Kinyitott a Rákóczi Kert

Csepel.hu

Május 22-én, pénteken reggel megnyílt a Rákóczi Kert – A Családok Parkja. Néhány fontos szabályt azonban kötelező betartani.

A futók 05:00 és 08:30, valamint 20:30 és 22:00 között használhatják a futópályát.

A játszótér 09:00 és 20:30 között használható. A park területén található közösségi ház továbbra is zárva tart.

Mint megtudtuk, a Rákóczi Kert – A Családok Parkja működésében jelentős változásokat vezettek be, melyek a COVID-19 járvány teljes időtartama alatt érvényben maradnak. A biztonságos parklátogatás érdekében a park eszközeit, rendszeresen tisztítják és fertőtlenítik. Fontos tudni, hogy a Park viselkedési kódexe járvány idején szükség szerint, akár azonnal is változhat az új járványügyi és orvosi ismeretek, a járványhelyzet változása és a kormány, illetve az önkormányzat intézkedései következtében.

A látogatóktól, futóktól kérik, hogy amennyiben a vendég lázas, köhög vagy bármilyen gyanús jelét mutatja a fertőzésnek, kerülje a parkot. A 18 évnél idősebb személyeknek a száj- és az orrnyílását – különösen textil- vagy papírmaszkkal, sállal, kendővel, illetve bármely egyéb, a kilégzéssel távozó cseppek felfogására alkalmas eszközzel – teljes egészében és folyamatosan el kell takarnia. Fontos, hogy csak az együtt érkező látogatók tartózkodjanak egymás közelében, illetve be kell tartani a legalább 1,5 méter kötelező védőtávolságot a többi látogatótól. Kérik továbbá, hogy rendszeresen használják a bejáratnál és a mosdó területén kihelyezett eszközöket és fertőtlenítőszereket.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !