Orbán Viktor: Budapest is áttérhet a védekezés második szakaszába – videó

Mandiner

Orbán Viktor elmondta: a járvány megfékezéséért vívott csatát megnyertük, a budapesti kijárási korlátozást is feloldják. A kormányfő azt kérte a polgármesterektől, ne vegyék félvállról a kockázatot, és az idősotthonokra különösen figyeljenek oda.

A járvány megfékezéséért vívott csatát fényesen megnyertük – jelentette ki Orbán Viktor Facebook-üzenetében. „A fertőzésen átesettek száma alacsony, az új megbetegedések száma is kedvezően alakul, mivel időben meghoztuk a döntéseket, és mindenki egyaránt felelősségteljesen viselkedett. Köszönet érte!” – fogalmazott. 

A járvány erejét Budapesten is letörtük, így megfontoltan itt is áttérhetünk a védekezés második szakaszára” – mondta. „A kijárási korlátozást feloldjuk, és a főváros mindig két hét késéssel követi a vidéket. A felelősségteljes magatartás, a védőtávolság betartása Budapesten különösen fontos. Arra kérem a polgármestereket, ne vegyék félvállról a kockázatot, és külön figyeljenek oda az idősotthonok biztonságára. Hajrá, Budapest!” – zárta megszólalását a kormányfő.

A témához kapcsolódó cikk: A járvány elleni első csatát fényesen megnyertük

Forrás: Mandiner

Itt lehet hozzászólni !