Kibukott az elnökségből a csepeli momentumos

Csepel.info

Fekete-Győr Andrást választották újra pártelnöknek a vasárnapi online tisztújító küldöttgyűlésen a Momentum tagjai. Dukán András Ferenc korábbi elnökségi tag ugyanakkor nem kapott újra bizalmat. Visszahívásában szerepet játszhatott a csepeli fiaskó.

Budapesten a jobboldali kerületekben is győzni tudtak az ellenzékiek. A “vörös” Csepelen azonban fideszes győzelem született, és egyetlen momentumos sem nyert egyéniben. Dukánt az sem mentette meg a visszahívástól, hogy a nyilatkozataiban élethűen tudja utánozni Fekete Győr András beszédstílusát, mozdulatait, mimikáját. Úgy tűnik, ez ott is kevés.

A Momentum csepeli vezetője annak köszönhette listás képviselői státuszát, hogy kihisztizte Szenteczky János kompenzációs helyét. A vita a választások előtt abban csúcsosodott, hogy leváltható-e a Fidesz korrupciós ügyekkel terhelt, többször elítélt politikusokkal.

Önálló indulás esetén a Momentum legkevesebb két képviselői helyet tudott volna elhozni az egy helyett, de valószínűbb, hogy a legnagyobb ellenzéki erővé váltak volna Csepelen. Dukán András viszont nem bírálta a – többek között – korrupciós bűncselekmény miatt elítélt Takács Krisztiánt, mert ő mögötte állt a kompenzációs listán. Bírálta viszont Szenteczky Jánost, akit még el sem ítélték a korrupciógyanús ügyei miatt – csak rágalmazás miatt.

Amikor Szenteczky hátralépett a listán, Dukánnak már nem okoztak lelkiismereti problémát a csepeli szocialisták korrupciós ügyei (Viszont Fekete Győr még büszkélkedett is Szenteczky kigolyózásával). De Karácsony Gergelyt sem zavarja a korrupció: a Fővárosi Közgyűlésben fontos szerepet kaphatott mindenki, akit ilyen ügyekkel vádolnak.

A Momentum tisztújításán voltak meglepetések: Dukán mellett lecserélték a párt elnökségének több mint felét – például Donáth Anna EP-képviselőt is. Ugyanakkor az ötfős elnökséget hétfősre bővítették. Elnökségi tag lett Körömi Attila is, aki 2004-ig fideszes parlamenti képviselő volt, aztán a Jobbikban politizált, de 2018-ban már a Momentum képviselőjelöltje lett. Az LMP is próbálkozott kaméleon-politikusokkal, nekik ez a taktika nem jött be.

Csepel.info

12 hozzászólás “Kibukott az elnökségből a csepeli momentumos” bejegyzésre

  1. Pisti szerint:

    Aki nem csinál semmit, az ne is legyen semmi. Jól tették, hogy nem választották újra.

  2. Liberti szerint:

    Nem a Momentumon múlott. Illetve semmit nem tehettek, mivel Csepelt az MSZP kapta. A baj ott van, hogy nem lehetett azt mondani, hogy tolvajokkal nem akarnak együttműködni. A testületből az MSZP, a DK és a buckások is vállalhatatlanok. Az MSZP és a DK ugyanaz a maffia, ami a 2010 előtti katasztrófát okozták, a buckások árulók. Ha van Dukánnak bűne, akkor az az, hogy nem kötötte az ebet a karóhoz, hogy tolvajokkal nem akar együttműködni. Úgy tudom nem is büszke a csepeli MSZP-sekre meg DK-sokra, ő is tolvajoknak tartja őket.

  3. Béla szerint:

    Dzsukel Bandi a hajléktalan szállást is támogatta. Kell még ide sok tesó. Fasza csávó, nagy káró van a fejébe, okos mint a beretva!

  4. ta-dam szerint:

    “Aki disznók közé keveredik, megeszik a korpák.” – mondotta vala Karinthy. Nehéz ám itten úgy tenni, mintha volnánk…

  5. Nagyapó szerint:

    Az “Aki disznók közé keveredik, megeszik a korpákok.” idézet, emlékeim szerint, Gaál Mózes ifjúsági regényéből származik. Ettől függetlenül ahogy ta-dam idézi, igaz!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Libsi szerint:

    Egyrészt Dukán András Ferenc nem is volt a Momentum jelenlegi elnökség tagja, így nem is tudott kibukni onnan. Másrészt pedig a tárgyalások során elment a végsőkig a szocialistákkal szemben, de mivel a párt budapesti szinten már korábban megállapodott, nem mehetett szembe ezzel és a párt sem visszakozhatott már. Ez egy szerencsétlen szituáció volt, amit egy kompromisszummal sikerült lezárni, de köszönhetőn Dukán kiállásának végül is Szenteczky nem került be a testületbe, így egy korrupt emberrel kevesebben vannak a közgyűlésben.
    Egyébként pedig egy párt küldöttgyűlése szerintem jobban tudja, hogy mi a jó a pártnak, mint a csepel.info, vagy bárki kívülről, ezért is ők választják az elnökséget.

  7. Pisti szerint:

    Ha mindez igaz, miben jobb az ellenzék, amikor bűnözőkből állít össze csapatot? Ha ez a Dukán elfogadta, ő is erre a szintre süllyedt.

  8. Pisti szerint:

    A Szenteczky meg a Takács Krisztián hírhedt fickók, az biztos.

  9. Qqriq szerint:

    És akkor most Szabó Szabolcs kivel fog fényképezkedni?

  10. Ábel Attila szerint:

    Szabónak mindegy milyen pártban van. Neki az fontos, hogy bent maradjon a Parlamentben. Amíg Szenteczky meg Takács Krisztián őt támogatták, nem zavarta a múltjuk és a jellemük.

  11. telepi szerint:

    A csepeli Momentum (egyáltalán Dukánon kívül van még valaki helyi szinten??) lenullázta magát rengeteg ellenzéki szimpatizáns szemében, amikor a maffiabaloldal részleges sikeréhez asszisztált.

  12. ta-dam szerint:

    Ezért nem lehet a pártpolitikában Á-ról B-re jutni, nem lehet egy tapodtat sem mozdulni semerre, amíg a “zellenzéket” markában tartó sétáló halottak társulata itt marad a nyakunkon. (És mi, választók garantáltuk, hogy itt maradjon.) Addig, aki belelép a politikai moslékba, csak tönkre teheti magát.

Itt lehet hozzászólni !