:

a főpolgármester a Városház utca 9-11. – Gerlóczy utca 2-6. szám alatti központi Városháza épületében tervezte megnyitni a hajléktalanszállót, az érintett ingatlan azonban műemlék, továbbá műemléki jelentőségű területen és a turisták által is nagy számban látogatott világörökségi védőövezetben fekszik, illetve kiemelten védett régészeti lelőhelyeknek is része.

Mindezeken túl Belváros-Lipótváros kerületi építési szabályzata szerint a Városháza vegyes városközponti terület építési övezetben található, ahol szállás funkció nem helyezhető el, így hajléktalanszálló sem létesíthető, és erre a meglévő épület, illetve épületrész rendeltetése sem módosítható – tették hozzá.

Mindemellett a kormányhivatal álláspontja, hogy az elmúlt években sikeresen felépített és rekordokat döntő magyar turizmus szempontjából sem szerencsés a főpolgármester ötlete

– áll a közleményben.

A főpolgármester bosszúhídjárata nem állt le: most négy évre beszüntette a nem balliberális vezetésű kerületek út- kerékpáros és P+R parkoló fejlesztéseit.

Forrás: 888

7 hozzászólás “A Városházából sem csinálhat hajléktalanszállót Karácsony” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    KariGeri ismét megszívta! 😉
    “C” tervnek javaslom az Apró-villát és a Bajnai-villát. 😀

  2. telepi szerint:

    Ha már felújítják Bajnai utcáját, akkor ott mekkora trollkodás lenne építeni egy szállót! 🙂

  3. concept szerint:

    Írják már le hogy hol lett volna az új P+R parkoló.

  4. Hozzászóló szerint:

    Kár, hogy ezt nem engedték meg neki. Szükséges lett volna hagyni, hadd teljesedjen ki ebben a valóságtól elrugaszkodott ötletében. A helyben dolgozó kollégák munkamorálja és szociális érzékenysége lett volna a mérleg egyik serpenyőjében és a szeretett főnök iránti lojalitás a másikban.

  5. admin szerint:

    Concept: a HÉV melletti fatelepen lett volna az első, de az önkormányzat szeretett volna a Szent Imre tér vonalában, a CSM területén is egy nagyobb P+R parkolót.

  6. abc123 szerint:

    A fatelepnél az önkormányzat nem tudja megoldani saját pénzből?
    Az egész már faltól falig le van betonozva-kivéve a könnyűszerkezetes épületek helyén-ami kb.1000m2 a 6500-ból,a kerítést kell lebontani,felfesteni és kész.

  7. ta-dam szerint:

    abc123!
    Háztájilag, pacninként tódva-fódva – esetleg. Egy önkormányzat azonban szabályozóknak kell megfeleljen. Ergó minimum húszonötszörös költség. Plussz a megcsúszó vállalkozóval való huzakodások.

Itt lehet hozzászólni !